Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Nema pravila kompjuter na Zagrebačkoj burzi izvlaći logaritam ovisno o ponudi i potražnji tj kolkiko je dionica ponudeno po manjoj cijeni od kupovne. Teoretski ako ti satvis na kupnju 100 po 800 kn ona će ti proc po nekom prosjeku prodanih dionica. recimo ovako imas 100 kom na 330 100 kom na 331 a na prodaji 100 kom 328 i 100 kom na 329 i tvoje normalno na 800 100 kom. cijena ce ti biti 330 + 331 +328+329/4=329,5
tvojih 800 nece ni racunati u prosjek jer je prevelka razlika. Samo za sve koji namjeravaju tako kupovati prve transakcije odmah moram napomenuti da je ovo ovako u 99% slučajeva pa da se nebi neko zahebo ako me svačate
thnx ekipa
mislioi sam si da je prosjek al mi je falio ponder
kikloop:
”
mene zanima sto se dogodi u situaciji ko jutros na otvaranju kad je na prodaji 63kom po 300kn a na kupnji
desetak kom po330, da li kupac kupuje 10 po 300 ili prodavatelj prodaje 10 po 330? zasto nije na prometu nije evidentirana najniza cijena od 300 ako je prodano tih 63 po 300 na otvaranju?
”
ja sma potrčo ugrabit taj paket po 300, naravno da ga nisma dobio [lol]
jel se dnevni nalozi brišu na kraju radnog dana ili prije početka novog?
Jao ti ga tebi i ti se baviš dionicama i još stavljaš komentare .
Ja ti predlažem za pokoru da godinu dana samo čitaš šta drugi pišu i da ni jedne riječi ne napišeš najmanje dvi godine.
p.s prije nego si počeo trgovati trebao su proučiti kako burza radi a ne tu gluposti pisati.
Ne znam da li su i drugi forumaši primijetili povećane amplitude u nekoliko zadnjih dana trgovanja ht-om, imam osjećaj kao da se cijena digne na malim količinama da se osjeti vrijednost, zatim potpuno odustanu od kupnje , sruše cijenu i nakrcaju se. U svakom slučaju se mora brzo vratiti na njihovu naznačenu cijenu da bi im ta igra bila uspješna(pod uvjetom da uopće postoji). Pratim ht već poprilično dugo i puno su mi normalnija liparenja nego skokovi 4kn+, 5kn-! Skoro vrijeme će pokazati na što su išli….
Pozdrav svima, već duže vrijeme pratim p. f. a sada imam pitanje .Što predviđate koju bi cijenu HT mogao postići 16.04,odnosno za koliko bi 17.04 mogao pasti ?
Što misli te dali je bolje prodati zadnji dan prije zatvaranja knjige dioničara ,ili prvi dan nakon zatvaranja?
Što misli te dali je bolje prodati zadnji dan prije zatvaranja knjige dioničara ,ili prvi dan nakon zatvaranja?
Ne prodati uopće,HT treba imati u portfelju,10% godišnje dividende,ja sam uvjeren da će za godinu dana biti 400kn pa opet dividendica,nije loše…[thumbsup]
mačka: ” Što misli te dali je bolje prodati zadnji dan prije zatvaranja knjige dioničara ,ili prvi dan nakon zatvaranja? ” Ne prodati uopće,HT treba imati u portfelju,10% godišnje dividende,ja sam uvjeren da će za godinu dana biti 400kn pa opet dividendica,nije loše…[thumbsup]
Imam paket na prijatelju ,želim ga prodati a on hoće da ga otkupi ,kada cijenu da mu odredim i kome dividenda ,želim biti korektna (prije zatvaranja knjge ili poslije)
“Ne prodati uopće,HT treba imati u portfelju,10% godišnje dividende,ja sam uvjeren da će za godinu dana biti 400kn pa opet dividendica,nije loše…”
Ma njih zanima day-trading, ne “dugoročno” ulaganje. Ali ne znam zašto čekaju velike pomake cijena u kojima bi se mogli utopiti, kad u zadnje vrijeme imaju ampiltude od skoro 10 kn, malo hrabrosti i postavljanja na ask pet kuna manje od početne i onda sutra bid pet kuna više od početne, i eto vam day-tradinga .Još dok se veliki igraju dizanja i spuštanja cijena, jer ako krene tobogan teško će neinformirani hvatati vrh i dno, a neće puno mrvica ni ostati nakon oduzimanja provizije!
“Imam paket na prijatelju ,želim ga prodati a on hoće da ga otkupi ,kada cijenu da mu odredim i kome dividenda ,želim biti korektna (prije zatvaranja knjge ili poslije)”
Ako bi se htjela naći što pravednija cijena ht-a najbolje bi bilo pogledati cijenu mjesec dana nakon ex-div dana, iako bi zlobnici rekli da je ova trenutna realna jer još nije krenuo stampedo ni gore ni dolje. Puno će toga na cijeni odrediti smjer tržišta, trend.
Pozdrav svima, već duže vrijeme pratim p. f. a sada imam pitanje .Što predviđate koju bi cijenu HT mogao postići 16.04,odnosno za koliko bi 17.04 mogao pasti ?
Ako želiš saznati cijenu na spomenute datume najbolje bi bilo da konzultiraš horoskop ili tarot ili slične načine predviđanja, jer sumnjam da ti itko “normalan” može sa sigurnošću predvidjeti cijenu.
Ako uzmeš u obzir fundamente i spremna si čekati godinu, dvije ili tri, da cijena naraste na realnu i usput brati 10% dividende godišnje, onda se ne trebaš opterećivati kratkotrajnim fluktuacijama cijene.
Tržište je takvo. U jednom trenutku euforično u drugom pesimistično.
Poanta dugoročnog investitora je kupiti fundamentalno potcijenjenu dionicu u trenutku pesimizma i riješiti je se kad tržište ne pita za cijenu.
Da, i usput brati dividendu.
davids: ” mačka: ” Što misli te dali je bolje prodati zadnji dan prije zatvaranja knjige dioničara ,ili prvi dan nakon zatvaranja? ” Ne prodati uopće,HT treba imati u portfelju,10% godišnje dividende,ja sam uvjeren da će za godinu dana biti 400kn pa opet dividendica,nije loše…[thumbsup] ” Imam paket na prijatelju ,želim ga prodati a on hoće da ga otkupi ,kada cijenu da mu odredim i kome dividenda ,želim biti korektna (prije zatvaranja knjge ili poslije)
odrediš dan, npr 01.04.ili neki drugi i uzmeš prosjecnu cijenu trgovanja za taj dan i to je to.
a dividenda moze i meni
25.3. 2008. top 10 (promjene):
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 7.779.412 9,50 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun
[color=blue]4. PBZ D.D. 2.846.609 3,48 Skrb. račun prodali 7500 komada[/color]
5. HPB D.D. 407.831 0,50 Skrb. račun kupili 500 komada
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 371.618 0,45 Skrb. račun
7. PBZ D.D. 369.794 0,45 Skrb. račun kupili 2595 komada
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 363.843 0,44 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 337.871 0,41 Skrb. račun kupili 500 komada
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 223.485 0,27 Skrb. račun
Ukupno: 73,51
Pod brojem 4.PBZ d.d. opet počeo rasprodaju—jedno vrijeme je stao…
Pod brojem 7.PBZ d.d. nakon prodaje opet počeo kupovati… mirovinac (9.) kontinuirano skuplja