HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 07.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,84
41.221
1,150
35,90
36,00
-0,28%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ja sam jedan od malih dionicara i mislim da se branitelji nece rjesavati dionica barem ne veca vecina njih…stalno se govori da mali ruse cijenu… sada da ce branitelji rusit cijenu…ja sam naprimjer dokupio ht kao i mnogi drugi mali dionicari. vidim da ima transakcija po 63 kom. ali to je jako mala kolicina.. dal postoji uopce podatak koliko se malih rjesilo svojih dionica..???

idući tjedan će bit bolje...

Vezano uz branitelje, moze li mi neko dat podatak koliko ih ima u Hrvatskoj???
Negdje sam cuo da ih ima milijun,pa mi se cini da je to malo puno.
Unaprijed zahvaljujem.

Vezano uz branitelje, moze li mi neko dat podatak koliko ih ima u Hrvatskoj???
Negdje sam cuo da ih ima milijun,pa mi se cini da je to malo puno.
Unaprijed zahvaljujem.

Pa sto nije bilo rijec od oko 495 000, barem su tako rekli na TV-u…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Vezano uz branitelje, moze li mi neko dat podatak koliko ih ima u Hrvatskoj??? Negdje sam cuo da ih ima milijun,pa mi se cini da je to malo puno. Unaprijed zahvaljujem.

Zadnji podatak koji sam ja čuo nedavno je oko 450 tisuća.
Sigurno da velika ponuda obara cijenu, ali više je bitna potražnja. E, sada je pitanje da li će rasti udio udjelničara u IF u što sumnjam, MF moraju u sigurne dionice a to je HT sigurno, ostalo je pitanje nekih vanjskih investitora.

ja sam jedan od malih dionicara i mislim da se branitelji nece rjesavati dionica barem ne veca vecina njih…

Vezano uz branitelje, moze li mi neko dat podatak koliko ih ima u Hrvatskoj??? Negdje sam cuo da ih ima milijun,pa mi se cini da je to malo puno.

Jedan od konkretnih utega s kojima se na Burzi računa relativno brzo svakako je i približavanje ‘otvaranja’ Fonda hrvatskih branitelja za isplate udjela, nakon što 12. travnja o.g. istekne razdoblje u kojemu nisu mogli unovčiti svoja prava na prijenos udjela u tom fondu. U opciji je nekoliko načina kako izbjeći navalu dionica Ine i HT-a na burzu…

http://www.poslovni.hr/71435.aspx [cool]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

ja sam jedan od malih dionicara i mislim da se branitelji nece rjesavati dionica barem ne veca vecina njih…stalno se govori da mali ruse cijenu… sada da ce branitelji rusit cijenu…ja sam naprimjer dokupio ht kao i mnogi drugi mali dionicari. vidim da ima transakcija po 63 kom. ali to je jako mala kolicina.. dal postoji uopce podatak koliko se malih rjesilo svojih dionica..???

ne samo da se slazem, nego cak mislim da mi “mali” branitelji odrzavamo cijenu ht na ovoj razini da ne potone dublje. i sam sam uz par paketa dokupljivao po visim cijenama. trenutno je ht najprofitabilnija firma u hrvatskoj. cijenu rusi rusenje indeksa po svijetu i veliki igraci. kupuju se manji paketi nego sto se prodaju. znaci nema logike da “mali” ruse.

mnogi sanjaju o zivotu na pustom otoku. nazalost momci, ja tamo zivim.

Postoji paralelna tema koja se bavi braniteljskim dionicama.
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=1015&pg=12

Link na ovoj stranici vodi do teme best buy, na kojoj je na vrlo jednostavan i argumentiran način (kolega Ivana7) predstavljen najcrnji scenarij (kojem se NE nadamo).

Pozdrav

When someone asks you a question you don't want to answer, smile and ask, "Why do you want to know?".

Ukoliko mediji ne stvore nekakvu halabuku, mislim da branitelji neće navaliti na prodaju dionica ali mediji su močna igračka koja pleše onako kako ju platiš a svi znamo tko ima novaca![rolleyes]

ivedome: ” ja sam jedan od malih dionicara i mislim da se branitelji nece rjesavati dionica barem ne veca vecina njih…stalno se govori da mali ruse cijenu… sada da ce branitelji rusit cijenu…ja sam naprimjer dokupio ht kao i mnogi drugi mali dionicari. vidim da ima transakcija po 63 kom. ali to je jako mala kolicina.. dal postoji uopce podatak koliko se malih rjesilo svojih dionica..??? ” ne samo da se slazem, nego cak mislim da mi “mali” branitelji odrzavamo cijenu ht na ovoj razini da ne potone dublje. i sam sam uz par paketa dokupljivao po visim cijenama. trenutno je ht najprofitabilnija firma u hrvatskoj. cijenu rusi rusenje indeksa po svijetu i veliki igraci. kupuju se manji paketi nego sto se prodaju. znaci nema logike da “mali” ruse.

05.10.2007
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 7.779.412 9,50 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 3.992.066 4,87 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 376.675 0,46 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 302.065 0,37 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 159.790 0,20 Skrb. račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 116.470 0,14 Skrb. račun
9. PBZ D.D. 108.259 0,13 Skrb. račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 108.000 0,13 Skrb. račun

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=1520&pg=596

top 10 na dan 25.02.2008
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 7.779.412 9,50 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 2.894.571 3,53 Skrb. račun
5. HPB D.D. 415.269 0,51 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 371.618 0,45 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 363.843 0,44 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 335.986 0,41 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 308.012 0,38 Skrb. račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 219.289 0,27 Skrb. račun
Ukupno: 73,49

Možda se i ovdje krije tajna tko kupuje a tko prodaje HT-R-A

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Ovako su mirovinci kukali, a sad je cijena koja je ladno mogla bit na IPO-u:
Hrvatski fondovi nezadovoljni sa 200,4 milijuna kuna dionica HT-a
Sanja Kapetanić
10.10.2007 08:55
Pročitaj komentare(6)
Hrvatski mirovinski i investicijski fondovi ne skrivaju nezadovoljstvo raspodjelom 7,5 posto ukupnih dionica HT-a među institucionalnim investitorima jer je 65 posto tih dionica u javnoj ponudi pripalo stranim, a samo 35 posto domaćim fondovima. To je isti omjer kao i u lanjskoj javnoj ponudi dionica Ine.

Objavljeno u tjedniku 4. listopada 2007.

Hrvatski mirovinski i investicijski fondovi ne skrivaju nezadovoljstvo raspodjelom 7,5 posto ukupnih dionica HT-a među institucionalnim investitorima jer je 65 posto tih dionica u javnoj ponudi pripalo stranim, a samo 35 posto domaćim fondovima. To je isti omjer kao i u lanjskoj javnoj ponudi dionica Ine.

Nastavi čitati
Oglas:

Četiri obvezna mirovinska fonda u dionice HT-a mogu uložiti pet posto svojih portfelja, dakle oko milijardu kuna. U tim fondovima nisu očekivali da će u javnoj ponudi kupiti toliku vrijednost dionica, ali su očekivali da će od države moći kupiti dionice vrijedne između dva i dva i pol posto svojih portfelja.

Zašto opet?

No, Vlada im je odlučila prodati dionice koje će dosegnuti samo oko 1,2 posto njihovih portfelja, dakle tek nešto više nego u IPO-u Ine, kada su izravno od države kupili dionice koje su iznosile 1,09 posto njihovih portfelja. Tako će obvezni mirovinski fondovi moći kupiti dionice za oko 200,4 milijuna kuna, umjesto za oko 500 milijuna, koliko su priželjkivali.

“Načelno mogu reći da se čudim distribuciji dionica prema kojoj 65 posto ide u inozemstvo, a 35 posto ostaje u Hrvatskoj. Želio bih čuti zašto se to opet dogodilo”, kaže Dubravko Štimac, predsjednik Uprave PBZ/CO otvorenog mirovinskog fonda. Tom je fondu Vlada omogućila kupnju dionica vrijednih 43,3 milijuna kuna, a u njemu su računali s kupnjom do 100 milijuna kuna.

I Damir Grbavac, predsjednik Raiffeisen OMF-a, razočaran je činjenicom da su obvezni mirovinski fondovi u javnoj ponudi dobili pravo na kupnju manje od četvrtine dionica koje po zakonu smiju kupiti. Stoga pitanju kolege Štimca – zašto je toliko dionica usmjereno na Londonsku burzu, Grbavac dodaje još jedno: “S obzirom na velik interes domaćih institucionalnih investitora, pitanje je zašto je uopće trebalo ići u London?”

Obratite pažnju na post kolege Gorana8 i AZ mirovinca.

Surround all arround when it hits the ground

Ajde neka mi netko sad kaže, kakav bi to udar branitelja na prodaji morao biti, a da ga sami mirovinci ne mogu zadržati, samo ako žele?

Surround all arround when it hits the ground

Koliko branitelja ima ?????
Svake godine sve više i više i tu ima nelogičnosti ko na našoj burzi i HT-u

New Report

Close