Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
branitelji vec potpisali kapitulaciju, nije li to malo preuhitreno razmisljanje
ne mislite da je to veliki test vladi ako 525 000 ljudi direktno posjeduje udjele a koliko je jos glasaca s njima povezano, barem tolko jel tak?
dakle Vlada nije usjela sprijeciti gasenje fonda iz kojeg se finanaciraju i socijalni slucajevi, stipendiraju djeca poginulih itd…
prevelik je to broj ljudi glasaca da se olako dopusti gasenje jer bi na sljedecim izborima navedeno moglo biti i jezicac na vagi koji ce mozda i odluciti izbore, zar ne?
Crveni vele; uvjeravali su Vas da ne prodajete a sad se fond ugasio, pokazali ste koliko vjerujete vladi, hvala Vam
Plavi vele; dio branitelja je prodao udjele a velika vecina nije i time pokzuju povjerenje vladi jer uz izdasnu dividendu sto je isplacen sacuvali su i uvecali vrijednost svoje imovine pokazujuci zrelost i odgovornost prema svojoj djeci i povjerenje Vladi.
Ljudi ne ocjenjuju Vladu po zerpu ili odredenim kvtama u pristupnim preovorima za clanstvo u EU, vec standaru i stvarima koje se ticu njih osobno a nije li ovo primjer koji se osobno tice skoro pola biraca ponaosob, koji ima osobne interese u fondu?
Siguran sam kad velim da ukoliko se fond ugasio HDZ nema sanse na izborima, izgubili bi velik dio potpore u izbornim jedinicama gdje su i ostvarili nadmocnu pobjedu i ostvarili relativnu pobjedu.
Podjelilo bi se biracko tjelo HDZ-a i zbogom vlasti.
Mozda će HDZ na sljedcim izborima i izgubiti vlast ali zasigurno ne mogu biti relativni pobjednici ako se fond ugasi to je sigurno.
Milite li da ce stvar prepustiti slucaj, dopustiti da se dionice prodaju na burzi i sjediti prekrizenih ruku?
Odluka o isplati udjela kroz 60 dana govori u prilog mojoj tvrdnji i HEP i CO i bilo sta drugo ce napucat unutra da se ne dogodi likvidacija fonda.
Pogledajte kolikoje ljudi u HT-u i INI te radnici od obiju kompanija koji opet nece Vladu ocjenjivat jel dopusila ili zabranila rad nedjeljom u trgovackim centrima vec po osobnim interesima.
Ljudi moji pola birackog tjela je ukljucemno u pricu da bi se stvar prepustila samo ponudi i potraznji dionica na burzi.
525 000 branitelja
35 000 IPO INE
350 000 IPO HT-a
30 000 radnika INE
40 000 radnika HT-a
950 000 imovinskih jedniki povezanih osobnim inetresima x 2 ili 3 (uza obitelj)
mozda je nekoliko jedinki prodalo INU ili HT ali to ne umanjuje previku vaznost i ozbiljnost koju Vlada neupitno uvida.
Volio bi da netko replicira naravno argumentirano ako misli da situaciju nisam sagledao objektivno.
Ma do slijedećih izbora tko živ tko mrtav! Sad je pravo vrijeme za donošenje nepopularnih odluka, koje se do slijedećih izbora ili već sutra zaborave…
Ali neće se oni igrati ht-om iz mnoštva drugih razloga, dionica koja je trenutno jedina istinski likvidna, neovisno o vijestima njom se trguje svaki dan, mnogi ju koriste kao uporište u portfelju. Čvrsta, stabilna, troma ako hoćete daje se jeftino , pa se ljudima isplati držat – sad zbog dividende sutra kao podlogu za margin ili alternativu cash-u, jer ako primijete povoljniju kupnju, ht se u kojem god iznosu proda bez znatnijeg smanjenja cijene i razmjerno brzo. Mislim da je iako kasno stupivši na scenu, nekako preuzela ulogu stupa crobexa, i sad svi moraju paziti koliko će ju nagristi da ne bi sve otišlo u temelje(fundamente-da ih koristim tu bi bio smajlić)!
kako bi neki od kolega rekli opet sam bio u pravu
narcisoidno zvuci ali zadrzacu pravo za ovaj puta
NEMA PRODAJE DIJELA BRENITELJSKIH DIONICA HT-a NA BURZI
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=40846
dakle u navedenom periodu spregovarace se prodaja svakojakim fondovima, trezoru i niti jedna od dionica nece biti plasirana na burzu u “slobodnu prodaju” vec u blok transakcijama van burze sve se resava.
“niti jedna od dionica nece biti plasirana na burzu u “slobodnu prodaju” vec u blok transakcijama van burze sve se resava.” :
Ovo uopce ne pise u clanku i bojim se da nije u potpunosti istina…[bye]
Ma do slijedećih izbora tko živ tko mrtav! Sad je pravo vrijeme za donošenje nepopularnih odluka, koje se do slijedećih izbora ili već sutra zaborave… Ali neće se oni igrati ht-om iz mnoštva drugih razloga, dionica koja je trenutno jedina istinski likvidna, neovisno o vijestima njom se trguje svaki dan, mnogi ju koriste kao uporište u portfelju. Čvrsta, stabilna, troma ako hoćete daje se jeftino , pa se ljudima isplati držat – sad zbog dividende sutra kao podlogu za margin ili alternativu cash-u, jer ako primijete povoljniju kupnju, ht se u kojem god iznosu proda bez znatnijeg smanjenja cijene i razmjerno brzo. Mislim da je iako kasno stupivši na scenu, nekako preuzela ulogu stupa crobexa, i sad svi moraju paziti koliko će ju nagristi da ne bi sve otišlo u temelje(fundamente-da ih koristim tu bi bio smajlić)!
Netko se posvadio s mozgom. OK možda se htio čovjek obogatiti preko noći a kad vidi da to nejde prodao. Ja imam vremena čekati godinu dana i dočekati cijenu 300 kn. Al ht ne bi kupio ni za 200 kn, evo tenkista osobno ti želim eig na 300, a ht na 200, pa da budeš dosljedan i ne prodaš tad eig, te ne kupiš ht!
kolega tu hvalite dionicu (trenutno jedina istinski likvidna, neovisno o vijestima njom se trguje svaki dan, mnogi ju koriste kao uporište u portfelju) a na eig ovom dijelu foruma pisete ( ht ne bi kupio ni za 200 kn) pa moze onda jedno objasnjenje zasto je dionica tako dobra a nebi je kupili??
@ ivedome, ova cijela izjava o svadjanju s mozgom je trunak pregenijalna da bi bila moja, naime postao ju je cijenjeni tenkista a ja sam ju samo citirao,istina u brzini , te bez tenkistinog bombastičnog imena…
da ht padne na 200 kn prodao bi dušu vragu i kasnije otkupio od njega nekoliko duša, al sačuvajte vaš post pa kad slijedeći put tenkista dođe drukati ht na up samo mu postajte, znat će on o čemu je riječ…
@ ivedome, ova cijela izjava o svadjanju s mozgom je trunak pregenijalna da bi bila moja, naime postao ju je cijenjeni tenkista a ja sam ju samo citirao,istina u brzini , te bez tenkistinog bombastičnog imena…
da ht padne na 200 kn prodao bi dušu vragu i kasnije otkupio od njega nekoliko duša, al sačuvajte vaš post pa kad slijedeći put tenkista dođe drukati ht na up samo mu postajte, znat će on o čemu je riječ…
[/quot
Dajte kolege, opce je poznato da Tenkista ‘sere’ po HT-ovoj od kad se prodao vise manje sve sto je imao, koliko znam ima jos jedan ili dva paketa, bar je on sam tako rekao…
Medutim nije mi jasan stav kolege Tenkiste, zasto blati HT-ovu dionicu od trenutka kada ju je prodao?
Nije sramota sto je pogrijesio prodajuci HT, grijesiti je ljudski, puno je ljudi pogrijesilo ove godine, jer da su svi znali da ce bit ovakva godina svi bi radije orocili novce u banci i sad kupovali po jeftinim cijenama, nego je sramota sto to ne zeli priznati…
I sada, umjesto da se pomiri s tim, na ovom forumu, a cini mi se i na svim ostalima ‘sere’ po necemu sto mu je u 10tom mjesecu bilo super!!!
da ht padne na 200 kn prodao bi dušu vragu i kasnije otkupio od njega nekoliko duša, al sačuvajte vaš post pa kad slijedeći put tenkista dođe drukati ht na up samo mu postajte, znat će on o čemu je riječ
oky meni se cinilo da je poruka vasa [undecid]
svasta i taj tenkista prica…. prodo ht i ocito izgubio… u eig usao po 160 bar tako se sam hvali a trenutna cijena 70 i sad bi neko trebao poslusat njegov savjet..
Pozdrav svim kolegama na HT-u, osobno imam dosta HT u svom portfelju i nemam ga namjeru nikako ni prodavati, pogotovo iz razloga što će se vrlo brzo dešavati.
Svi očekujete sa zebnjom 12.04.2008. i mogućih razvoja događaja vezano uz ovaj vrijedonosni papir, pa ću shodno tome iskoristiti priliku da ustvrdim slijedeće: cijena nakon 12.04. će drastično rasti, a ne padati kako se svi pomalo pribojavaju.
Da dobro ste čuli, rasti, a ne padati.
Pozdrav svim kolegama na HT-u, osobno imam dosta HT u svom portfelju i nemam ga namjeru nikako ni prodavati, pogotovo iz razloga što će se vrlo brzo dešavati.
Svi očekujete sa zebnjom 12.04.2008. i mogućih razvoja događaja vezano uz ovaj vrijedonosni papir, pa ću shodno tome iskoristiti priliku da ustvrdim slijedeće: cijena nakon 12.04. će drastično rasti, a ne padati kako se svi pomalo pribojavaju.
Da dobro ste čuli, rasti, a ne padati.
Kolega, Vaše tvrdnje naravno svi priželjkujemo, a da ih malo potkrijepite !![undecid]
Pojačane su pozitivne vibracije. Ili se varam.[proud]
Da i ja imam takav dojam i iskreno se nadam stampedu prema gore zadnjih 2-3 dana prije zaključavanja termina za dividendu-16.04, dakle 13.-15.04 bi mogao biti juriš ker ipak 10% na računu cash je zaista primamljivo u ova turbulentna vremena
Moram reci i da me zaista ne bi iznenadila činjenica da se desi suprotno od onoga što svi očekuju– a to je pad od 10% zbog branitelj.fonda, može se desiti upravo suprotno kao i gotovo sve prognoze ovih zadnjih 6 mjeseci,
anyway–zaista kucaju posljednji sati za ukrcaj i treba biti u vozu,
da ja sam duboko u HT jer mi je najsigurnija luka u nadolazečem periodu–a vi….
pa od volje Vam-ko šokcu post[thumbsup]
http://www.poslovni.hr/7866.aspx
Braniteljski fond može isplatiti do 25% članova bez rasprodaje dionica
-sutra u poslovnom dnevniku