Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,30 | 57.363 | 1,538 | 37,50 | 37,90 | 2,72% |
blueman: ” vivi: ” splićo009, ajd stavi onu financijsku analizu, dobro bi došla ” Evo sad ce splico. P/E HT oko 12, INGRA oko 30, dakle ingra je vise od 2 puta skuplja. Juhuuu, imamo profesora!!!!!!! ” Pa normalno je da je skuplja kada se u datom trenutku nije imalo u sta ulagat pa su svim dionicam multiple rasle… sad se ima u sta ulozit pa ce logicki multiple padat…
Kolega,
Kratkoročno nema nikakve logike.
U padajućim tržištima jedina logika investitora je likvidnost dionice + rast u zadnjih godinu dana.
Ukoliko je rast bio velik totalno je nebitno koliki se multiple jer se nemilosrdno izvlači keš.
Kad se sve ovo jednom stabilizira onda će dionice sa dobrim fundamenitma i perspektivom ponovno narasti a ostale će ostati gdje im je i mjesto.
P/E 10 je super za HT i on definitivno spada u skupinu podcijenjenih dionica , međutim tržištu treba ponekad i par godina da pravilno vrednuje cijenu dionice.
Svi odmah na Wall st. da i njih izvućemo iz go…a!
SVE ZNAMO I SVE NAM JE JASNO?
Vjerojatno je i američko tržište prolazilo kroz takva razdoblja ( možda prije stotinjak godina? )
Odvrtimo film unazad i naučimo nešto?[thumbsup]
Imam pitanje: Ako danas kupim dionice HT-a, da li dobivam dividendu za njih. Unaprijed hvala[thumbsup]
Imam pitanje: Ako danas kupim dionice HT-a, da li dobivam dividendu za njih. Unaprijed hvala[thumbsup]
DA.
ja poludim ak nisi vec 10-ti koji to pita.Pa zar je tako tesko prelistati unazad i procitati sve,mislim ono da sam moderator banao bih te zbog takvih pitanja definitivno.Ne bi ti odgovorio nikad samo zbog tvoje ljenosti a sad ajmo sljedeci koji ce pitat vec za dva dana[angry]
BHMAX: ” Imam pitanje: Ako danas kupim dionice HT-a, da li dobivam dividendu za njih. Unaprijed hvala[thumbsup] ” DA.
i sutra i prekosutra i prekpreksutra
[thumbsup]
Dragi novopečeni kolege dioničari, odgovore na tehnička pitanja u svezi dividende imate na:
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=3796&pg=18
Imate jedva petnaestak stranica postova pa možete sve dobro proučiti bez velikog truda.
blueman: ” vivi: ” splićo009, ajd stavi onu financijsku analizu, dobro bi došla ” Evo sad ce splico. P/E HT oko 12, INGRA oko 30, dakle ingra je vise od 2 puta skuplja. Juhuuu, imamo profesora!!!!!!! ” mozda ga ucili ovi iz AZ fonda [lol]
kad smo kod toga jel se Novoselec ocitovao na zahtjev Hanfe?
wiking:
”
blueman: ” vivi: ” splićo009, ajd stavi onu financijsku analizu, dobro bi došla ” Evo sad ce splico. P/E HT oko 12, INGRA oko 30, dakle ingra je vise od 2 puta skuplja. Juhuuu, imamo profesora!!!!!!! ” mozda ga ucili ovi iz AZ fonda [lol]
”
kad smo kod toga jel se Novoselec ocitovao na zahtjev Hanfe?
mos mislit kome Hanfi[lol] [lol]