Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Moglo bi biti čišće na zatvaranju, sve do 330, istina malo se igram Nostradamusa…
James Knox:
”
orphelin:
“Koliko je ukupno ljudi s ipo-a prodalo ht, ma koliko ga uopće ima registrirano kod brokera, 10-15%”
to je već 35 000 do 60 000 paketa…više od mrd kuna.
”
Registrirano da, ali na asku od 450 do 500 kuna, a i ja sam među njima sa jednim paketom.
bzvz ste se odrekli 10% dodatnih od države…ma sva sreća da sam kupio još i ledo, to mi je bar zanimljivo gledat kad pada 20% a ne ovo lipa gore lipa dole.[tongue]
Jedva čekam keš u ponedjeljak pa se ukrcavam i ne mrdam do poslije ljeta. A nema potrebe da mrdam kad imam dividendu od 10% i ulaz po ovim smješno niskim cijenama. Nadam se samo da će i ostali dividendtraderi razmišljati kao i ja i da neće poslije 21. travnja nestati glavom bez obzira i srušiti cijenu. Ako se i to desi bit ću spreman sa nešto malo casha…pa prilika za jeftin dokup[lol]
Druk, druk… Zašto, pa pusti ljude i ne nagovaraj na nešto što nitko ne može znati niti predvidjeti. Slažem se da ne treba prodavati tko ne mora, ali ovako nekoga potencijalno nasukati…[undecid]
To james
Priznajem, pogriješio sam, kako je krenulo, mislio sam da če biti isti scenarij kao i sa INA-om, ovakvo kretanje cijene je malo tko pretpostavljao, ali to ne znači da dionica ne vrijedi toliko i da neće doći na svoje realne razine
Baš sam prošao savskom, i vidio one “crvene” što zvižde preko puta zgrade HT-a… baš se pitam koja je šansa da ih je netko platio da tamo prave buku i nered. U svakom slučaju njihovo prosvjedovanje smatram neopravdanim, ako im se ne sviđaju plaće neka daju otkaz, i tako HT još uvijek ima viška radnika… a ima itekako mnogo ljudi koji bi rado na njihovim mjestima radili.
nemaš pojma o čemu pričaš
28.3.2008. top 10 :
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 7.779.412 9,50 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun
[color=blue]4. PBZ D.D. 2.842.609 3,47 Skrb. račun prodali 4000 komada[/color]
5. HPB D.D. 407.159 0,50 Skrb. račun prodali 730 komada
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 371.618 0,45 Skrb. račun
7. PBZ D.D. 371.139 0,45 Skrb. račun kupili 747 komada
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 363.843 0,44 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 337.871 0,41 Skrb. račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 223.485 0,27 Skrb. račun
Ukupno: 73,51
28.03.2008. | 18:58
SINDIKAT TELEKOMUNIKACIJA TVRDI DA SU POGREŠNE PROCJENE O SLABOM INTERESU RADNIKA
Dionice HT-a kupuje 40.000 zaposlenih
Iako su neki mediji javili kako među zaposlenicima HT-a vlada slaba zainteresiranost za kupnju dionica te kompanije, Josip Pupić, predsjednik Sindikata telekomunikacija, smatra da se radi o pogrešnim procjenama.
“Radi se o tome da brojka od 17 tisuća ljudi koji su se javili za ispravak osobnih podataka ne znači automatski da su to svi zainteresirani za kupnju dionica. Dobar dio ljudi je samo prekontrolirao svoje podatke i nisu ništa mijenjali, tako da oni nisu ušli u tu cifru. I dalje predviđam da će se za kupnju dionica javiti od 30 do 40 tisuća zaposlenika HT-a, od ukupno 67 tisuća registriranih bivših i sadašnjih zaposlenika”, rekao nam je Pupić.
Kako se tijekom registracije pojavio i problem da oko 30 tisuća radnika nema zabilježen jedinstveni matični broj, taj bi se problem, navodi Pupić, hitno trebao riješiti, kako ne bi bilo nikakvih “nezgodnih” situacija. Rok za kontrolu osobnih podataka, poput radnog staža, istječe 30. ožujka, a potom sve podatke provjerava i MUP.
Vlada još nije odlučila kada će zainteresirani radnici moći upisati dionice HT-a po uvjetima usuglašenim između Vlade i sindikata, ali se predviđa da bi to moglo biti u drugoj polovici travnja ove godine, kako bi radnici mogli dobiti i dividendu za prošlu godinu.
Također, sa sindikatima nije usuglašena ni odredba o lock-up periodu, jer sindikati zahtijevaju da ga ne bude, no Vlada će inzistirati na tome, jer je to dogovoreno u službenim pregovorima. Pretpostavlja se da bi lock-up period trajao od šest do 12 mjeseci, zavisno od godina staža pojedinog radnika.
Iako sindikati HT-a, sukladno zahtjevima članstva, traže da lock-up perioda uopće ne bude, neki čelnici sindikata ipak smatraju da bi radnicima bilo bolje da se strpe s prodajom dionica.
Dogodi li se “stampedo” u prodaji dionica, što bi se moglo poklopiti i s prodajom udjela HT-a koje branitelji imaju u svom fondu, tada bi dionica HT-a mogla biti pod jakim pritiskom “slobodnog pada”.
Frenki Laušić / epeha
Lynx:
”
Baš sam prošao savskom, i vidio one “crvene” što zvižde preko puta zgrade HT-a… baš se pitam koja je šansa da ih je netko platio da tamo prave buku i nered. U svakom slučaju njihovo prosvjedovanje smatram neopravdanim, ako im se ne sviđaju plaće neka daju otkaz, i tako HT još uvijek ima viška radnika… a ima itekako mnogo ljudi koji bi rado na njihovim mjestima radili.
”
Kako to misliš? Znam što sam vidio, što se događa ovih dana, i imam pravo na svoj stav o tome. Bolje da ne idem u detalje jer bi možda zvučalo grubo, ali najjednostavnije rečeno: ne podržavam prosvjed. Tko podržava to je njegova stvar, ali bilo bi lijepo i da ga i obrazloži.
TheVeka:
”
Lynx:
”
”
”
Kako to misliš? Znam što sam vidio, što se događa ovih dana, i imam pravo na svoj stav o tome. Bolje da ne idem u detalje jer bi možda zvučalo grubo, ali najjednostavnije rečeno: ne podržavam prosvjed. Tko podržava to je njegova stvar, ali bilo bi lijepo i da ga i obrazloži.
u pravu si, evo pokušat ću obrazložiti moje stajalište
apsolutno poštujem tuđe/svačije mišljnje(tvoje ne odobravanje prosvjeda) ali ne znači da se sa njim slažem.
u konkretnom slučaju fasada je puno drugačija od onoga što je iza te fasade kraj koje si prolazio.
razmisli o GFI i pokušaj promisliti žašto je dobit takva kakva je(ne želim aludirati na to da je to isključivi razlog)
nisu ti ljudi vani na cesti zato što nemaju pametnijeg posla u životu. DT izdvaja 24% za plaće a HT 14% i traži se smanjenje na 12%(u uk troškovima). U ovoj raspravi uopće nije bitan prosjek plaće HT zaposlenika i zagrebačkog/državnog.
nadam se da sam se malo izvukao
[pray]
no kako god bilo ja iznimno vjerujem u ovu dionicu[thumbsup]
kako bi neki od kolega rekli opet sam bio u pravu
narcisoidno zvuci ali zadrzacu pravo za ovaj puta
NEMA PRODAJE DIJELA BRENITELJSKIH DIONICA HT-a NA BURZI
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=40846
dakle u navedenom periodu spregovarace se prodaja svakojakim fondovima, trezoru i niti jedna od dionica nece biti plasirana na burzu u “slobodnu prodaju” vec u blok transakcijama van burze sve se resava.