Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,49 | 82.517 | 2,144 | 38,40 | 38,80 | 0,00% |
Na IPO-u je mogla bit cijena 320 sa istim “malim” i “velikim” igračima i u istom broju. 320+30 kn dividende=350
Ovaj rast je mizerija nad mizerijama!!!
jedno je realno koliko HT vrijedi…drugo je kolka je cijena na tržištu…ja nisam nigdi rekao da je realna cijena 300,350 ili 400 kuna…po meni je i daleko više od 400 kuna…a situacija na tržištu je drugačija… Treba biti zadovoljan s trenutnom cijenom…jer kao što sam rekao bila je i ispod 300 kuna…tko je dokupio po onim razinama, već sad ima pristojnu zaradu…pa još dok pribrojimo dividendu od 30-ak kuna….to je sasvim solidno s dobrim izgledima daljnjeg rasta u budućnosti…i još plus 6 dionica za one koji nisu registrirali pakete… ali vidim da se spominju neke cifre od 340, 350 ili 360 kuna…prema nekima bi danas tamo trebali završit (prema toj računici smo idući petak na 400 kuna – malo vjerojatno)…al treba biti ljudima jasno da je HT odradio dobar rast i da će sad malo stat na ovim razinama…a možda i malo u rikverc krene…vuku to građevinari unatrag….
po toj logici zasto ga nisu vukli naprijed…ako nesto ima utjecaja na cijenu u jednom smjeru, mora imati utjecaj i u suprotnom…
sad sam zvao jednu brokersku kucu,javila mi se tete koja je rekla da cu dobit dividendu
i ako ne registriram svoje pakete, a sinoc sam na netu citao da moramo registrirati dionice
do 21.04.ukoliko zelimo dobiti dividendu..
tako da sam sad malo zbunjen..moze pomoc malo iskusnijih..HVALA!!
] Toliko od mene, nemam više vremena boraviti na forumu. Strpljenje se isplatilo i tek će se isplatiti. “Svinje” su se lijepo udebljale. “Mujo” je jako zadovoljan. Pozdrav svima.
[color=blue]Rijeka, iz svih Tvojih postova, jasno je da Ti zbilja znaš sa svinjama.
Ja i mnogi drugi početnici u svinjogojstvu, znamo da je lijepo kad se pajceki podebljaju.
Ali, kad je pravo vrijeme za klanje, kad će od njih biti najkvalitetniji pršut – to vrijeme treba pogoditi.
Ne pogoditi, nego stručno procijeniti.
Zato Te zbog nas koji smo učili na tvojim postovima i naravno postovima još nekih, pozivam da povremeno ipak napišeš svoja razmišljanja. Što ako uživajući u njihovom špeku do 21.04. predugo čekam sa klenjem.
Zato javi se[/color].[kiss]
Na IPO-u je mogla bit cijena 320 sa istim “malim” i “velikim” igračima i u istom broju. 320+30 kn dividende=350 Ovaj rast je mizerija nad mizerijama!!!
da…i svi smo upisali dionice i stajali u redu, a nismo ni znali kolka će cijena biti…ali s obzirom na stanje koje je na tržištu i s obzirom da je dionica bila potonula na 275 kuna…moramo biti zadovoljni s trenutnom situacijom na HT-u kao i s dividendom…onaj tko je kupio po 280 kuna sad je u plusu 50 kuna…slažem se da je rast mizerija, ali treba pogledati stanje na drugim dionicama….a ovo je ipak poraslo za 50 kuna u relativno kratkom razdoblju….
po toj logici zasto ga nisu vukli naprijed…ako nesto ima utjecaja na cijenu u jednom smjeru, mora imati utjecaj i u suprotnom…
a zašto bi sad svi skupljali po 360-370 kuna…kad ga mogu zaštopat pa sad skupljat još na ovim razinama….kao što vidiš naći će se uvijek oni koji će bit spremni prodat ga na 330 kuna…kao što je bilo i onih koji su ga prodavali po 275 kuna….zašto bi sad fondovi, mirovinci ili netko treći dizao još cijenu ako još misle kupovat….po meni je u vrlo kratkom roku cijena dovoljno dignuta…sad će malo stagnirati na ovim razinama, a još će biti koji val rasta prije dividende i moguće da cijena dogura do nekih 370-380 kuna…ali isto treba imati na umu da će i cijena vrlo brzo nakon toga pasti i vratiti se na razine na kojima se sad nalazimo…
dakle HT će doć na priželjkivane razine od 380 kuna…ali ne u dva dana kako neki misle…daleko je još skupština…
Sindikat najavljuje “bijeli štrajk” u T-HT-u
ZAGREB – “Bijeli štrajk” znači da će radnici dolaziti na posao, ali će znatno usporiti svoj rad, pa će korisnici teže i sporije dolaziti do potrebnih usluga, pojasnio je predsjednik sindikata Josip Pupić
29.2.2008 13:15:20 znači pad cijene dionice.[bye][bye][bye]
sad sam zvao jednu brokersku kucu,javila mi se tete koja je rekla da cu dobit dividendu
i ako ne registriram svoje pakete, a sinoc sam na netu citao da moramo registrirati dionice
do 21.04.ukoliko zelimo dobiti dividendu..
tako da sam sad malo zbunjen..moze pomoc malo iskusnijih..HVALA!!
-ništa ti ne moraš
-dividendu ćeš dobiti gdje god bila tvoja pozicija registrirana
-ili kod brokera ili kod sda, svejedno
kako kaže rvoje stojić – drži i neispuštaj iz ruku
sad sam zvao jednu brokersku kucu,javila mi se tete koja je rekla da cu dobit dividendu i ako ne registriram svoje pakete, a sinoc sam na netu citao da moramo registrirati dionice do 21.04.ukoliko zelimo dobiti dividendu.. tako da sam sad malo zbunjen..moze pomoc malo iskusnijih..HVALA!!
Teta ti dobro kaže. Samo neka su one kod tebe na bilo koji način 18. travnja, eto tebi dividende.
Ako je skupština prihvati.
halo bing:
”
Na IPO-u je mogla bit cijena 320 sa istim “malim” i “velikim” igračima i u istom broju. 320+30 kn dividende=350 Ovaj rast je mizerija nad mizerijama!!!
”
da…i svi smo upisali dionice i stajali u redu, a nismo ni znali kolka će cijena biti…ali s obzirom na stanje koje je na tržištu i s obzirom da je dionica bila potonula na 275 kuna…moramo biti zadovoljni s trenutnom situacijom na HT-u kao i s dividendom…onaj tko je kupio po 280 kuna sad je u plusu 50 kuna…slažem se da je rast mizerija, ali treba pogledati stanje na drugim dionicama….a ovo je ipak poraslo za 50 kuna u relativno kratkom razdoblju….
Druge dionice su svaka u svoje vrijeme već odradile rast od 100 do 1000%, pa su sad nešto spuštene, oko ht-a su svi institucionalni investitori kukali i plakali koliko su malo dobili, u tome je razlika.