Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
macro: ” Dragi kolege je li vam jasno šta HT u slučaju isplate dividende , bez obzira kolika ona bila, mora napraviti ? Mora povučći lovu iz fondova šta opet znači rasprodaju nekih dionica obzirom da se ne radi o malom iznosu, zato , ako zazivate visoku dividendu izađite u CASH ” Ako nisi imao ništa pametno za reći ondati je puno bolje da šutiš jer ovako samo sebe kompromitiraš i dokazuješ da ama baš ništa ne znaš i nije mi samo jasno odakle ti snaga da sa ovakvim znanjem kupuješ dionice. Novce u banku a komp izgasi i idi planinariti .
Sampras, zakon si …bas si me nasmijao u ovim teskim vremenima [thumbsup]
macro: ” Dragi kolege je li vam jasno šta HT u slučaju isplate dividende , bez obzira kolika ona bila, mora napraviti ? Mora povučći lovu iz fondova šta opet znači rasprodaju nekih dionica obzirom da se ne radi o malom iznosu, zato , ako zazivate visoku dividendu izađite u CASH ” Ako nisi imao ništa pametno za reći ondati je puno bolje da šutiš jer ovako samo sebe kompromitiraš i dokazuješ da ama baš ništa ne znaš i nije mi samo jasno odakle ti snaga da sa ovakvim znanjem kupuješ dionice. Novce u banku a komp izgasi i idi planinariti .
Bravo kolega Sampras, meni stalno brisu postove kojim izkritiziram razne gluposti koje se napisu pogotovo u ovom topicu.
U svakom slucaju dobar savjet[wink].
kolega macro ceka realnu cijenu pa ce onda u kes, sad ce nas jos prosvjetliti i informirati o tome,
samo kolega macro nemojte da se zbunite pa odete u alpiniste, puno je opasnije[thumbsup]
krpa: ” kolega krpa??[shocked] ” Zadnja transakcija jučer, po 61.50 Danas nije bilo prometa. halo bing: ” To je preko 311 kuna po srednjem tečaju HNB-a, da vidimo hoće li se ZSE uskladiti… ” 61.50 je po srednjem HNB točno 303.81
[/quote]
Kolega shabaneli, što želite postići ovakvim pisanjem?
Postate li navlakačke postove? Odgovor na to pitanje najbolje znate sami.
Inače, prva transakcija danas, bila je u 14.15 po našem vremenu. Cijena 62.00
Last 5 trades
Time/Date Price Volume Trade value Type
13:15:57 22-Feb-2008 62.00 500 31,000.00 Automatic Trade
13:15:48 22-Feb-2008 62.00 1,000 62,000.00 Automatic Trade
14:07:46 21-Feb-2008 61.50 2,000 123,000.00 Automatic Trade
14:07:02 21-Feb-2008 61.50 3,000 184,500.00 Automatic Trade
14:03:43 21-Feb-2008 61.50 1,500 92,250.00 Automatic Trade
[bye]
A oročena lova ne ide u dionice?
A di mu to spomenu kolega tek sada si ga sad dao u razmišljanje.
Ako bude pametan poslušaće moj savjet a ujedno spasiti i nas i sebe, mi nećemo morati čitati gluposti a on će se nauživati svježeg zraka i sebi produžiti život.
Evo da napišem odgovor povodom pitanja HRKI-ja:
mogu li nam oni koji su jučer nagovještavali brz rast do 320-330 kn , malo pojasniti današnje stanje?
baš me zanima…
Evo da pojasnim malo. Današnje stanje na burzi je umnogome uvjetovano današnjim trendom u Europi, koji je iz određenih razloga bio crven tj. negativan.
Tko proučava CROBEX index može primjetiti da je on itekako u fazi rasta, ovo je bila stepenica dolje uvjetovana Europom i ničim više!
Stoga su svi danas bili suzdržani!
Kad fondovi zataje onda mali igrači sa 200-500k mogu doslovce trend iskoristiti za trgovanje, tj, day trade.
Uz objavu rezultata poslovanja HT ide gore, ali kao što je dosta njih reklo, ovdje se neće brzati s rastom gore kako neki misle, već će trend biti lagan do četvrtka, a iza toga HT po mojoj procjeni će porasti preko 8%.
Realna granica sada će biti povratak na staze 350Kn, ali dok god traje ovo stanje u svijetu gore ne možemo ni mi! Ipak pozitivne vijesti koje će uskoro stizati (izvješća, NATO, dividende,…) uz smirenje situacije na Kosovu
će osigurati povratak na index Crobexa 4500. Svako daljnje penjanje je vezano za svijet.
Kad nestane i ta zapreka vraćamo se na granicu od 5000.
Stoga preporuka svima je ako imate novca ulažite ga sada jer krajem tjedna i tjedan iza već će biti kasno!
Ako zbrojite sve iznose dnevnih pormeta za vrijeme korekcije onda možete primjetiti ako tu brojku podijelite sa 2, jer bilo je dosta istih koji su radili day trade iznos od 300 milja će vratiti CROBEX gdje je bio!
Da se to napravi u 1dan, većina bi se povukla, eto zato neće biti u 1dan!
Ali do kraja godine hoće! Mirovinski fondovi koji ulaze na ovim visinama će zasigurno i na vrijednosti CROBEXa od 5000 imati popriličnu dobit!
Sve u svemu vrijeme se događa! I iskreno volio bi da HT padne na 260Kn da svi ovi koji lupaju po bidu dok je rast izađu vani! Ponekad mi se čini da bi prodavali i za 10kn. Nažalost to koriste DAY TRADE-ri koji utope po 1 cijeni a uđu po nižoj i razliku dignu, ostaju im dionice koje ionako uzimaju za dulji rok, a zarada je instant!
HT je potpora njima, jer bez obzira gdje tuku i lupaju vraćaju se u HT.
Iskreno postoji jednostavan sistem zarađivanja na CROBEX index bio u rastu ili padu i to mnogi srednji-mali (100-500k) koriste.
Jednostavno, reagiraju na svaki rast ulaskom, a po određenom vremenu i postotku (5-7%) izađu i eto problema po cijeni dionice ako fondovi ne lupaju po ASK-u kako je sada slučaj!
Ako netko ovo s 5% ponovi svaki tjedan, onda lako dobijete brojku od 20 tjedana koje je potrebno nekome da zaradi 100%.
Najluđe je kako ima previše paničara, neko postavi branu na 310kn od 1milje neki se odmah prepadnu i krenu prodavati i rušiti cijenu! A opet taj isti što blokira čeka niže!
I pola tih suckera kad proda, kad tržište krene gore opet ulaze unutra!
Moj savjet izađite i ostavite se burze!
Nisi u pravu. Želju za isplatom dividende je uvijek pokazivala država više nego DT.
[color=blue]Zaboravio si da je DT večinski vlasnik[/color]
Pa taj DT je u ku**u. Oni nemaju pojma koliko imaju firmi. Oni firme kupuju da bi slali svoje ljude da rade izvan Njemačke na trošak HT-a i sličnih kompanija.
[color=blue]Budući da je u ku**u treba mu čisti cash koji lijepo izvuče iz HT-a i to max. moguče[/color]
da nisu kupovali izbvan Njemačke, broj otpuštenih u Njemačkoj bi bio zantno veći. Ovako su uhljebili dobar dio svojih.
Kao dioničaru HT-a bi mi pasalo 30 kuna dividende po dionici pogotovo što znam da se to ne bi odrazilo negativno na investicije u Hrvatskoj.
Pa u HT-u ne mogu potrošiti koliko imaju za investicije[thumbsup]
[color=blue]Vaša zadnja rečenica i sama govori da če DT uzet sve da si malo konsolidira vlastito poslovanje [/color]
Stavih par komentara na vaš post
[cool]
Dragi kolege je li vam jasno šta HT u slučaju isplate dividende , bez obzira kolika ona bila, mora napraviti ? Mora povučći lovu iz fondova šta opet znači rasprodaju nekih dionica obzirom da se ne radi o malom iznosu, zato , ako zazivate visoku dividendu izađite u CASH
Višak novčanih sredstava(cash) koji HT ima ulaže putem svoje riznice uglavnom u depozite banaka stoga mi nije baš najjasnije o čemu pričaš
Vaša zadnja rečenica i sama govori da če DT uzet sve da si malo konsolidira vlastito poslovanje
Gledaj prijatelju HT DT-u dođe kao jedna fina egzotična kompanijica u koju zapošljavaju svoj trećerazredni kadar koji ne mogu zaposliti u Njemačkoj i tu je asd u pravu. HT je doduše u okvirima DT vrlo profitabilan, no ta sva njegova dobit je presmiješna u okviru DT i za podmirenje njegovih dugova. Lova se iz HT izvlači na druge načinea, to su bolesni iznosi koji se troše na marketing, najam zgrada, skupe inozemne menadžere i enormno skupe konzultantske usluge. Za primjer bih naveo projekt koji sam imao u rukama za koji su naši projektanti tražili cca pola milijuna kuna, a na kraju su ga odradili projektanti iz Njemačke za 2 mil. EUR, a bio je čak i lošiji od onog što su nudili naši. To je kap u moru, ali pokazuje gdje lova ide. Dobit koja se predstavlja je već reducirana i već je DT izvukao dobar dio svog kolača prije njene objave. Što se tiče tko je više inzistirao na isplati dobiti to je bez dvojbe bila RH, pa čak su tražili i akontaciju za iduću godinu.
Vaša zadnja rečenica i sama govori da če DT uzet sve da si malo konsolidira vlastito poslovanje
Gledaj prijatelju HT DT-u dođe kao jedna fina egzotična kompanijica u koju zapošljavaju svoj trećerazredni kadar koji ne mogu zaposliti u Njemačkoj i tu je asd u pravu. HT je doduše u okvirima DT vrlo profitabilan, no ta sva njegova dobit je presmiješna u okviru DT i za podmirenje njegovih dugova. Lova se iz HT izvlači na druge načinea, to su bolesni iznosi koji se troše na marketing, najam zgrada, skupe inozemne menadžere i enormno skupe konzultantske usluge. Za primjer bih naveo projekt koji sam imao u rukama za koji su naši projektanti tražili cca pola milijuna kuna, a na kraju su ga odradili projektanti iz Njemačke za 2 mil. EUR, a bio je čak i lošiji od onog što su nudili naši. To je kap u moru, ali pokazuje gdje lova ide. Dobit koja se predstavlja je već reducirana i već je DT izvukao dobar dio svog kolača prije njene objave. Što se tiče tko je više inzistirao na isplati dobiti to je bez dvojbe bila RH, pa čak su tražili i akontaciju za iduću godinu.
Kolega, koliko god reducirana bila dobit je u okvirima RH jako velika.
Ukoliko će se isplačivati 100%-tna dividenda ona bi mogla ići do 10% trenutne cijena, pa Vas molim da mi odgovorite koja to tvrtka u RH još može napraviti ?
Naravno pričamo o redovnoj dividendi, a ne o izvanrednoj tipa ERNT i sl. [smiley]