Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
Nisam siguran da sam pogriješio. Ako se dobro sjećam prije mjesec i pol ili dva sam pretpostavio da će 29. veljače (točno taj datum sam naveo) prosječna cijena biti između 335 i 340 kuna. To je danas. Pričekajmo, možda budem u pravu. Ali i da ne bude ta cijena sasvim je svejedno više sam negoli zadovoljan razvojem događaja.
Tako je rijeka, slažem se sa komentarom. I cijenim te jer smo zauzeli po prilici istu investicijsku strategiju. Kupiti jeftino (ovu kvalitetnu dionicu) i držati što dulje, bez straha, i dobar prinos će doći. Veseli me što ćemo i za godinu dvije moći razmijeniti komentare kako je bilo napeto te strašne 2008. i kako smo dobro napravili ne bojeći se za ishod cijele priče (i ne prodavajući ovaj biser).
Iako je ova informacija o nedostižnom dividend yieldu jako dobra vijest za sve vlasnike ovih dionica, budućnost nosi još toliko pozitivnih vijesti da ćemo svi brisati smile sa gumicom. 🙂 Shvatite cijeli ovaj period kao veliki test. Tko ga prođe biće nagrađen!
Rezultati T-HT-a u znaku iznimno visokog dividendnog prinosa
……………….Taj pokazatelj investitori danas smatraju ključnim u vrednovanju telekomunikacijskih kompanija, zbog strukture financijskih rezultata, kao i ukupnog poslovnog okvira i stupnja tehnološke razvijenosti. Stoga će neki analitičari reći da se telekom sektor danas nerijetko među investitorima tretira gotovo kao fixed income instrument. Ukratko, s najavljenih gotovo 30 kuna dividende, T-HT se svrstava među komapanije s najvišim dividendnim prinosom u širem okruženju…………………..
http://www.poslovni.hr/72184.aspx%5Bthumbsup%5D%5Bthumbsup%5D%5Bthumbsup%5D
dionica HT-r-a:
– visoko likvidna
– visoko dividentna
– tržišno podcjenjena
[sad]
rijeka: ” Nisam siguran da sam pogriješio. Ako se dobro sjećam prije mjesec i pol ili dva sam pretpostavio da će 29. veljače (točno taj datum sam naveo) prosječna cijena biti između 335 i 340 kuna. To je danas. Pričekajmo, možda budem u pravu. Ali i da ne bude ta cijena sasvim je svejedno više sam negoli zadovoljan razvojem događaja. ” Tako je rijeka, slažem se sa komentarom. I cijenim te jer smo zauzeli po prilici istu investicijsku strategiju. Kupiti jeftino (ovu kvalitetnu dionicu) i držati što dulje, bez straha, i dobar prinos će doći. Veseli me što ćemo i za godinu dvije moći razmijeniti komentare kako je bilo napeto te strašne 2008. i kako smo dobro napravili ne bojeći se za ishod cijele priče (i ne prodavajući ovaj biser). Iako je ova informacija o nedostižnom dividend yieldu jako dobra vijest za sve vlasnike ovih dionica, budućnost nosi još toliko pozitivnih vijesti da ćemo svi brisati smile sa gumicom. 🙂 Shvatite cijeli ovaj period kao veliki test. Tko ga prođe biće nagrađen!
evo konačno jedna potvrda onog što nas nekolicina stalno trubimo na ovoj temi: odlična dionica, odlična dividenda, jako podcijenjena, velik prostor za rast…evo jedan navod ispunjen: stiže odlična dividenda…tako da one priče svakojakih “analitičara” koji lupetaju gluposti, padaju u vodu
rooster:
”
rijeka: ” Nisam siguran da sam pogriješio. Ako se dobro sjećam prije mjesec i pol ili dva sam pretpostavio da će 29. veljače (točno taj datum sam naveo) prosječna cijena biti između 335 i 340 kuna. To je danas. Pričekajmo, možda budem u pravu. Ali i da ne bude ta cijena sasvim je svejedno više sam negoli zadovoljan razvojem događaja. ” Tako je rijeka, slažem se sa komentarom. I cijenim te jer smo zauzeli po prilici istu investicijsku strategiju. Kupiti jeftino (ovu kvalitetnu dionicu) i držati što dulje, bez straha, i dobar prinos će doći. Veseli me što ćemo i za godinu dvije moći razmijeniti komentare kako je bilo napeto te strašne 2008. i kako smo dobro napravili ne bojeći se za ishod cijele priče (i ne prodavajući ovaj biser). Iako je ova informacija o nedostižnom dividend yieldu jako dobra vijest za sve vlasnike ovih dionica, budućnost nosi još toliko pozitivnih vijesti da ćemo svi brisati smile sa gumicom. 🙂 Shvatite cijeli ovaj period kao veliki test. Tko ga prođe biće nagrađen! ”
evo konačno jedna potvrda onog što nas nekolicina stalno trubimo na ovoj temi: odlična dionica, odlična dividenda, jako podcijenjena, velik prostor za rast…evo jedan navod ispunjen: stiže odlična dividenda…tako da one priče svakojakih “analitičara” koji lupetaju gluposti, padaju u vodu
Joj, pa dajte ljudi, pa to svi znamo, inace nebi bili u HT-u, ali to sto mi znamo nece nam nista pomoc kad se neki blesavi fond menader s svojim brdom milijuna odluci spustit cijenu na 275 kn…
STRPLJEN-SPASEN
što se tiče HT, svojedobno sam objavio zamolbu/post za savjet “Kako diverzificirati 120000 kn margin kredita”.
Vjerujem u najbolje namjere svih koji su mi odgovorili, no moram se u prvom redu zahvaliti onima koje sam poslušao u vezi kupovine HT i koji su mi omogućili navlačenje smješka na okislu mi facu uzrokovanu dodjelom dividende:
selji,
xmenergy,
davids
kava ne gine. nije beg cicija, može i sa šlagom[wink]
” Po tome dionicu moraš imati u posjedu na dan 21.04, a da bi stekao pravo na dividendu.
Zbog T+3, ako je kupiš 17.04., u SDA ćeš biti upisan kao vlasnik tek s datumom 22.04.
krpa: ” šteffff: ” krpa: ” blacksky: ” ako kupim recimo 20.3. dionicu znam da mogu ostvariti pravo na dividendu ali do kada moram onda držati dionicu kako bih dobio dividendu do dana isplate dividende ili samo do 21.4. ” Moraš je držati do 17.travnja. Tad možeš prodati, a dividendu ćeš dobiti. ” 17.travnja ?, siguran ? ” Siguran, ukoliko se Glavna skupština održi kada je planirano i usvoji prijedlog NO, dio kojeg glasi: “Na svojoj sjednici održanoj 27. veljače 2008. Nadzorni je odbor HT-Hrvatskih telekomunikacija d.d. dao suglasnost na revidirana financijska izvješća. Navedena se izvješća smatraju utvrđenima od Uprave i Nadzornog odbora te će se predočiti Glavnoj Skupštini. Nadzorni je odbor također dao suglasnost na prijedlog Uprave o uporabi dobiti, odnosno da se dio neto dobiti iz 2007. godine u iznosu od 2.420.625.094,60 kuna (ili 29,56 kuna po dionici) rasporedi na ime isplate dividende dioničarima razmjerno broju njihovih dionica. Dividenda će se isplatiti svim dioničarima koji su na dan sjednice Glavne skupštine, planirane za 21. travnja 2008., upisani kao dioničari u Središnjoj depozitarnoj agenciji. …” ” Po tome dionicu moraš imati u posjedu na dan 21.04, a da bi stekao pravo na dividendu.
Mislim da ti možeš prodat i dionice HTa i već 17.4. jer još ćeš bit upisan u SDA narednih 4-5 dana… Ispravite me ako griješim?
Lako ja zaboravim na dividendu jer će cijana otic jako gore prije 21.4 a vec 22. nastupak prava rasprodaja pa treba stavit na papir koliko donosi dividenda a koliko eventualna zarada od ranije prodaje od 21.4. Nemam li pravo?
Dokle ćemo danas? 340-350-360???
mislim 340 zavrsavamo, mozda prebacimo koju kunu tijekom dana
Dokle ćemo danas? 340-350-360???
blokada na 361,87
[smiley]