Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,13 | 63.814 | 1,766 | 36,10 | 36,40 | 1,11% |
P.S. Ali ja ne zivim od euforije i nade….[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] ” Mislim kolega da je baš suprotno, fondovi jedva čekaju dionice iz braniteljskog fonda, jer sadašnji dioničari im baš i ne daju neke količine, ali ni od braniteljskog se baš neće omastit
Fondovi su se pokazali jako suzdržanima glede kupnje ove dionice. Kao da baš previše ne vjeruju u nju. Sigurno je da se podjela dinica radnicima i prodaja iz braniteljskog fonda neće se pozitivno odraziti na cijenu dionice.
U prethodnom postu zamolio sam komparaciju kretanja cijene HT-a i crobexa. (Hvala kolegi na odgovoru)
Iz grafa je vidljivo jednoliko (osim malih oscilacija) kretanje crobexa i cijene našeg HT-a. Ako bismo pretpostavili da će se i u buduće nastaviti sličan trend i pretpostavili da će crobex do kraja godine dostići razinu iz desetog mjeseca prošle godine kada je bio 5392,a što je 28% više od današnjeg, onda bi s rastom od 28% na današnju cijenu HT-a, krajem godine cijena mogla dostići cca 400 kn.
Što mislite kolege, da li je to preoptimističan scenarij?
Spade: ” Sve je to jos nista, treba do 400,00 kunica milijardu kuna, sta se se odma uzjhe…li. A braniteljiski fond od od miliardu kn dionica HT-a, biti ce belaja, blizi se 12.04., svakim danom sve blizi, da ona vidimo famoznu HT i INU, kako ce to nase jako trziste samo “progutati”……sve u sesnaest…ali nada umire zadnja. P.S. Ali ja ne zivim od euforije i nade….[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] ” Mislim kolega da je baš suprotno, fondovi jedva čekaju dionice iz braniteljskog fonda, jer sadašnji dioničari im baš i ne daju neke količine, ali ni od braniteljskog se baš neće omastit
Točno, pokazaće oni braniteljima (Jadranka i idemo dalje) da se ne isplati prodavati od 12. 04. do 480,00 kn to je taktika, zato je i spušten ovoliko….[wink]
halo bing:
”
P.S. Ali ja ne zivim od euforije i nade….[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] ” Mislim kolega da je baš suprotno, fondovi jedva čekaju dionice iz braniteljskog fonda, jer sadašnji dioničari im baš i ne daju neke količine, ali ni od braniteljskog se baš neće omastit
”
Fondovi su se pokazali jako suzdržanima glede kupnje ove dionice. Kao da baš previše ne vjeruju u nju. Sigurno je da se podjela dinica radnicima i prodaja iz braniteljskog fonda neće se pozitivno odraziti na cijenu dionice.
U prethodnom postu zamolio sam komparaciju kretanja cijene HT-a i crobexa. (Hvala kolegi na odgovoru)
Iz grafa je vidljivo jednoliko (osim malih oscilacija) kretanje crobexa i cijene našeg HT-a. Ako bismo pretpostavili da će se i u buduće nastaviti sličan trend i pretpostavili da će crobex do kraja godine dostići razinu iz desetog mjeseca prošle godine kada je bio 5392,a što je 28% više od današnjeg, onda bi s rastom od 28% na današnju cijenu HT-a, krajem godine cijena mogla dostići cca 400 kn.
Što mislite kolege, da li je to preoptimističan scenarij?
Tu su naravno bitan faktor investicijski i mirovinski fondovi, ali mislim da hoce… Ali kolega morate znati da ce se u to doba godina opet poceti vrtjeti pitanje dobiti, dividende, itd…
Casanova:
”
A jeste smiješni. HT se uz ovo tržište tržilo po 290. Uz najave dobiti lako je izračunati (eventualnu) minimalnu dividendu od 15 kuna po dionici. Skok cijene na 310 već je preplatio tih 15 kuna…
”
ozbiljno a kamo cemo staviti onih drugih 15 kn od dobiti,u carapu[lol]
Pa mislim da nebi bila losa neka akvizicija u regiji…. [bye]
wiking: ” Casanova: ” A jeste smiješni. HT se uz ovo tržište tržilo po 290. Uz najave dobiti lako je izračunati (eventualnu) minimalnu dividendu od 15 kuna po dionici. Skok cijene na 310 već je preplatio tih 15 kuna… ” ozbiljno a kamo cemo staviti onih drugih 15 kn od dobiti,u carapu[lol] ” Pa mislim da nebi bila losa neka akvizicija u regiji…. [bye]
ovo dode kao najvisa moguca cijena 290 pa idemo zbrajat dividendu na referentnu cijenu.
Mozda da bacite projekcije na realnoj vrijednosti tvrtke prema fundamentalnim pokazateljima a ne jer se trzilo na 290 pa cemo na to prikucat dividendu i to je to.
Neozbiljno
tenkista: ” Očekujem danas krajem dana ili najkasnije sutra juriš na Ht. Prvo pozitivna blokada a nakon toga još barem 5% gore![thumbsup] ” majstore stvarno si me nasmijao [lol] [lol] [lol]
pozdrav kolega magare, dugo Vas nije bilo s nama, samo ste nas promatrali u korekciji?
nema brige idemo gore[thumbsup]
Casanova:
”
A jeste smiješni. HT se uz ovo tržište tržilo po 290. Uz najave dobiti lako je izračunati (eventualnu) minimalnu dividendu od 15 kuna po dionici. Skok cijene na 310 već je preplatio tih 15 kuna…
”
ozbiljno a kamo cemo staviti onih drugih 15 kn od dobiti,u carapu[lol]
Kolege ja sam stvarno zbunjen pa zar se nije trgovalo na 390 i to čini mi se na večim prometima nego na 290.
Pa dividenda pa FI ( ebita, roa roe p/bv ), pa se spominje nekakva TA
Jooj joj koliko nepoznanica a sutra je izvješće moram na brzaka sve to naučiti [undecid]
Ak ne stignem lijepo Vas molim da mi napišete koliko ova dionica STVARNO vrijedi.
Molim Vas samo ozbiljne odgovore bez nesuvislih šala pojedinih kolega ( oni će se sami prepoznati )
[lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Kolega svakako obratite pozornost na zadnju rečenicu u vašem linku.
citat:
“Erste Invest na ime naknade za upravljanje Braniteljskim fondom godišnje dobiva šest milijuna kuna. (Hina, Bankamagazin)”
citat završen.
Ima tu puno većih igrača koji se trebaju brinuti lza sudbinu bruze i dionice HT i INE.
Još jedan put ću napomenuti “kad svi znaju da će biti ovako ili onako onda to burza u praksi dematnira”
sjetite se samo foruma i procjena analitičara za brzorastuće dionice. Svi su znali da nešto vrijedi i da sigurno ide gore – ali naprotiv to je bio pravi sell signal. ali mnogi to nisu vidjeli ili htjeli vidjeti.
Nasuprot tome članovi nekih NO i veliki igrači su dobro znali u kojem smjeru plovi njihov brod pa su nama malima uvalaili iste skoro na ATH.
Možda griješim ali vrijeme će pokazati da li je cijena od 312 kn dobra za ulaz ili odlična za izlaz iz HT.
Kupnja Cijena
1437 312,51
3576 312,50
500 312,35
150 312,34
2000 312,00
Cijena Prodaja
313,00 103
315,00 43
316,00 257
316,13 20
316,98 58
Samo prvi klepi do 320 glat a da neprićamo o drugom,živo me zanima dali će se pojaviti na prodaji nešto više u startu!!! Biti će zanimljivo[proud]
Kolega svakako obratite pozornost na zadnju rečenicu u vašem linku.
citat:
“Erste Invest na ime naknade za upravljanje Braniteljskim fondom godišnje dobiva šest milijuna kuna. (Hina, Bankamagazin)”
citat završen.
Ima tu puno većih igrača koji se trebaju brinuti lza sudbinu bruze i dionice HT i INE.
Još jedan put ću napomenuti “kad svi znaju da će biti ovako ili onako onda to burza u praksi dematnira”
sjetite se samo foruma i procjena analitičara za brzorastuće dionice. Svi su znali da nešto vrijedi i da sigurno ide gore – ali naprotiv to je bio pravi sell signal. ali mnogi to nisu vidjeli ili htjeli vidjeti.
Nasuprot tome članovi nekih NO i veliki igrači su dobro znali u kojem smjeru plovi njihov brod pa su nama malima uvalaili iste skoro na ATH.
Možda griješim ali vrijeme će pokazati da li je cijena od 312 kn dobra za ulaz ili odlična za izlaz iz HT.
Da, definitivno sam se do sad uvjerio da se na kraju desi upravo suprotno od onog što svi očekuju i što svi najavljuju… Pogotovo sam se u to uvjerio prije izlaska raznih izvjesca i spekulacija vezanih za iste…
meni ovo isto smrdi… stalno se vrti kako je braniteljski fond pao sa 4 i nesto milijardi na 3 i nesto milijardi… izgleda da se namjerno zele potaknuti branitelji na prodaju prvog dana, posto im se podsvjesno stavlja cinjenica da su vec izgubili a mogli bi jos izgubit… k tome zeli se istresti sto je vise spekulanata prije isteka lock perioda koji ce racunat na pad kojeg zapravo nece biti…. moj je savjet drzat dionicu… ovo je sve igra da fondovi nisko dokupe velike kolicine dionica…