HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 21:15
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,92
141.150
3,627
39,00
39,10
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@ličan
Što se tiče tko je više inzistirao na isplati dobiti to je bez dvojbe bila RH, pa čak su tražili i akontaciju za iduću godinu.
hmmmmm onda nije ostalo novih novcanih sredstava na racunu, pa FI za 3Q ne govori tako
DT je mudro odradio i dobio povlaten ugovor s Kalmetom od 28.02. 07 ako se sjecate (preplate 60-70 kn do 2026, vecina vlasnistva DTK-a…)a ustupak DT-a je uslijedio sa odobrenjem isplate izvaredne dividende 05.09.07. DT=HT isti poslovni inmteresi, za novije da se ne zbune
Ako cemo o raznim nacinima izvlacenje dobiti na glavnom FI ce se vidjeti rashodi koji siguran sam nece biti veci od proslogodisnjih.
Koliko god nas uvjeravali da je moguce bilo i pogodovanja kod nekih ugovora iz ovog ili onog razloga nece osigurati najvecu dividendu u TK sektoru u Europi koju je Obi najavio za DT.
Dividenda se isplacuje samo iz dobiti a Obi istu nije zaradio u Njemackoj,
odakle namaknuti novac?
aha sta cemo sad?

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

nema2puta:

prodaja pala na 304,99 a kupnja narasla na 311 kn?Prate li ljudi kako stvari stoje,pitaju li brokere?Svašta

Dragi kolega, vjerujte ni jedan mali dioničar nije toliko lud ni glup, a ovo je igra mešetara i naših mešetarskih fondova, kako bi srušili cijenu i kupili čim jeftinije odnosom na predhodnu, pa vidite da su u tom slučaju uvijek male količine na prodaji

Kad sam to pisao bilo je par 63-ca na prodaji ispod razine na kojoj je bila kupnja,to nije fond ni mešetar

krepat ma ne molat-tako je tele i postupalo.da san bar bio paničar....

stanje na dan 30.06.07. u milijunima kuna (stanja iz Prospekta)
novac u banci i blagajni 189
oročeni depoziti s dospijećem do 3 mjeseca 2.552
oročeni depoziti s dospijećem preko 3 mjeseca 3.577
ukupno: 6.318 milijuna kuna
isplaćena izvanredna dividena od 2.410
stanje na dan 30.09.07. u milijunima kuna
novčani ekvivalenti i oročeni depoziti 5.078 +dobit 4q od otprilike 400-500 + dobit prva dva mjeseca ove godine daje otprilike 6.000 milijuna kn čistog cash-a u ovome trenutku
uz sve ovo u stavci ostala ulaganja za 2006. godinu imali su u udjelima u fondovima 264 i u obveznicama i trezorskim zapisima 614, odnosno ukupno 878 milijuna kuna
u 3q ove godine ostala ulaganja su smanjena na 293 milijuna kn
e pa sad neka netko veli da HT nije prava tvornica novca, tako da vjerujte imaju iz čega isplatiti dividendu
i još zanimljiva napomena iz prospekta:“Oročeni depoziti nose kamate od 3,5%-5,5% i Društvo ih ima pravo povući bez posebnog razdoblja najave.

Molim moderatore da post kolege macro-a premjeste na temu “Najduhovtiji prilozi na tržištu kapitala”[smiley]

asdfgh123: ” Nisi u pravu. Želju za isplatom dividende je uvijek pokazivala država više nego DT. [color=blue]Zaboravio si da je DT večinski vlasnik[/color] Pa taj DT je u ku**u. Oni nemaju pojma koliko imaju firmi. Oni firme kupuju da bi slali svoje ljude da rade izvan Njemačke na trošak HT-a i sličnih kompanija. [color=blue]Budući da je u ku**u treba mu čisti cash koji lijepo izvuče iz HT-a i to max. moguče[/color] da nisu kupovali izbvan Njemačke, broj otpuštenih u Njemačkoj bi bio zantno veći. Ovako su uhljebili dobar dio svojih. Kao dioničaru HT-a bi mi pasalo 30 kuna dividende po dionici pogotovo što znam da se to ne bi odrazilo negativno na investicije u Hrvatskoj. Pa u HT-u ne mogu potrošiti koliko imaju za investicije[thumbsup] [color=blue]Vaša zadnja rečenica i sama govori da če DT uzet sve da si malo konsolidira vlastito poslovanje [/color] ” Stavih par komentara na vaš post [cool]

Kolega, ne bih brzao da ce uzet sve, to nitko i sami znate ne moze biti siguran, no sve ukazuje da ce tako biti… stanje u DTu, najava jos prosle godine prvog covjeka DTa etc.

Moja osobna procjena je da ce dividenda biti 20+ kuna, mozda se i varam al eto budimo optimisti.
[thumbsup]

Kolega, koliko god reducirana bila dobit je u okvirima RH jako velika.
Ukoliko će se isplačivati 100%-tna dividenda ona bi mogla ići do 10% trenutne cijena, pa Vas molim da mi odgovorite koja to tvrtka u RH još može napraviti ?
Naravno pričamo o redovnoj dividendi, a ne o izvanrednoj tipa ERNT i sl.

Pa nijedna kolega, pa što VI mislite zašto plaćate najskuplji telefon, mobitel i interenet na svijetu. Pa u kojoj to još normalnoj državi postoji tvrtka koja ima tako jak monopol i kojoj ostale firme u branše služe kao fikusi, da bi ovi mogli reći kako nemaju monopol. Pa pogledajte malo Vašu strukturu režija i vrlo brzo ćete vidjeti da su TK režije toliko velike, da ih ostale režije kad se zbroje ne mogu doseći. Stoga sam uvjeren da će HT isplatiti dividendu na razini prošlih godina, naprosto zato što ne želi rušiti image, budite bez brige DT se namirio već davno prije objave dobiti kroz kanale koje sam opisao u prijašnjem postu. Možda se varam no mislim da će priča ići u tom smjeru. Mora tu biti malo “kruha i igara” za nas raju kad nas već toliko “uzimaju” na režijama. Uostalom to će im u našim očima dići image, a to im je i cilj, a oni su svoju lovicu za ovu godinu odavno pokupili.

stanje na dan 30.06.07. u milijunima kuna (stanja iz Prospekta) novac u banci i blagajni 189 oročeni depoziti s dospijećem do 3 mjeseca 2.552 oročeni depoziti s dospijećem preko 3 mjeseca 3.577 ukupno: 6.318 milijuna kuna isplaćena izvanredna dividena od 2.410 stanje na dan 30.09.07. u milijunima kuna novčani ekvivalenti i oročeni depoziti 5.078 +dobit 4q od otprilike 400-500 + dobit prva dva mjeseca ove godine daje otprilike 6.000 milijuna kn čistog cash-a u ovome trenutku uz sve ovo u stavci ostala ulaganja za 2006. godinu imali su u udjelima u fondovima 264 i u obveznicama i trezorskim zapisima 614, odnosno ukupno 878 milijuna kuna u 3q ove godine ostala ulaganja su smanjena na 293 milijuna kn e pa sad neka netko veli da HT nije prava tvornica novca, tako da vjerujte imaju iz čega isplatiti dividendu i još zanimljiva napomena iz prospekta:“Oročeni depoziti nose kamate od 3,5%-5,5% i Društvo ih ima pravo povući bez posebnog razdoblja najave. Molim moderatore da post kolege macro-a premjeste na temu “Najduhovtiji prilozi na tržištu kapitala”[smiley]

hmmm kolega kaj mislite da nema HAT-a Hanfe i Holjevkove mogli bi od orocenih kamata i mozda dobiti od 4Q kupit Metronet (ionak propadaju) Optimu (ponudit fer cijenu jer je Optima najviše fer) Globalnet globalni nikad nece postati, Tele cvaj ( i onak su na granici rentabilnosti a T-Mobile im daje infrastrukturu od lipnja pa mozda preklope troskove i nek nam ostane Vip koji poklanja aute, i tako 60 dana[thumbsup]
e pardoniram nastaje i novi igrac K-Mobile a to se rodilo nase dete[thumbsup]

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Ukoliko će se isplačivati 100%-tna dividenda ona bi mogla ići do 10% trenutne cijena, pa Vas molim da mi odgovorite koja to tvrtka u RH još može napraviti ?

To može napraviti (dakle dividenda i preko 10% trenutne cijene, kad bi payout bio 100% ovogodišnje dobiti) npr. Adris grupa, međutim takvo nešto im nije niti na kraj pameti, oni isplaćuj 8 % godišnje dobiti kao dividendu, i to će vjerojatno tako ostati do daljnjega.

T-HT bi mogao isplaćivati značajnu dividendu, to je istina. T-HT ukoliko ne planira neku akviziciju uskoro, a čini se da nema što kupovati za sada, nema kamo pametnije s tim novcima nego ih isplatiti svojim vlasnicima, koji će to znati sami pametno reinvestirati uvjeren sam 😉

Kolega, koliko god reducirana bila dobit je u okvirima RH jako velika.
Naravno pričamo o redovnoj dividendi, a ne o izvanrednoj tipa ERNT i sl.

Pa nijedna kolega, pa što VI mislite zašto plaćate najskuplji telefon, mobitel i interenet na svijetu. Pa u kojoj to još normalnoj državi postoji tvrtka koja ima tako jak monopol i kojoj ostale firme u branše služe kao fikusi, da bi ovi mogli reći kako nemaju monopol. Pa pogledajte malo Vašu strukturu režija i vrlo brzo ćete vidjeti da su TK režije toliko velike, da ih ostale režije kad se zbroje ne mogu doseći. Stoga sam uvjeren da će HT isplatiti dividendu na razini prošlih godina, naprosto zato što ne želi rušiti image, budite bez brige DT se namirio već davno prije objave dobiti kroz kanale koje sam opisao u prijašnjem postu. Možda se varam no mislim da će priča ići u tom smjeru. Mora tu biti malo “kruha i igara” za nas raju kad nas već toliko “uzimaju” na režijama. Uostalom to će im u našim očima dići image, a to im je i cilj, a oni su svoju lovicu za ovu godinu odavno pokupili.

Kolega nebi htio biti grub no ovo nije socijalni forum kako ga Vi predočavate več poslovni a tu svi imamo isti cilj zaraditi zar ne ? [huh]

prirodni procesi su paralelni - moramo ih slijediti

Dividenda:
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=3796&pg=11

hmmm kolega kaj mislite da nema HAT-a Hanfe i Holjevkove mogli bi od orocenih kamata i mozda dobiti od 4Q kupit Metronet (ionak propadaju) Optimu (ponudit fer cijenu jer je Optima najviše fer) Globalnet globalni nikad nece postati, Tele cvaj ( i onak su na granici rentabilnosti a T-Mobile im daje infrastrukturu od lipnja pa mozda preklope troskove i nek nam ostane Vip koji poklanja aute, i tako 60 dana[thumbsup] e pardoniram nastaje i novi igrac K-Mobile a to se rodilo nase dete[thumbsup]

znate onu, kad vam konkurencija počinje zadavai probleme, onda ju kupite, odnosno preuzmite
inače HT ima još velikog prostora u širokopojasnom internetu

i još nešto, kad iscrpe sve mogućnosti za širenje i povečanje profitabilnosti, vjerojatno će ići na neku akviziciju, odnosno eliminiranje konkurencije koja grca u fin. problemima

LookaBorna: ” hmmm kolega kaj mislite da nema HAT-a Hanfe i Holjevkove mogli bi od orocenih kamata i mozda dobiti od 4Q kupit Metronet (ionak propadaju) Optimu (ponudit fer cijenu jer je Optima najviše fer) Globalnet globalni nikad nece postati, Tele cvaj ( i onak su na granici rentabilnosti a T-Mobile im daje infrastrukturu od lipnja pa mozda preklope troskove i nek nam ostane Vip koji poklanja aute, i tako 60 dana[thumbsup] e pardoniram nastaje i novi igrac K-Mobile a to se rodilo nase dete[thumbsup]” znate onu, kad vam konkurencija počinje zadavai probleme, onda ju kupite, odnosno preuzmite inače HT ima još velikog prostora u širokopojasnom internetu

Svibanj-2006 Iskon, 17 % trzisnog udjela, tada drugi najjaci internet provider .
prodano ilti kupljeno za nevelikih 100 milja kunica.
Njima super a HT ne ni osetil
VIP bas ne mogu a ostali su u svojim problemima izdavanja obveznica da bi pokrili dospjele kredite, dokapitaizacijama da bi prikupili svjez kapital i kao krenuli u osvajanje trzista a u biti uopce opstali.
ne znam jel skegro nasel kupca za svoj udio u Metronetu? jako lose stoje a to dovoljno govori da smo premali da bi neko imao interes ozbiljnije uci i eventualno ugroziti HT jer smo premaleno a ipak dovoljno razvijeno trziste na kojem jednostavno ne mogu biti konkurentni.
Pa radije ce ulagati u Indiju i zemlje treceg svjeta.
promtno rezimiram; konkurent VIP i haj haj prici je kraj
ostaje nam VIP i tu je prici kraj

New Report

Close