Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
anamcara: ” Ja se izvinjavam na “glupom” pitanju ,al mene zanima ukoliko ja sutra dkupim dal ja sticem pravo na dobit od dividendi?? ili je proso voz Unaprijed zahvaljujem!! ” moraš kupiti do 18.4. sve kupljene do tada ti stjeću pravo na dividendu..
Beholder pogledaj u kalendar, pa malo broji i napiši točno!
Zadnji dan za kupnju uz pravo na dividendu je 16.04.2008 jer je namira T+3 radna dana burze.
Nisi računao vikend.
70×4,8=336kn
tko je ovdje lud?
kaj ovi nasi glume sa 324?
– nemojte pisati krive računice.
– danas se u Londonu nije tržilo na 70.
– cijena na kojoj se trži je potpuno ista kao kod nas.
Pozdrav !
Danas ipak stojimo sa 324 kn + 30 kn dividende, dakle 354. Da je podcijenjena to je tocno, ali da smo se makli iz crne rupe jesmo…[thumbsup]
– opet kriva računica.
– kada bi ova cijena bila na ex. dividendni dan, cijena bi sigurno pala za iznos dividende.
Zasto svi mislite da diidenda mora biti isplacena odjednom i da exdiv. day mora biti dan skupstine?[cool]
matan nu: ” Danas ipak stojimo sa 324 kn + 30 kn dividende, dakle 354. Da je podcijenjena to je tocno, ali da smo se makli iz crne rupe jesmo…[thumbsup] ” – opet kriva računica. – kada bi ova cijena bila na ex. dividendni dan, cijena bi sigurno pala za iznos dividende.
“brko”! Mozda ce cijena tada biti 354 pa sam uracunao, najvise volim ove sto sve znaju. Tko je taj koji moze reci kolika ce cijena biti. Moj komentar je isao samo u smjeru da je situacija bolja danas u odnosu na mjesec ranije. Nemamo svi carobnu kuglu kao ti…
soony69: ” Kolegice(ili kolega) sad ste nadmašili i samu (samog) sebe.[bye] ” – gospodine Soony69, po imenu vidim kako ste Vi jedan od onih inozemnih investitora. – te ako nije tajna, molila bih Vas da nam i Vi kažete koliko frtalja HT ste Vi kupili. Pozdrav !
Nije tajna.Do sad oko 4000 frtalja.[thumbsup]
Zasto svi mislite da diidenda mora biti isplacena odjednom i da exdiv. day mora biti dan skupstine?[cool]
Zato sto DT-u treba para, brzo i jednostavno [thumbsup]
Da vidimo kakve su procjene. Da li će se slijedeći dan nakon stečenog prava na dividendu cijena spustiti više ili manje od iznosa dividende po dionici?
3.3.2008.top 10:
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 7.779.412 9,50 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 2.871.144 3,51 Skrb. račun prodali 13427 komada
5. HPB D.D. 414.453 0,51 Skrb. račun kupili 487 komada
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 371.618 0,45 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 363.843 0,44 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 342.520 0,42 Skrb. račun prodali 367 komada
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 308.012 0,38 Skrb. račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 219.289 0,27 Skrb. račun
Ukupno: 73,47
Dakle, trgovanje dan uoči predložene dividende… [wink]
Moj scenarij je da će se do početka travnja tući pohlepa za dividendom s jedne strane, te strah od BF-a, traganje fondova za likvidnošću i eventualni downtrend tržišta s druge strane. Nakon odlokavanja BF-a, tržišta će pokazati postoji li realan pritisak na prodaji. Ukoliko se pokaže da je strah bio neopravdan, cijena će u tih par dana do ex.div daya strmoglavo narasti, usudio bih se reći i preko 360. No… nemojmo se zavaravati, sljedećih mjesec dana 330 je plafon, a mogli bi testirati i 300.
Kako god okreneš, cijena na dan dividende neće biti sigurno ispod 350 kn. Prevelik je to prinos(sigurni) na kapital da bi ga gospodari novca zaobišli.
bok vam
Ne kuzim zasto uletavati u nesto ako ce to nakon dividend day-a pasti tocno za 30 kuna. Svejedno mi je dal cu imat sve u ht u il umanjeni ht za 30 kuna po di onici + 30kn u cashu… Mislim ja sam nakracan HT om i bit cu… al bojim se da meni dividenda nis ne znaci… Ajde nek mi pametniji od mene objasne da sam u krivu… Ak mi je recimo srednji ulet 325 (IPO + dokup jako visoko poslije ne burzi). I sad cijena ostane na recimo 330. Nakon dividende cijena pada na 300 i ja i dalje imam 330 (300 po dionici i 30 u cashu)… Sad, koja je korist od dividende? Kaj sam dobil 10 % casha bez provizije? Ajd bar nesto… kupit cu onda ponovo za te pare HT kad padne na 300…