HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 03.11.2024. u 12:52
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,82
370.394
10,339
36,10
36,40
2,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Da li netko zna koji dan će se odrediti za dividendu odnosno upis u knjigu dioničara?????

na 4300 sve prodajem...

21.04.2008.

jo je meni…pa tko će ih do onda držati….
[cry]

na 4300 sve prodajem...

da, 2 mjeseca … iznimno dugi period držanja dionice [smiley]
neće valjda strulit do tad … [tongue]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

T-HT: Dividenda 29,56 kuna po dionici

28. veljače – Najveća hrvatska telekomunikacijska tvrtka Hrvatske telekomunikacije završila je 2007. godinu s neto dobiti u iznosu od 2,47 milijardi kuna, 11,6 posto većom nego 2006. Prema prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora, gotovo cjelokupna dobit trebala bi biti isplaćena dioničarima preko dividende u iznosu od 29,56 kuna po dionici. To znači da će građanima koji su u javnoj ponudi kupili paktet dionica T-HT biti isplaćena dividenda u iznosu od 1862, 28 kuna.

Rezultati poslovanja Hrvatskog Telekoma objavljeni na Zagrebačkoj burzi bili su kao doping injekcija za dionicu T-HT-a koja je u samo jedan sat poslovanja skočila na 326 kuna i dalje raste. Trenutno je na razini od velikih 5,04 posto i iznosi 328 kuna po dionici.

Prema obavijesti o poslovanju u 2007. godini objavljenoj danas na Zagrebačkoj burzi, povećanje dobiti u prošloj godini uglavnom je rezultat jednokratne dobiti u vezi s ulaganjem u društvo HT Mostar. Konsolidirani prihodi HT-a povećani su tijekom 2007. godine za 2,3 posto, na 8,83 milijarde kuna, pri čemu je porast usluga pokretne telefonije, internetskih i veleprodajnih usluga nadoknadio očekivano niže prihode od usluga nepokretne telefonije.

Najveći su prihodi, od 3,96 milijardi kuna ili 6,9 posto više nego u 2006. godini, ostvareni u pokretnoj telefoniji, dok su prihodi od nepokretne telefonije istodobno smanjeni za 9,5 posto, na 3,2 milijarde kuna. Kod veleprodajnih usluga bilježi se rast prihoda za 12 posto, a kod internetskih usluga za 38,4 posto, dok su prihodi ostvareni pružanjem podatkovnih usluga istodobno povećani za 1 posto. U obavijesti stoji i kako bi se za dividende od prošlogodišnje dobiti trebalo izdvojiti nešto više od 2,42 milijarde kuna ili 29,56 kuna po dionici, dok bi se preostali manji iznos rasporedio u zadržanu dobit.

HRT………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

757 – – 328,15
27 – – 328,01
99 – – 328,00
200 – – 327,55
37 – – 327,53

Cijena Prodaja
328,81 – – 183
328,82 – – 25
328,90 – – 1500
328,99 – – 63
329,00 – – 489

Odlična dividenda.. nadao sam se 15 kn a ono 29,56… Strpljivo-bit će bolje

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

Isplata dividende za HT 19. svibnja. Izjavio Mudrinić:
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=62e911db-572d-4cae-b240-0b614d7d4438&open=sec

pitanje iskusnijima….
imam 2 paketa HT-a, nisam ih registrirao kod brokera još, jel pametnije registrirat ih sad i prodat kad cijena bude zadovoljavajuca (mislim oko 340 +) ili cekati godinu dana pa uzet po 1 dionicu za svakih 10 koje imam i onda ih prodat? u biti je pitanje kakve su prognoze za dionicu za kraj ove godine!?

hvala

ovo drugo ti je bolje…

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Štimac: HT-ovi rezultati izgledaju zaista dobro, dividenda iznimna

„Predstavljeni rezultati izgledaju zaista dobro. Predložena dividenda je pak iznimno dobra“, komentirao je godišnje poslovno izvješće T-HT-a Dubravko Štimac, prvi čovjek mirovinskog fonda PBZ Croatia Osiguranje, koji je trenutno sedmi najveći vlasnik T-HT-a.

Na pitanje o tome misli li da će predložena dividenda biti i izglasana na Skupštini dioničara u travnju, Štimac odgovara kako vjeruje da tu ne bi trebalo biti problema.

„Teško je točno reći, no ideja našeg fonda pri ulaženju u ovu investiciju je bila uložiti u dionicu sa prilično visokim i stabilnim dividendnim prinosom“, pojašnjava Štimac.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=b58960f3-df33-4441-b6b0-9b8b3281e252

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

hvala,

pjero–> mislim ulozit u nesto drugo, mozda ne sve. nekako nemam previse povjerenja u t-com dugorocno.

pitanje iskusnijima….
imam 2 paketa HT-a, nisam ih registrirao kod brokera još, jel pametnije registrirat ih sad i prodat kad cijena bude zadovoljavajuca (mislim oko 340 +) ili cekati godinu dana pa uzet po 1 dionicu za svakih 10 koje imam i onda ih prodat? u biti je pitanje kakve su prognoze za dionicu za kraj ove godine!?

hvala

Ako ih ne prodaš imaš još plus dividendu po dionici tj. 29,56 kn. Dakle ako prodaš gubiš 20%.

New Report

Close