Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
al nije samo to pitanje tko je kupio već i tko je prodao-oboje bi trebali platiti proviziju! jedino ako nije riječ o ostacima veće transakcije koja nije prošla ucijelosti-iako mi tako ne djeluje!
pa jeftinije im je zapisat cijenu na papirić,ili pogledati cijenu na neki sajt,nego pljunuti najmanje 60kn za taj jedan nalog,ali to je sigurno neki veći igrač kojemu to ima neko veće značenje.da zbuni male ulagače jer svi gledaju zadnu cijenu..a zadnja je ustvari “patka”..1.88kn viša od dotadašnjih,netom protrgovanih. trgovanje je otvoreno s cijenom od 314,00kn.
pa vi sad vidite koju to ima poruku.
na prodaji su bile veće količine,tako da nije bitno tko je prodao…nego ovaj što je to kupio…zašto je skinuo tu jednu…to mene zanima.
evo vam i cijeli odnos k/p na kraju kako je ostalo na zatvaranju pa prosudite sami.
ciljano i namjerno je skinuta ta jedna s prodaje.
koji su to igrači. [sad]
Da li je netko razmisljao o slijedecem scenariju: svi spekuliraju da ce do D-daya cijena rasti a onda naglo pasti, ili samo da ce nakon D-daya pasti. Da li je netko razmisljao da je i dividenda i pad nakon dividende recimo uracunat u cijenu, i da se nista ne desi? Pa bila je cijene nedavno jedan dan 343 cini mi se. 343-30=313… I nema pada. Optimizam?
nadam se takvom scenariju Trotter, nazalost nasa burza nema nikakve logike. Traderi ce frknuti tu dionicu ako im i donese jednu kunu dobiti, pa ce loviti druge dionice koje se trze po diskontu – smatraju oni. E onda ce i te diskontne dionice nastaviti padati, pa ce loviti padajuce nozeve, a usput vristati “pljacka, samodol, hanfa, to nema veze s mozgom…itd”..
eto takav smo mi narod[embarass]
10.4.2008. top 10:
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 7.779.412 9,50 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun
[color=blue]4. PBZ D.D. 2.765.090 3,38 Skrb. račun – 800[/color]
[color=blue]5. HPB D.D. 405.777 0,50 Skrb. račun – 286[/color]
[color=blue]6. PBZ D.D. 380.517 0,46 Skrb. račun + 1829[/color]
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 371.618 0,45 Skrb. račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 363.843 0,44 Skrb. račun
[color=blue]9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 341.521 0,42 Skrb. račun + 1250[/color]
[color=blue]10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 224.293 0,27 Skrb. račun + 681[/color]
Ukupno: 73,43
Nema pada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ruše se prenapuhani građevinari i radi prostor ( rast Crobexa – na HT i INE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zakon spojenih posuda![thumbsup]
rodney kad prodaješ?
16.4?
Za razliku od samozvanih znanaca, nostradamusa i pametnjakovica (obicno generala poslije bitke) ja cu reci NE ZNAM. Još. Imam kao što vidite neke dvojbe osim ovih do sada prezvakanih stereotipnih spekulacija o padu/rastu.
Odlucit cu u zadnji cas 16.4. ovisi o raspletu situacije… negdje oko 15:55 odluka…
Odlucit cu u zadnji cas 16.4. ovisi o raspletu situacije… negdje oko 15:55 odluka…
Ne prodaješ valjda preko PBZ investora.
Da ne bi bilo odlučio 16. u 15:55 a prodao 17. u 15.55
Da li je netko razmisljao o slijedecem scenariju: svi spekuliraju da ce do D-daya cijena rasti a onda naglo pasti, ili samo da ce nakon D-daya pasti. Da li je netko razmisljao da je i dividenda i pad nakon dividende recimo uracunat u cijenu, i da se nista ne desi? Pa bila je cijene nedavno jedan dan 343 cini mi se. 343-30=313… I nema pada. Optimizam?
Razmišljao sam o tome,
Nije iskuljučeno da se ne dogodi ništa,
Npr kad su građani dobili nagradne dionice INE očekivao sam pad od par postotaka, ali dionica Ine je tada počela rasti nasuprot svakoj logici i pred novu goinu dostigla razine od 2700 kn.
Teško je predvidjeti situaciju i sve je moguće ali je jedno sigurno:
— definitino se po meni ne isplati pordavati na ovim razinama:
Kupci na IPO:
1. 265 kn + 10% nagradnih dionica + 10,5% dividende u odnosu na ulog = cca 320 kn.
Pa niti jedna štednja nemože za godinu dana donijeti 20% zarade.
2. Ukoliko cijena u 10 mjesecu 2008 godine bude npr 300 kn uz sve navedeno imamo i kapitalnu dobit.
3. Da bi ostvarili gubitak cijena bi morala pasti na 215k što graniči sa SF.
Kupci na burzi:
4. Po cijenama od 310 kn se svim dugoročnim investitorima isplati kupiti , npr 310kn i za 13 mjeseci cca 50kn dividende (npr 29kn + 20kn)
trotter:
”
”
Imam u PG vecinu, nesto u HITA-i i ABAC-u. Varijanta je da ako prodajem 16. (ako cijena toliko naraste do tad da se isplati riskirati i prodati bez dividende i cekati ga nisko opet za kupnju…- malo vjerojatno, ali moguce) nalog zadajem i puno prije 16:55 (PG u zadnje vrijeme bezprijekorna a i prvidan HT-a je bila najbolja, to mogu potvrditi jer sam paralelno pratil i ostale i jedino oni nisu stekali). Ako bih se odlucio za dividendu i ako cu tada misliti da ce cijena odmah pasti nakon D-daya prodajem na nacin da dajem nalog s puno manjom cijenom od trenutne samo da prodje i izvrti se u jutarnjem algoritmu 17.4. u 10:00 na nacin da u PG zadam nalog 16.4. u 15:59:50, to se ne stigne realizirat i odradi se 17. u 10:00. S abacom i hitom mislim da se moze i izvan radnog vremena burze zadat nalog pa to nece biti problem… Ali kazem, razmisljam i o nekim drugim scenarijima koje sam iznio u ranijim danasnjim postovima… Cekat cu s odlukom do zadnjeg casa i pratiti razvoj situacije…
Potrošač:
”
trotter:
”
”
”
Imam u PG vecinu, nesto u HITA-i i ABAC-u. Varijanta je da ako prodajem 16. (ako cijena toliko naraste do tad da se isplati riskirati i prodati bez dividende i cekati ga nisko opet za kupnju…- malo vjerojatno, ali moguce) nalog zadajem i puno prije 16:55 (PG u zadnje vrijeme bezprijekorna a i prvidan HT-a je bila najbolja, to mogu potvrditi jer sam paralelno pratil i ostale i jedino oni nisu stekali). Ako bih se odlucio za dividendu i ako cu tada misliti da ce cijena odmah pasti nakon D-daya prodajem na nacin da dajem nalog s puno manjom cijenom od trenutne samo da prodje i izvrti se u jutarnjem algoritmu 17.4. u 10:00 na nacin da u PG zadam nalog 16.4. u 15:59:50, to se ne stigne realizirat i odradi se 17. u 10:00. S abacom i hitom mislim da se moze i izvan radnog vremena burze zadat nalog pa to nece biti problem… Ali kazem, razmisljam i o nekim drugim scenarijima koje sam iznio u ranijim danasnjim postovima… Cekat cu s odlukom do zadnjeg casa i pratiti razvoj situacije…
Samo pazite kolega da vam netko ne poklopi taj nalog 16.4. u 15:59:50…[thumbsup]