HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,92
141.150
3,627
39,00
39,10
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Sad dolazi HT,svi će uhvatiti sigurno 30%. Mislim da će biti puno ulagača,a isto tako mislim da smo se razbahatili sa tim izjavama sigurno. Moje mišljenje je da se na HT-u barem prvi dan neće uhvatiti toliko.

I meni se tako čini. Ni ja ne očekujem dobit od 30% prvi dan. Ja bih bio zadovoljan sa 15-20%. Ako će cijena biti sa diskontom 25-40 tu onda ima prilike za rast. Ja ne planiram prodavati prvi dan, ali za svaki slučaj planiram uzeti godišnji na 5.10. u slučaju da uzmem više paketa. Jedan ću uzet sigurno, a ostalo će ovisiti o cijeni. U svakom slučaju maksimum mi je 6×25.000. Preko toga neću sigurno

Osim što ima veliku dobit, ne vidim niti jedan drugi razlog? Any comments? PS.Svaki dan sam sve hladniji prema tom IPO-u….

HT je “primarna dionica2, market leader, a ulagači vole takve za razliku od “sekundarnih izdanja” (al se pravim pametan).

Činjenica je da je HT bio bolji izbor prije koju godinu i da će izgubiti dio tržišta, ali to neće biti dramatičan dio kao u Njemačkoj jer je Hrvatska premalo tržište da bi za sada došao neki svjetski igrač koji može financijski parirati. HT će dugo još biti profitabilna firma.
Mnogi se pozivaju da konkurencija gradi FTTH prije HT-a. To je onima koji poznaju ovaj biznis sasvim logično. samo su dva velika evropska operatora u to ušla. Znate li zašto ? zato što postoje tehnologije (ADSL 2+, VDSL, VDSL 2) koje omogućuju velike bandwithe i po bakrenoj parici, ali i zato što su velika ulaganja u FTTH za mali broj korisnika. Ne treba se brinuti zbog toga, gradit će i HT FTTx.

Naravno da novi opereatori kreću u FTTx. Pa to je logično, naravno kada gradiš mrežu da ćeš graditi FTTx. Ali to košta dosta novaca (dosta previše trenutno), a zainteresiranost korisnika je relativno mala (nije li pisalo da Vodatel ima samo 600 korisnika).

da li biste vi danas radije možda kupili dionicu Metroneta koji je kupio Vodatel (koji je u gabuli do jaja, a da ne zna što će s njim). I usput su ga debelo preplatili samo da u bilanci imaju 150 milja prihoda da ih banke ne blokiraju. Raspitajte se kako Optima i Metronet plaćaju koperante, a kako HT.

[smiley10][smiley6]

HT – zlatna koka ……….za male dioničare…………….moje skromno mišljenje………

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Zlatna je sigurno za one koji prvi put ulaze u dionice.
Za one koji puše profit na Burzi mjesecima zbog raznih IPO-a baš i nije.

No respect

Nezavisni ekonomski analitičar B. Lokin kaže da je realno očekivati porast cijene dionice od 30% prvi dan trgovanja ali da je moguć “skok” i do 80% (nije ništa obrazložio).
Što se tiče krkljanca i gužve prvi dan trgovanja ja osobno mislim da se prvi dan na burzi neće pojaviti niti jedan paket dionica od građana koji se do sada nisu bavili takvim poslom dok će aktivni ulagači, koji će svakako upisati više (rezanih) paketa, prvi dan protrgovati samo manju količinu upisanih dionica.Ovisno o razvoju situacije, ali ja osobno mislim prvi dan ne prodavati ništa ili nešto malo.

Vrijeme ne stvara mudrace nego starce!

luki007:

Zlatna je sigurno za one koji prvi put ulaze u dionice.
Za one koji puše profit na Burzi mjesecima zbog raznih IPO-a baš i nije.

Baš tako. treba nadoknaditi prvo minus na ostalima dionicama zbog IPO-a.[smiley3]

Ova pomama mi se sve manje i manje sviđa. Sad me na poslu par ljudi zagnjavilo s pitanjima o HT-u. Naravno, nitko od njih ni nezna što su dionice, al eto čuli da će masno zaradit pa misle uletit. Sve me strah da će se Magma ponovit[smiley10]

...ladies and gentlemen....AC/DC

je ja se isto bojim[smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

[color=blue]Iz Deutsche Telekoma 200 zaposlenika prelazi u Ericsson[/color]

Globalni telekomunikacijski operator Deutsche Telekom i Ericsson sklopili su šestogodišnji strateški ugovor u području upravljanih usluga vezan uz rad i održavanje mikrovalne veze u Njemačkoj

U sklopu će tog ugovora 200-tinjak zaposlenika prijeći iz T-Coma u Ericsson, tvrtku koja je u zadnjih pet godina potpisala preko stotinu ugovora s telekomima diljem svijeta.

Ericsson će upravljati mikrovalnom opremom i povezanim poslovnim aktivnostima što znači da će preuzeti punu odgovornost za svakodnevni rad mikrovalnih linkova DT-a u Njemačkoj, a T-Com će zauzvrat kupovati kapacitete od Ericssona. Većina podatkovnog prometa u mikrovalnim mrežama današnjice prenosi se putem sustava koje je isporučio Ericsson. Tako ta tvtrka, ne uključujući hosting, trenutno upravlja mrežama čiji broj korisnika premašuje 135 milijuna.

izvor: Lider.hr

Mislim da ću osim “paketa” upisati i ono preko toga. Ne bojim se da neće biti. Jedino će vjerojatno biti manje nego kod Ine (manje od 30.000).

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Upisujem isto kao i kod Ine, povlašteni i nepovlašteni paket.Ne vjerujem da će biti manje, dapače!.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Čekajte, hoćete reći da je kod Ine nakon prvog kruga ostalo još dionica i da ste dobili još iz drugog kruga? Ili vi to navlačite da mi ostali pišemo cijele pakete , potrošimo novce a duplo manje dobimo dionica?

Hmm, na onom drugom forumu je netko spomenuo da je kod INE bilo pravilo o proporcionalnom smanjivanju paketa. Tj. došlo bi do proporcionalnog smanjivanja da je interes bio veći. Može li mi itko potvrditi ovo? I kakve su vaše prognoze o načinu smanjivanja paketa u slučaju IPO-a HT-a?

New Report

Close