HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 12:12
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,87
92.125
2,370
38,90
39,00
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

tenkist–> mislio sam pokupit dividendu pa prodat..

hvala na pomoci,

znači 0:3 za cuvanje! thus shall be!!

U tom slučaju nemaš nagradnu. Ai prodati moraš tek nakon 21.5. da dobiš dividendu.
Izgleda da nakon što je bilo u podnevnim vijestima za dividendu prodaja se polako povlači. Susjeda sam “nagovorio” da ne proda. uglavnom objasnio mu o dividendi( za nagradnu je znao) i odlučio ne prodati.
Jer svatko tko nezna, netko će mu reći. zato menađeri navalite dok je još jeftino.

valentine:

Ne vjerujem, što ste tako nestrpljivi. S obzirom koja je navala na strani prodaje, a svi znamo zašto, cijena je super. Malo mi je jedino sumnjivo što se i dalje na strani prodaje nalazi 730.000 komada u aplikaciji ZSE, a prošlo je danas preko 90.000 komada, hoću reći stanje na prodaji je isto kao i jučer???

Očito se jako pazi na omjer kupnje i prodaje da bude 29.000/730.000

A koliko od tih naloga je po glupo nerealnoj cjeni?

oprosti moja 4 paketa su na 500 kn a to nije glupa cijena. jedino nerealna u ovom trenutku. Realna je 400 kn.

[cool][thumbsup]http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=38698[thumbsup][thumbsup]

s ovako visokom dividendom ovo je vjerojatno daleko najbolja dionica na tržištu jer osim što je dividenda cca 9% same cijene dionice i ukoliko će se nastavit isplaćivat ovakva dividenda zauvijek, a uzmemo li u obzir da bi dobit mogla i rasti te da bi dividenda mogla bit i veća tih 9% je povoljnije od kamate na bilokoju štednju + što se cjelokupna investicija u dionice hta kroz desetak godina iz same dividende u potpunosti anulira!

Ivan1902:

valentine:

Ne vjerujem, što ste tako nestrpljivi. S obzirom koja je navala na strani prodaje, a svi znamo zašto, cijena je super. Malo mi je jedino sumnjivo što se i dalje na strani prodaje nalazi 730.000 komada u aplikaciji ZSE, a prošlo je danas preko 90.000 komada, hoću reći stanje na prodaji je isto kao i jučer???

Očito se jako pazi na omjer kupnje i prodaje da bude 29.000/730.000

A koliko od tih naloga je po glupo nerealnoj cjeni?

oprosti moja 4 paketa su na 500 kn a to nije glupa cijena. jedino nerealna u ovom trenutku. Realna je 400 kn.

i moja 4 paketa od 500-540kn a 4 se kisele[lol]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Ljudi ovo je samo prijedlog za dividendu od 29,56 kn. Ali koje će biti usvojena,vidjeti će se. Ovo bi bilo predobro za nas male,jer kada se nadaš najboljem,ono se okrene drugačije. A do isplate dividende je još 2 mjeseca,tak da će još biti puno prijedloga. [tongue]

koja ste vi ekipa, ja to ne mogu vjerovati [lol] [lol]
gle uprava je predložila i nadzorni je podržao…koji dio ti nije jasan…uprava je zadužena za vođenje firme, a nadzorni odbor je tijelo vlasnika firme…sigurno se ni jedni ni drugi nisu konzultirali s jurgenom i hansom o visini divdende…ja aha aha…
ovo je za DT najbolje…dolazi im živa lova (tvoja i moja) i krpa gubitke…a i kad bi sada uprava išla stalno mjenjati svoje odluke (a pogotovo ovako bitne) brzo bi izgubila kredibilitet.

ma u stvari što ja vama prićam…znaš što će se desiti…5 minuta prije skupštine će se predomisliti i izglasati će dividendu od 0 kn…a lova će misterijozno nestati iz bilance [lol] [lol] [lol]

To ti je fond manager, ili neki lovac u mutnom…………………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ne zaboravimo da bi mijenanje odluke o dividendi nakon ove objave bio vrlo dobro za reputaciju HT-a…
Mozda ovi iz VIP-a drogiraju ove iz uprave HT-a i hipnotiziraju ih. To bi bio potez za VIP [lol]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Kupnja – HT-R-A
37 329,12
48 329,11
63 329,05
993 329,02
100 329,00

Prodaja – HT-R-A
56 329,99
571 330,00
189 330,98
50 330,99
912 331,00

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

http://www.axlquotes.com/axl-dlls/publish?url=/trades.shtml&SYMBOL=THTC

Krenulo je i u Londonu. Zadnja 68,1$.

Samo netko jako neinformiran može misliti da će se promijeniti odluka o isplati dividende.[shocked]

Nego bolje je malo proučiti ovaj članak ( iako je u izračunu dosta nepotpun, jer su “zaboravili naglasiti da se nakon jedne godine dobiju još 6 dionica na puni paket BESPLATNO )[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Zagrebačka burza
Isplatom dividende dioničari HT-a mogli bi zaraditi 5.670 kuna

Mali dioničari HT-a koji nisu dopustili da ih obuzme panika na tržištu kapitala i prodali dionice, danas mogu zadovoljno trljati ruke. Zarada se po jednom paketu od 63 dionice (ako se cijena previše ne korigira do isplate dividendi) penje do ukupne svote od 5.670 kuna ili zavidnih 33 posto na uloženih 16.695 kuna

Mali dioničari HT-a koji nisu dopustili da ih obuzme panika na tržištu kapitala i prodali dionice, danas mogu zadovoljno trljati ruke. Naime, zbog najave o isplati gotovo cjelokupne prošlogodišnje dobiti u obliku dividende zarada koju mogu ostvariti gotovo je jednaka onoj iz studenoga prošle godine, kad je cijena dionice bila na najvišoj razini. Trenutačna je cijena HT-a od 325 do 330 kuna, što je zarada od 60 kuna po dionici.

Isplata dividende planira se 19. svibnja 2008.

Kad se tomu iznosu pridoda najavljena dividenda od 29,5 kune, ukupna zarada penje se do 90 kuna po dionici, samo desetak kuna manje od prosječne cijene koju je HT dostizao netom nakon izlistavanja na burzi. Stoga se zarada po jednom paketu od 63 dionice (ako se cijena previše ne korigira do isplate dividendi) penje do ukupne svote od 5.670 kuna ili zavidnih 33 posto na uloženih 16.695 kuna. Iz svega navedenog dade se zaključiti da oni koji nisu popustili pritisku na burzi i dalje mogu očekivati pristojnu zaradu po dionici nakon isplate dividende, naravno, ako se na domaćem tržištu kapitala u sljedeća dva mjeseca, kad se planira njezina isplata, ne dogode ozbiljniji potresi. (Amir Kulenović)

*Autor posjeduje dionice HT-a

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

beholder:

To ti je fond manager, ili neki lovac u mutnom…………………

Hvala.[smiley]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

New Report

Close