HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 22:16
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,30
57.363
1,538
37,50
37,90
2,72%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

BHMAX:

Imam pitanje: Ako danas kupim dionice HT-a, da li dobivam dividendu za njih. Unaprijed hvala[thumbsup]

ja poludim ak nisi vec 10-ti koji to pita.Pa zar je tako tesko prelistati unazad i procitati sve,mislim ono da sam moderator banao bih te zbog takvih pitanja definitivno.Ne bi ti odgovorio nikad samo zbog tvoje ljenosti a sad ajmo sljedeci koji ce pitat vec za dva dana[angry]

A šta će se dogodit ak ih već sutra ili nedajbože prekosutra proda [lol] [lol]

prirodni procesi su paralelni - moramo ih slijediti

A zašto bi se sad aktivirali kak ti kažeš, ako nema razloga za to [rolleyes]?
[color=blue]Možda zbog prinosa od 9% a cijena diskontna ( da ne nabrajam pokazatelje )[/color]
Da lupaju cijenu bezrazložno gore i onda da cijena naglo padne nazad pa još puno niže?
[color=blue]Možete mi objasniti taj reciprocitet kolega[/color]
Stvarno ne razumijem otkud ovakvi komentari i očekivanja…
[color=blue]Odgovor je u prvom komentaru[/color]

Lijepi pozdrav

50 lav:

današnje trgovanje je bilo mizerno i ne razumijem ove koji prodaju ali 100 ljudi 100 ćudi…
Zašto fondovi se ne aktiviraju? pa ovo im je fina dividenda–puno im se može sliti svježeg novca?!
Inače, zamjetio sam da veliki igrači ne reagiraju, pustili su da vrijeme čini svoje i čekaju…
Kao što je već rečeno–volio bih da uleti neki strani ulagač i da pokupi dobru dividendu i napravi naše fondove naivnim!!!

A zašto bi se sad aktivirali kak ti kažeš, ako nema razloga za to [rolleyes]? Da lupaju cijenu bezrazložno gore i onda da cijena naglo padne nazad pa još puno niže? Stvarno ne razumijem otkud ovakvi komentari i očekivanja…

[color=blue]Možda zbog prinosa od 9% a cijena diskontna ( da ne nabrajam pokazatelje )…[/color]
Kakvi komentari—moj ima smisla ali tvoj ne vidim svrhu ni poantu!!!
Pa dobiti dividendu za 2 mjeseca od 9% pa banke daju na godišnjoj razini 6 %!!!!!
Uvaženi kolega, ne razumijem vašu računicu ali ni razmišljanje!

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

10.3.2008. TOP 10:

1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 7.779.412 9,50 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 2.865.749 3,50 Skrb. račun
5. HPB D.D. 406.193 0,50 Skrb. račun kupili 165 komada
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 371.618 0,45 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 363.843 0,44 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 358.582 0,44 Skrb. račun kupili 998 komada
9[color=blue]. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 329.612 0,40 Skrb. račun kupili 17 500 komada[/color]
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 231.485 0,28 Skrb. račun kupili 7 071 komada
Ukupno: 73,52

napokon malo jače ukrcavanje u top 10… od objave dividende broj 9.mirovinac samo kupuje a i broj 10.je već u 2navrata kupio par tisuća komada!
Pod brojem 8.kontinuirano kupuje!!!

Sve je OK, na HT-u nema prometa jer nema prodaje, kad bi se htjela kupit neka količina, morala bi se poprilično dići cijena.

Nego… malo sam razmišljao, iako je možda prerano i prehrabro za donositi zaključke ove vrste, ali ne mogu si pomoći…
Kad se samo sjetim mnogih vrlih “gurua” ovog foruma kako su omalovažavali ovu dionicu i imatelje iste i rugali im se.
S cijenom od 330 kn (a pred dividendu bit će veća, u to sam poprilično uvjeren) HT je dionica koja gotovo nije osjetila korekciju 2008. JEDINA NA BURZI!!(uz par iznimki). Uz to što u svakom trenutku možete ući i izaći i to s _puno_ novca!

Svi koji su prodali HT i za te pare kupili nešto drugo-popušili su!!
Popušili su priče od Galinca i ostalih medijskih monstruma kako je ovo “narodna” dionica. Ovo uopće nije narodna dionica. Ovo je fondovska dionica. Od kad je uvrštena, fondovi su je brutalno kupovali, ali i brutalno prodavali. 80% naroda uopće nije ni registriralo svoje dionice. A kako će im to pomoći? BSN.

Šlag na tortu bi bio da dođu dečki izvana i malo “zašamaraju” ove naše šmokljane u odijelima. Ufff to bi bio šah-mat! Hvala Ivo.

I'LL BE BACK

vivi: ” splićo009, ajd stavi onu financijsku analizu, dobro bi došla ” Evo sad ce splico. P/E HT oko 12, INGRA oko 30, dakle ingra je vise od 2 puta skuplja. Juhuuu, imamo profesora!!!!!!!

-Ima ovdje ljudi kojima je uvijek lijepo.

50,

[color=blue]Možda zbog prinosa od 9% a cijena diskontna ( da ne nabrajam pokazatelje )…[/color]
Pa dobiti dividendu za 2 mjeseca od 9% pa banke daju na godišnjoj razini 6 %!!!!!

Poštovani kolega molim Vas da malo pozornije čitate; replicirao sam astralisu te mu pokušao dokazati upravo ono što ste Vi napisali ziheraških 9 % na podcijenjenoj dionici
Samohvalu stvarno nebi htio komentirati
[thumbsup]

-EVO NAPOKON I DOBRE VIJESTI
DIONIČARI RATNICI Fond će se zadužiti da ne mora prodati dionice Ine i HT-a
Braniteljski udjel u Fondu vrijedi 675 kn
Autor NIKOLA SEVER ŠENI

U Fond branitelja do kraja godine ući će 7 posto dionica HEP-a

Nijedan branitelj koji 12. travnja ili kasnije otkupi svoje udjele u Fondu hrvatskih branitelja neće ostati bez svojih udjela u tvrtkama čije će se dionice sliti u Fond nakon toga datuma.

Nema gašenja Fonda
Potvrdio je za Večernji list član Upravnog odbora Fonda branitelja Petar Lovrić, demantiravši time i izjave potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor koja je prije desetak dana ustvrdila upravo suprotno.

– U Zakonu ne stoji da po sedam posto udjela u državnim tvrtkama ide Fondu branitelja. Piše da ti udjeli pripadaju braniteljima. Sva ostala tumačenja posljedica su nepoznavanja zakona i propisa kaže Lovrić, jedan od autora zakona o Fondu branitelja. Nadalje, Upravni odbor zatražit će nekoliko izmjena zakona o Fondu te drugih akata. Najprije, uvest će se odredba prema kojoj se Fond ne bi gasio ako branitelji zatraže otkup više od 50 posto udjela. Onim braniteljima koji zatraže svoj novac, isplatit će se iz prispjele dividende, nikako prodajom dionica HT-a ili Ine.

Zaduživanje Fonda
– Zatražit ćemo i izmjene kako bi nam se omogućilo kreditno zaduživanje u iznosu do 15 posto vrijednosti Fonda. Taj bi novac trebao biti dostatan za sve isplate. Procjenjujemo da će branitelji unovčiti oko 15-20 posto vrijednosti Fonda. Ne želimo rasprodavati imovinu, ali ne želimo niti da prestanak moratorija na raspolaganje udjelima izazove potrese na burzi objašnjava Pero Lovrić.

Inače, trenutno Fond hrvatskih branitelja vrijedi oko 3,67 milijardi kuna. U odnosu na stanje od 31. prosinca, vrijednost mu se nešto smanjila zbog negativne situacije na burzi.

Vrijednost Fonda, kaže P. Lovrić, dijelit će se na 5,69 milijuna udjela. Jednostavna računica govori da jedan braniteljski udjel vrijedi oko 650 kuna.

Kada se tome doda i oko 170 milijuna kuna dividende, koja bi uskoro trebala “sjesti”, jedan udjel u Fondu vrijedit će 675 kuna. U Fond bi do kraja godine trebalo ući sedam posto dionica HEP-a, a nakon toga i dionice HŽ-a te Hrvatske pošte.

Astralis:

A zašto bi se sad aktivirali kak ti kažeš, ako nema razloga za to [rolleyes]?
[color=blue]Možda zbog prinosa od 9% a cijena diskontna ( da ne nabrajam pokazatelje )[/color]
Da lupaju cijenu bezrazložno gore i onda da cijena naglo padne nazad pa još puno niže?
[color=blue]Možete mi objasniti taj reciprocitet kolega[/color]
Stvarno ne razumijem otkud ovakvi komentari i očekivanja…
[color=blue]Odgovor je u prvom komentaru[/color]

Lijepi pozdrav

Evo da objasnim ovaj “reciprocitet” kako ste ga vi kolega nazvali. Znači čovjek (50 lav) je pitao zašto fondovi se ne aktiviraju i ne pumpaju HT dok ostatak tržišta ide dolje. Znači od fondova se tu očekuje da će pumpati cijenu prema gore za što trebaju potrošiti ili dio keša ili prodavati ostale dionice i posljedično rušiti njihovu cijenu kako bi mogli kupovati ht (iskreno u razdoblju kad tržište ide prema dolje – a zadnja 3 dana je išlo, obje opcije se čine kao nebulozne). Znači time bi se pumpala dionica do mjere dok se ima keša ili do mjere do koje je fond zakonski ograničen, a nakon toga što? Palo bi sve nazad naravno jer ne bi više bilo podrške na kupnji, a fondovi bi tako ostvarili samo još veće minuse nego što ih imaju dosad. 2 stvari su ovdje jako bitne – prva je činjenica da nije HT jedina dionica na tržištu, a druga da se ne može prkositi tržištu. Ne znam koji bi to fond trebao raditi sam protiv sebe… ne mislite li da malo previše očekujete? Tržište je puno kompleksnije nego što neki od vas misle, tj. smjer tržišta ovisi o jako puno stvari pored želja i aktivnosti fondova. Nadam se da su sad neke stvari jasnije. Lijepi pozdrav i vama!

You either do it right or you get eliminated!

50,

Odgovorio sam u prethodnom postu pa mogu samo rezimirati – ako pada cijelo tržište padat će i HT i nemojte očekivat čuda od fondova.

You either do it right or you get eliminated!

Kolega Astralis,
ne očekujem čuda od fondova ali ipak na ovakvu izdašnu dividendu su trebali bolje reagirati premda ima vrimena još do 21.4.!
Niti kažem da se treba prkosit tržištu ali neke dobre vijesti i podcijenjenost treba nagraditi..
Ht je dobra investicija, daju za 40-etak dana odličnu dividendu i ne vidim razloga za pad cijene…
Dakle, očekujem porast cijene i veću intenzivnost fondova jer mogu kupiti podcijenjenu dionicu sa vrhunskom dividendom!
Broj 9.mirovinac u top 10 je jedino dobro odreagirao na ovakvu dividendu—otakad se saznalo kupili su preko 21 000 komada HT-a!

DIONIČARI RATNICI Fond će se zadužiti da ne mora prodati dionice Ine i HT-a
Braniteljski udjel u Fondu vrijedi 675 kn

Zaduživanje Fonda
Zatražit ćemo i izmjene kako bi nam se omogućilo kreditno zaduživanje u iznosu do 15 posto vrijednosti Fonda. Taj bi novac trebao biti dostatan za sve isplate. Procjenjujemo da će branitelji unovčiti oko 15-20 posto vrijednosti Fonda. Ne želimo rasprodavati imovinu, ali ne želimo niti da prestanak moratorija na raspolaganje udjelima izazove potrese na burzi objašnjava Pero Lovrić……………………….
http://www.vecernji.hr/portal/services/textonly/toController.jsp?page=/newsroom/news/croatia/3030965

[thumbsup][yawn]

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close