Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,00 | 90.684 | 2,519 | 36,00 | 36,30 | -0,83% |
Svi čekaju onaj tjedan… pametno.
mamus: ” Gospodo, gospodo moja, nemoj te se igrati sa tim datumom, jer bi se mogli dobrano opeći, izađete na taj dan, a sutr Vam već bull run i morate kupiti sve 20% – 30% skuplje i sa suzama u očima gledate HT na recimo 360,00 kn., zbog takvih poteza čak i sa dividendom Vi ste u minusu, a ne možete se nigdje kvalitetno ukrcati, jer što je to dobro, likvidno!!!??? S toga oprez, promislite dobro i bez ishitrenih poteza. ” A zašto bull run nije već počeo? Mozda su se svi koji su htjeli već nakrcali.
Ali zato 17.4. bude možda i blokada prema dolje u 2. sekundi… [lol]
Do 17.04 HT će svojim dioničarima ostvariti dobit od cca 10 kn/dionici. Zato nema razloga za rasprodaju.
Cijena će 17.04 pasti, ali ne 30 kuna. Vjerojatno nekih 10-15 kn/dionici.
Ali zato 17.4. bude možda i blokada prema dolje u 2. sekundi… [lol]
I pitanje je koja će biti početna pozicija: 317 ili možda 337 kuna.
Jedno jednostavno pitanje.
Zašto svi spominju i kalkuliraju sa dividendom od 30 kn (ak se ne varam točnije 29,56kn) odn. zašto nitko ne spominje iznos nakon oporezivanja?!
Koliko ja znam na dividendu se plaća porez na dohodak od kapitala koji ako se ne varam iznosi 35%, što bi za čistu dobit (budući da nas većina predaje godišnju poreznu prijavu) iznosilo 19,21 kn.
Griješim li možda u svom razmišljanju?
Na dividendu se ne plaća nikakav porez, jednako kao niti na zaradu na dionicama.
Svi čekaju onaj tjedan… pametno.
Kolega zar ne smatrate da bi sadašnji ulaz bio suviše rizičan? Naravno da se čeka dan D i dno do kojeg će roknuti. Mirovinci koji jedini imaju love očekuju ulaz na puno nižem nivou, IPO dioničari od privremenih winera postali su duuuuuuuuugoročni investitori 100% u dionicama, a OIF-ovi su nelikvidni i nemaji s čim kupovat, jer nas je puno plašljivaca povuklo udjele, od kojih je dosta njih popušilo i neće se više vratiti. Mi koji smo trenutno u kešu špekuliramo uči na nižim razinama. Friške love NEMA a bez nje badava spika o podcijenjenim dionicama, izvrsnim FI i povoljnoj kupnji. Prema mojim informacijama raspoloženje branitelja ide mi u prilog, tako da ću moći HT kupiti još niže od nekidan ovdje postavljeg targeta.
Da je i inače sve ovo veliki rizik, sigurno. Ali pogledajte, stabilno je zasad, na 315 je jaka kupnja, ali dobro, nije to bitno, već činjenica da i ako branitelji masovnije zatraže isplatu svojih udjela, fond ima casha za to sasvim sigurno za jedno vrijeme, a svakako za ta tri dana: 14, 15 i 16 kad se HT može kupiti zbog dividende, a ne moram vam reći da to neće biti moguće po ovakvim cijenama, već prije nešto oko 350 ili i više. E, tada treba vidjeti prodati li za vrijeme tog ‘bull run’-a ili ipak čekati 17… A da će nakon toga ispod 300, nekako ne vjerujem. Imaju fondovi love, a zar mislite da će je rušiti do 250… [rolleyes]
Evo, ja danas dokupio još dosta, pa što bude. Do kraja godine će sigurno preko 350.
Samo vi špekulirajte i čekajte još…
jučer se moglo ukrcati,danas takodjer ali 1-2 kune više,
sutra opet tako
ali sve je ovo paljbena priprema za napad koji sljedi a vrhunac je 16.04 u 15.59.90…
e u tih 10 sekundi sljedi rasplet..akose ukrcaš onda si pobjednik a ako ne,pokajnik..
ja sam pukovnik jer sam već unutra..
a 17.04. sljedi prijenos paljbe po dubini ili neutraliziranje neprijatelja koji kreće na naše utvrdjene položaje,
nakon toga sljedi reorganizacija i konslodacija kao taktički element novog napada koji sljedi najesen na kotu K400
-a vi gospodo ako želite učiti spreman sam Vam pojaSNITI osnove taktike i ratnog umijeća–a ovdje treba biti vojnik i znati upravljati vatrom jer je puno neprijatelja….a logistički kapaciteti HT su neupitni istreljiva ima sigurno tako da je ishod bitke na bojišnici neupitan…..
defetisti koji se demoralizirani te oni sa pogrešnim procjenam i lošom logitikom(doturom streljiva) če biti izbrisani sa lica zemlje i SDA i sljedi očaj,patnja i beznađe……pozdrav
[thumbsup]
Da je i inače sve ovo veliki rizik, sigurno. Ali pogledajte, stabilno je zasad, na 315 je jaka kupnja, ali dobro, nije to bitno, već činjenica da i ako branitelji masovnije zatraže isplatu svojih udjela, fond ima casha za to sasvim sigurno za jedno vrijeme, a svakako za ta tri dana: 14, 15 i 16 kad se HT može kupiti zbog dividende, a ne moram vam reći da to neće biti moguće po ovakvim cijenama, već prije nešto oko 350 ili i više. E, tada treba vidjeti prodati li za vrijeme tog ‘bull run’-a ili ipak čekati 17… A da će nakon toga ispod 300, nekako ne vjerujem. Imaju fondovi love, a zar mislite da će je rušiti do 250… [rolleyes] Evo, ja danas dokupio još dosta, pa što bude. Do kraja godine će sigurno preko 350.
kaj ti nisi znal, branitelji tek za 60 dana mogu kesirat udjele (mogu se u meduvremenu i predomislit i povuci nlog) a isplacena dividenda je u prosloj godini bila 31,96 plus 29,56= 61,56 kn po dionici
uglavnom tek u lipnju se bude pricalo o eventualnoj prodaji i to u blok transakcijama fondovima
tango: ” Svi čekaju onaj tjedan… pametno. ” Kolega zar ne smatrate da bi sadašnji ulaz bio suviše rizičan? Naravno da se čeka dan D i dno do kojeg će roknuti. Mirovinci koji jedini imaju love očekuju ulaz na puno nižem nivou, IPO dioničari od privremenih winera postali su duuuuuuuuugoročni investitori 100% u dionicama, a OIF-ovi su nelikvidni i nemaji s čim kupovat, jer nas je puno plašljivaca povuklo udjele, od kojih je dosta njih popušilo i neće se više vratiti. Mi koji smo trenutno u kešu špekuliramo uči na nižim razinama. Friške love NEMA a bez nje badava spika o podcijenjenim dionicama, izvrsnim FI i povoljnoj kupnji. Prema mojim informacijama raspoloženje branitelja ide mi u prilog, tako da ću moći HT kupiti još niže od nekidan ovdje postavljeg targeta.
a kak se zove taj branitelj koji ima dionice HT-a Jovo?
branitelji nemaju dionice i necete ih Vi sigurno kupiti