HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 04:16
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,22
54.457
1,425
38,20
38,50
1,05%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zapravo ovo sa slanjem obavijesti o dividendi moglo bi biti vrlo pozitivno. Ne čitaju svi forume i neznaju svi da postoji nešto što se zove dividenda. Za očekivati je bitno smanjenje prodaje malih novopečenih dioničara koji su tek sada možda shvatili da bi bilo dobro pričekati mjesec dana i pobrati te novce.[smiley]

A možda i shvate da su dobili dividendu pa da bez problema odmah mogu i prodat !!!!!!!!!

Zapravo ovo sa slanjem obavijesti o dividendi moglo bi biti vrlo pozitivno. Ne čitaju svi forume i neznaju svi da postoji nešto što se zove dividenda. Za očekivati je bitno smanjenje prodaje malih novopečenih dioničara koji su tek sada možda shvatili da bi bilo dobro pričekati mjesec dana i pobrati te novce.[smiley]

Da ali citaju novine ljudi i gledaju televiziju 🙂
Mislis da je obavijest o dividendi bila iskljucivo na ovom forumu [lol]

HT je zakon. 30% portfelja mi je u HT-u, a uskoro će biti i 40% do d-daya. Sve je u slobodnom padu. Pitam se zašto HT nije? E pa zato jer nagrađuje _sve_ svoje suvlasnike podjednako iz dobiti. A dobit je velika.

U ovim sj…nim vremenima nestrpljivi investitori ne žele biti u dionicama u kojima kupuju budućnost, jer im je bitna sadašnjost, a HT je sadašnjost jer će dividenda bit za mjesec dana. Ovi strpljivi rade upravo suprotno. Ja radim pola pola[thumbsup]

Osnovno pravilo bear marketa je: drži se dionica koje imaju high dividend yield i low P/B

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Foto5:

A možda i shvate da su dobili dividendu pa da bez problema odmah mogu i prodat !!!!!!!!!

kako to mislite da su ju dobili i da mogu odmah prodat??
da bi ju dobili moraju pricekat jos jedno mjesec dana…upravo ovo sto vam kolega kojeg citirate govori

Foto5:

Da ali citaju novine ljudi i gledaju televiziju 🙂
Mislis da je obavijest o dividendi bila iskljucivo na ovom forumu [lol]

Mislim da je kolega zelio sugerirat nesto sasvim drugo…a ne da je forum jedino mjesto gdje postoje informacije o dividendi ht-a…u svakom slucaju nije lose da neki koji možda razmišljaju o prodaji ovih dana imaju doma i papir na kojem se spominje dividenda i njihov broj tekućeg računa…

Hm.. ako nekome treba novac neće ga dividenda odvratit od prodaje—ovisno u kakvoj si situaciji i koliko hitno ti treba novac!!!
[sealed]

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

Kada vec nema novih vijesti iz HT-a, evo onda o novim akvizicijama DT-a.
Deutsche Telekom kupuje minimalno 20% (vrijednost oko 2,5 milijardi eura) od grckog OTE, koji izmedju ostalog ima udjele u telekom firmama u Srbiji, Rumuniji, Albaniji.
http://de.biz.yahoo.com/17032008/36/kreise-deutsche-telekom-griechischer-o.html
http://www.manager-magazin.de/it/artikel/0,2828,541831,00.html

Postoji 1000 mogucnosti kako novac potrositi, ali samo dvije, kako novac zaraditi: Ili moramo raditi za novac ili novac radi za nas.

… krivimo državu da je rasprodala banke, telekomunikacije, Plivu, INU, HT, hotele… koliko savjesno upravljamo svojom imovinom dobro bi bilo zapitati se? kupujemo 76k novih auta svake godine i nesretni smo ako na burzi nismo zaradili 100% za 6 mjeseci pa ćemo sve rasprodat i ipak kupiti novi auto kad je sve krenulo kvragu. Država će se pobrinuti za nas i ako se razbolimo ili postanemo nekonkurentni na burzi rada kada dobijemo otkaz u 48. , penzija za 20 godina a još otplacujemo kredite kad smo htjeli život iznad svojih mogućnosti. I tada će Vam cijena HT-a biti premala, unucima ćete pricati kako su političari krivi za sve što Vas je snašlo. ne prestaje HT postojati poslije famoznog D daya a trejdanjem siguran sam nece svi zaraditi…. Zašto bi ostavili HT-a u nasljeđe, sigurnost za stare dane, da slažem se sve to treba prodati a moj cent u škrabici sigurno nebudete videli[shocked]

Nažalost isitna!

ima nešto u tome

stvar je u tome da trenutačnu situaciju na tržištu kapitala kreiraju fondovi koji siju paniku i jeftino dokupljuju razne “jeftine” dionice kojima će poslje napumpati cijenu i tako će ponovo moći prikazivati velike dobitke.
ja sam izašao kompletno iz cijelog svog portfelja (ostal mi je paket HTa u SDA) i čekam u kešu al neću početi kupovati prije nego se promjeni trend, a promjeit će se sigurno. Što se fondova tiće, pravila igre su više negp jasna; sruši, poberi , nabildaj, pa ponovo sruši itd.

molim komentar

strpljen..spašen Time is on my side

stvar je u tome da trenutačnu situaciju na tržištu kapitala kreiraju fondovi koji siju paniku i jeftino dokupljuju razne “jeftine” dionice kojima će poslje napumpati cijenu i tako će ponovo moći prikazivati velike dobitke.
ja sam izašao kompletno iz cijelog svog portfelja (ostal mi je paket HTa u SDA) i čekam u kešu al neću početi kupovati prije nego se promjeni trend, a promjeit će se sigurno. Što se fondova tiće, pravila igre su više negp jasna; sruši, poberi , nabildaj, pa ponovo sruši itd.

molim komentar

Potpisujem!
Samo nažalost ja nisam u kešu(najslabija stavka trenutno)!
Inače, ovaj pad nem veze sa poslovanjem firma jer po tome HT ne bi trebao padati—s obzirom na izdašnu dividendu i poklon dionice…
sve pada i ne gledaju se fundamenti–psiha dominira

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

il mi se cini il su se danas na burzi neki baloni poprilicno ispuhali, ht se jos uvik dobro drzi nekad treba biti sretan i sa padom kad se pogleda na ostatak burze…[wink]

idući tjedan će bit bolje...

New Report

Close