HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 18:06
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,50
90.514
2,351
38,60
38,80
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Samo da mi je znati koja budala prodaju ovih 1000 komada?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

moglo bi bit malo hlađenja na ovim razinama…pa ne očekujete vljda da će sad u 3 dana na 400 kuna…
prije neki dan je bila ispod 300 kuna…povukla 40-ak kuna…mislim da ćemo se malo zadržat na ovim razinama neko vrijeme…

Ljudi nemojte jeftino prodavati HT, promet će i danas i sutra i sve dane do skupštine biti preko 20 miliona koliku god cijenu da stavite.

To nisu ljudi već institucije. A institucije moraju funkcionirati.

meandar

alibaba1
korisnik od: 24.02.2007.

Asko:
” Hypo analitičari: Kupujte dionicu HT-a! http://business.hr/Defaul…-0cd1e4547a11&ref=rss

Znači: NE KUPOVATI!
Alibaba vam govori istinu pojma nemaju ti analitičari nakljukani lekcijama iz knjiga a praksa 0. znači prodavati.
[bye][bye][bye][bye]

moglo bi bit malo hlađenja na ovim razinama…pa ne očekujete vljda da će sad u 3 dana na 400 kuna… prije neki dan je bila ispod 300 kuna…povukla 40-ak kuna…mislim da ćemo se malo zadržat na ovim razinama neko vrijeme…

Slažem se 313kn prije FI + 16kn neočekivano od dividende (očekivalo se negdje 14kn) daje 329kn, dodajte još malo na pozitivne vijesti i dobijete sadašnju cijenu.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

marcipan:

moglo bi bit malo hlađenja na ovim razinama…pa ne očekujete vljda da će sad u 3 dana na 400 kuna… prije neki dan je bila ispod 300 kuna…povukla 40-ak kuna…mislim da ćemo se malo zadržat na ovim razinama neko vrijeme…

Slažem se 313kn prije FI + 16kn neočekivano od dividende (očekivalo se negdje 14kn) daje 329kn, dodajte još malo na pozitivne vijesti i dobijete sadašnju cijenu.

Pa sto vrijeme bude sve vise prolazilo rasti ce i HT, mislim da ce najveca strka biti tamo onaj tjedan prije skupstine jer skupstina pada na ponedjeljak…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Tako se ne računa vrijednost neke dionice jer nije to sredina, ako ćemo račnati po sredini onda je to vrijednosti od 333 Kn + dividenda od 30 Kn dakle daje vrijednost od oko 363 Kn po prosječnoj vrijednosti trgovanja dakle cijena bi se trebala kretati od 360-410 Kn. Ali dodatan motiv biti će za fondove da drže ovu dionicu i da je dokupljuju jer će dobiti svjež kapital, posebno mirovinski fondovi jer oni nemaju obvezu promptne isplate svojim korisnicima. Ako neka firma redovito isplaćuje dividendnu vrijednost koja je uvelike nadmašuje prosjek tržišta cijena te firme je 20-40 posto veća od ostalih firmi koje su iz istog sektora a ne plaćaju toliku dividendu………….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

marcipan:

Nevjerojatno, znači po vama je realna vrijednost prije dividende HT- a bila oko 300 i sad je zbog dividende došla na 330. Koji je to analitičar ikad izjavio da Ht vrijedi ispod 370 kuna? Ajmo ovako, krajem prosinca 360 + odlično FI + dividenda 30 kn i dobijete 400 kn, to što na 400 nećemo su već neke druge igre… U bit ovo malima trenutno izađe kao da prodaju na 300 kn, a da dividenda nije izglasana

Surround all arround when it hits the ground

ozapa: ” ” Tako se ne računa vrijednost neke dionice jer nije to sredina, ako ćemo račnati po sredini onda je to vrijednosti od 333 Kn + dividenda od 30 Kn dakle daje vrijednost od oko 363 Kn po prosječnoj vrijednosti trgovanja dakle cijena bi se trebala kretati od 360-410 Kn. Ali dodatan motiv biti će za fondove da drže ovu dionicu i da je dokupljuju jer će dobiti svjež kapital, posebno mirovinski fondovi jer oni nemaju obvezu promptne isplate svojim korisnicima. Ako neka firma redovito isplaćuje dividendnu vrijednost koja je uvelike nadmašuje prosjek tržišta cijena te firme je 20-40 posto veća od ostalih firmi koje su iz istog sektora a ne plaćaju toliku dividendu………….

Slazem se kolega, da li netko ima podatke koliko je isplacena dividenda ostalih telekoma u regiji? Bilo bi to interesantno usporediti obzirom na podcijenjenost HT u odnosu na njih…

pa neka ruse branitelji pa dokupis opet pa prodas kad opet poraste pa ko ti daje bolje uvjete zarade nego ht…
s ovakvim trgovanjem ko se dobro snadje kad cijena ide gore dolje po 5-10kn zaradi dobru placicu tokom dana…[thumbsup]

@ivedome
Samo zapamti da većina špekulanata na burzi izgubi samo mali broj pamtnih, spretnih i sretnih zarađuju a većina su gubitnici. [lol]

dan je pametniji od noći

jedno je realno koliko HT vrijedi…drugo je kolka je cijena na tržištu…ja nisam nigdi rekao da je realna cijena 300,350 ili 400 kuna…po meni je i daleko više od 400 kuna…a situacija na tržištu je drugačija…
Treba biti zadovoljan s trenutnom cijenom…jer kao što sam rekao bila je i ispod 300 kuna…tko je dokupio po onim razinama, već sad ima pristojnu zaradu…pa još dok pribrojimo dividendu od 30-ak kuna….to je sasvim solidno s dobrim izgledima daljnjeg rasta u budućnosti…i još plus 6 dionica za one koji nisu registrirali pakete…
ali vidim da se spominju neke cifre od 340, 350 ili 360 kuna…prema nekima bi danas tamo trebali završit (prema toj računici smo idući petak na 400 kuna – malo vjerojatno)…al treba biti ljudima jasno da je HT odradio dobar rast i da će sad malo stat na ovim razinama…a možda i malo u rikverc krene…vuku to građevinari unatrag….

Evo da i ja kažem svoje mišljenje ,ako se uzme da je kamata u banci 6 % ,podjlimo dividendu jednog paketa od 63 dionice , 1862 / 63 = 29,5 KN , ako je 29,5 kuna prinos od nekog kapitala i kamata 6 % , g = 100x i / p to je onda g = 100 x 29.5 / 6 = 491 ,što bi značilo da da bi dionca HTA_a s obzirom na prinos na kamatu u banci vrijedila 491 kuna.Ako nisam u pravu neka me netko ispravi.

Pozdrav!

New Report

Close