Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,82 | 370.394 | 10,339 | 36,10 | 36,40 | 2,27% |
Da li je netko razmisljao o slijedecem scenariju: svi spekuliraju da ce do D-daya cijena rasti a onda naglo pasti, ili samo da ce nakon D-daya pasti. Da li je netko razmisljao da je i dividenda i pad nakon dividende recimo uracunat u cijenu, i da se nista ne desi? Pa bila je cijene nedavno jedan dan 343 cini mi se. 343-30=313… I nema pada. Optimizam?
Ma kakvi, tako su razmišljali i dioničari uljanik plovidbe do dana dokapitalizacije da je sve uračunato, ništa nije uračunato ako nema velikih prometa na stabilnom tržištu a naše tržište nema ništa od navedenog….
Jeste li vidjeli ovih 43 komada po 306kn? Pa sto je ovim ljudima? Jel imaju oni brokere?
Jeste li vidjeli ovih 43 komada po 306kn? Pa sto je ovim ljudima? Jel imaju oni brokere?
Sasvim lijepa cifra,ali 303 je lijepša [thumbsup]
Ivan1902: ” Jeste li vidjeli ovih 43 komada po 306kn? Pa sto je ovim ljudima? Jel imaju oni brokere? ” Sasvim lijepa cifra,ali 303 je lijepša [thumbsup]
Po Investoru najniža današnja cijena je 308,01.
Duser: ” rodney kad prodaješ? 16.4? ” Za razliku od samozvanih znanaca, nostradamusa i pametnjakovica (obicno generala poslije bitke) ja cu reci NE ZNAM. Još. Imam kao što vidite neke dvojbe osim ovih do sada prezvakanih stereotipnih spekulacija o padu/rastu. Odlucit cu u zadnji cas 16.4. ovisi o raspletu situacije… negdje oko 15:55 odluka…
nebi se htjel mješati ali pogledaj korporativnu akciju 6177: na SDA
http://www.sda.hr/portal/f?p=100:41:122898736064178::NO:RP::
trotter: ” Duser: ” rodney kad prodaješ? 16.4? ” Za razliku od samozvanih znanaca, nostradamusa i pametnjakovica (obicno generala poslije bitke) ja cu reci NE ZNAM. Još. Imam kao što vidite neke dvojbe osim ovih do sada prezvakanih stereotipnih spekulacija o padu/rastu. Odlucit cu u zadnji cas 16.4. ovisi o raspletu situacije… negdje oko 15:55 odluka… ” nebi se htjel mješati ali pogledaj korporativnu akciju 6177: na SDA http://www.sda.hr/portal/f?p=100:41:122898736064178::NO:RP::
moze li mi netko objasniti kaj znaci ovaj datum na ovom linku? bez dividende od 12.4
??????????????????
pozdrav svima,
znam da je ova tema oko dividende već ispričana više puta ali ja bih jednostavno želio biti siguran, koliko sam ja shvatio dovoljno je da 16.04 kupim dionicu ht-a , i prodam je 17.04 i imam pravo na dividendu. koliko je to isplativo naravno nitko nezna, samo me zanima dali to tako funkcionira 100%, i kakve veze ima datum 23.04 (koji je naveden kao datum izvršenja akcije) sa svim tim skupa. napominjem da sam totalni amater u ovome stoga nemojte zamjeriti na pitanju.
trotter: ” Potrošač: ” trotter: ” Odlucit cu u zadnji cas 16.4. ovisi o raspletu situacije… negdje oko 15:55 odluka… ” Ne prodaješ valjda preko PBZ investora. Da ne bi bilo odlučio 16. u 15:55 a prodao 17. u 15.55 ” Imam u PG vecinu, nesto u HITA-i i ABAC-u. Varijanta je da ako prodajem 16. (ako cijena toliko naraste do tad da se isplati riskirati i prodati bez dividende i cekati ga nisko opet za kupnju…- malo vjerojatno, ali moguce) nalog zadajem i puno prije 16:55 (PG u zadnje vrijeme bezprijekorna a i prvidan HT-a je bila najbolja, to mogu potvrditi jer sam paralelno pratil i ostale i jedino oni nisu stekali). Ako bih se odlucio za dividendu i ako cu tada misliti da ce cijena odmah pasti nakon D-daya prodajem na nacin da dajem nalog s puno manjom cijenom od trenutne samo da prodje i izvrti se u jutarnjem algoritmu 17.4. u 10:00 na nacin da u PG zadam nalog 16.4. u 15:59:50, to se ne stigne realizirat i odradi se 17. u 10:00. S abacom i hitom mislim da se moze i izvan radnog vremena burze zadat nalog pa to nece biti problem… Ali kazem, razmisljam i o nekim drugim scenarijima koje sam iznio u ranijim danasnjim postovima… Cekat cu s odlukom do zadnjeg casa i pratiti razvoj situacije… ” Samo pazite kolega da vam netko ne poklopi taj nalog 16.4. u 15:59:50…[thumbsup]
Nece stic broker izlozit nalog na burzu za 10 sec. Meni je veci problem uskladjivanje satova npr… kad ce se ugasit mogucnost da zadam nalog na PG, može se zadat nalog od 10:00 do 15:59:59. preko e-tradea, inace se zatvori prozor i gotovo…
Poštovani kolege, predlažem da bolje pogledate datum, odnosno godinu. Naime radi se od 12. 4. 2007.!
pardon korporativna akcija 7577
bez prava dividende od 10.04.2008.
i
Panoramix: ” Poštovani kolege, predlažem da bolje pogledate datum, odnosno godinu. Naime radi se od 12. 4. 2007.! ” pardon korporativna akcija 7577 bez prava dividende od 10.04.2008.
pa šta to znači točno? po nekakvoj logici, dividenda do 10. – after bye bye
a ja sam zvao i brokera i ht odnose sa javnoscu i vele da nema promjena, znaci 16 je zadnji dan za dokup. i zato pitam da mi netko kaze kaj to znaci onda ovo bez dividende sad od 10.4.2008