HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 20:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,92
141.150
3,627
39,00
39,10
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

16.04.

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

Ma dobro, dividenda je tu i to je O.K., ali vrijednost dionice bi se trebala bez većih problema dignuti na vrijednosti iznad 400,00 – 420,00 kn.!!!

I to će biti, vrlo vjerojatno!

Svi OIF-ovi, banke, građani, u ovim negativnim trendovima pribjeći će najlikvidnijem papiru koji osigurava solidnu dividendu i realni porast cijene jer je trenutno debelo ispod svoje fer vrijednosti!!!

16.04.

Pardon, da, 16.04. nisam na kalendar gledao… [thumbsup]

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ma dobro, dividenda je tu i to je O.K., ali vrijednost dionice bi se trebala bez većih problema dignuti na vrijednosti iznad 400,00 – 420,00 kn.!!! I to će biti, vrlo vjerojatno! Svi OIF-ovi, banke, građani, u ovim negativnim trendovima
pribjeći će najlikvidnijem papiru koji osigurava solidnu dividendu i realni porast cijene jer je trenutno debelo ispod svoje fer vrijednosti!!!

Najlikvidniji papir u hrvata je još uvijek EUR-R-A [lol] [lol]

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

Imam 2 pitanja jedno pitanje vjerojatno je i glupo ali eto da si razjasnim neke stvari:
ako sam kupio putem javne ponude a nisam do sada registrirao dionicu niti kod sda niti kod brokera moram li ju registrirati da bi dobio dividendu (jer to mi nema logike onda gubim pravo na 1 besplatnu na 10 kupljenih ali što je ovo sa brokerom ili je to netko pomješao registriranje brokera i u sda pa zato ispada glupo pitanje)

ako kupim recimo 20.3. dionicu znam da mogu ostvariti pravo na dividendu ali do kada moram onda držati dionicu kako bih dobio dividendu do dana isplate dividende ili samo do 21.4.

hvala na odgovoru i još 1 stvar mislite li da će dividenda na godinu iznositi barem 50%dobiti poduzeća?

Imam 2 pitanja jedno pitanje vjerojatno je i glupo ali eto da si razjasnim neke stvari: ako sam kupio putem javne ponude a nisam do sada registrirao dionicu niti kod sda niti kod brokera moram li ju registrirati da bi dobio dividendu (jer to mi nema logike onda gubim pravo na 1 besplatnu na 10 kupljenih ali što je ovo sa brokerom ili je to netko pomješao registriranje brokera i u sda pa zato ispada glupo pitanje) ako kupim recimo 20.3. dionicu znam da mogu ostvariti pravo na dividendu ali do kada moram onda držati dionicu kako bih dobio dividendu do dana isplate dividende ili samo do 21.4. hvala na odgovoru i još 1 stvar mislite li da će dividenda na godinu iznositi barem 50%dobiti poduzeća?

Ne gubiš pravo na dividendu ako ne registriraš dionice kod brokera, sve podatke ima SDA http://www.sda.hr i oni imaju podatke od tvojeg tekućeg računa, pa ako ne registiraš dionice dobiješ 29,56 Kn po dionici dividende, i 1 besplatnu na svakih deset dionica samo pod uvjetom da ih ne registriraš kod brokera, ali ako ih registriraš dobiti ćeš samo dividendu ako ih ne prodaš prije 21.4.2008….
[thumbsup]

2. Sve ovisi jer HT ima u rezervi dosta casha pa mogu opet isto 30 Kn to su špekulacije……….. Pozdrav[thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

ako kupim recimo 20.3. dionicu znam da mogu ostvariti pravo na dividendu
ali do kada moram onda držati dionicu kako bih dobio dividendu do dana isplate dividende ili samo do 21.4.

Moraš je držati do 17.travnja. Tad možeš prodati, a dividendu ćeš dobiti.

blacksky: ” ako kupim recimo 20.3. dionicu znam da mogu ostvariti pravo na dividendu ali do kada moram onda držati dionicu kako bih dobio dividendu do dana isplate dividende ili samo do 21.4. ” Moraš je držati do 17.travnja. Tad možeš prodati, a dividendu ćeš dobiti.

17.travnja ?, siguran ?

Povlačim pitanje.
http://www.investopedia.com/articles/02/110802.asp
U međuvremenu sam učio, ali bilo bi dobro kad bi početnicima (gdje sam i ja) objasnio zašto. Dan više ili manje tu može , složit ćeš se, biti vrlo važan.

krpa: ” blacksky: ” ako kupim recimo 20.3. dionicu znam da mogu ostvariti pravo na dividendu ali do kada moram onda držati dionicu kako bih dobio dividendu do dana isplate dividende ili samo do 21.4. ” Moraš je držati do 17.travnja. Tad možeš prodati, a dividendu ćeš dobiti. ” 17.travnja ?, siguran ?

Siguran, ukoliko se Glavna skupština održi kada je planirano i usvoji prijedlog NO, dio kojeg glasi:

“Na svojoj sjednici održanoj 27. veljače 2008. Nadzorni je odbor HT-Hrvatskih telekomunikacija d.d. dao suglasnost na revidirana financijska izvješća. Navedena se izvješća smatraju utvrđenima od Uprave i Nadzornog odbora te će se predočiti Glavnoj Skupštini.
Nadzorni je odbor također dao suglasnost na prijedlog Uprave o uporabi dobiti, odnosno da se dio neto dobiti iz 2007. godine u iznosu od 2.420.625.094,60 kuna (ili 29,56 kuna po dionici) rasporedi na ime isplate dividende dioničarima razmjerno broju njihovih dionica. Dividenda će se isplatiti svim dioničarima koji su na dan sjednice Glavne skupštine, planirane za 21. travnja 2008., upisani kao dioničari u Središnjoj depozitarnoj agenciji.
…”

rijeka: ” Toliko od mene, nemam više vremena boraviti na forumu. Strpljenje se isplatilo i tek će se isplatiti. “Svinje” su se lijepo udebljale. “Mujo” je jako zadovoljan. Pozdrav svima.

” Kolega rijeka, izgleda da ste ovaj puta ipak pogriješili u procjeni cijene na kraju mjeseca. Ali, mislim da i Vi i ja možemo biti zadovoljni zbog toga.

Nisam siguran da sam pogriješio. Ako se dobro sjećam prije mjesec i pol ili dva sam pretpostavio da će 29. veljače (točno taj datum sam naveo) prosječna cijena biti između 335 i 340 kuna. To je danas. Pričekajmo, možda budem u pravu. Ali i da ne bude ta cijena sasvim je svejedno više sam negoli zadovoljan razvojem događaja.

šteffff: ” krpa: ” blacksky: ” ako kupim recimo 20.3. dionicu znam da mogu ostvariti pravo na dividendu ali do kada moram onda držati dionicu kako bih dobio dividendu do dana isplate dividende ili samo do 21.4. ” Moraš je držati do 17.travnja. Tad možeš prodati, a dividendu ćeš dobiti. ” 17.travnja ?, siguran ? ” Siguran, ukoliko se Glavna skupština održi kada je planirano i usvoji prijedlog NO, dio kojeg glasi: “Na svojoj sjednici održanoj 27. veljače 2008. Nadzorni je odbor HT-Hrvatskih telekomunikacija d.d. dao suglasnost na revidirana financijska izvješća. Navedena se izvješća smatraju utvrđenima od Uprave i Nadzornog odbora te će se predočiti Glavnoj Skupštini. Nadzorni je odbor također dao suglasnost na prijedlog Uprave o uporabi dobiti, odnosno da se dio neto dobiti iz 2007. godine u iznosu od 2.420.625.094,60 kuna (ili 29,56 kuna po dionici) rasporedi na ime isplate dividende dioničarima razmjerno broju njihovih dionica. Dividenda će se isplatiti svim dioničarima koji su na dan sjednice Glavne skupštine, planirane za 21. travnja 2008., upisani kao dioničari u Središnjoj depozitarnoj agenciji. …”

Po tome dionicu moraš imati u posjedu na dan 21.04, a da bi stekao pravo na dividendu.

New Report

Close