Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
To LookaBorna: a vi ste onda uposlenik HT-a očito. samo čini mi se da se otpuštanjem ljudi iz HT-a ne dobiva mnogo. Njihove plaće su najniže, netko drugi posao odrađuje, daju se otpremnine, lošija kvaliteta poslova…. Bolje bi bilo da ostanu u HT-u.
managment ima instant ciljeve i zadovoljava ih kratkorocna povecana dobit, rezu troskove na sve strane a kako se najvjerojatnije radi o uposlenicima starije zivotne pa ne zele placati bolovanja vec odraden posao, da li je to jeftinije cak je svejedno samo se mora prezentirati da je to povoljnije i siguran sam da ce menagment biti nagraden za smanjenje troskova, bravo za njih.
Ti ljudi sta se izdvjaju izgradivali HT dok su ti sta su ih proglasili preskupim, nekonkurentnim piskili pene, ali da je drugacije trebalo bi se zabrinuti.
To smo izabrali ili drugi umjesto nas svejedno je igrati moramo a oni djele karte[sad]
LookaBorna: ” na to su trebale misliti bivse vlade, sad je prekasno, kao i kada rasprodamo jos jednu banku, osiguranje i pokoji hotel…. sta cemo onda? ” oni samo misle na sebe. libo njih briga za nas.
Postovani kolega, oni ne rade za nas, vladu, drzavu, nemacku niti hrvatsku, rade za sebe a kako bi ostali tamo gdje jeu moraju ispuniti ciljeve koji su vjerujem svima jasni a ne razlikuju se od ciljeva dionicara.
Kapitalizam nisu samo novi auti , stanovi i raskosni trgovacki centri, zivila nam premila Hrvatska!!!
Vidim ponovo debelo zaranjamo[bye]
Moze li mi netko objasniti sto se dogodilo? Ujutro sam pogledao cijene 10 najlikvidnijih i sve je bilo zeleno i HT na 304kn a sad su odjedanput svi u crvenom a HT opet na 294?????????????????????
Moze li mi netko objasniti sto se dogodilo? Ujutro sam pogledao cijene 10 najlikvidnijih i sve je bilo zeleno i HT na 304kn a sad su odjedanput svi u crvenom a HT opet na 294?????????????????????
Kazu zbog ovoga:
Inače sve je nekako odjednom palo a onda mi je kolega poslao link koji bi mogao objasniti zašto je sve palo
mogu ja, kolega razlika u cijeni dionice je 10 kn ili otprilike HT vredi 3,33 % manje nego prije dva sata, mislim ne vredi firma manje, svaki dan imaju 6,5milja neto dobiti vise ali tako je vrednovana na burzi.
DOBRO NAM DOŠLI[yawn]
Ujutro bene (Benito Muss’lini) kupuju k’o sumanute, a pametni čekaju do 15:51… as simple as that.
Ivan1902:
”
”
Kazu zbog ovoga:
Inače sve je nekako odjednom palo a onda mi je kolega poslao link koji bi mogao objasniti zašto je sve palo
ž
Meni taj link ne radi[cry]
onda ovako pročitaj
Manager.hr
13. 02. 2008. | 14:36
Na zagrebačkoj burzi nastavak optimizma, ali uz oprez
ZAGREB – Na Zagrebačkoj burzi nastavljen je jučerašnji pozitivan trend, no analitičari savjetuju oprez jer i nadalje su otvorena sva pitanja zbog kojih je i uslijedila oštra korekcija.
Crobex indeks trenutno iznosi 4.210 bodova, što 0,7 posto više nego dan ranije. U prvih pola sata trgovanja bio je u plusu i 2,2 posto u odnosu na dan ranije.
“Danas je na tržištu nastavljen jučerašnji pozitivan trend, ali u znatnom blažem obliku”, ističe Kristian Korunić, analitičar brokerske tvrtke Šted-Kapital.
Redovni promet premašio je do podneva 71 milijun kuna, pri čemu svi sektori bilježe dobitke, iako su oni, kako vrijeme odmiče, sve blaži.
Najviše se trgovalo dionicom Ericssona Nikole Tesle, gotovo 13 milijuna kuna. Njezina cijena ojačala je 1,3 posto, na 2.700 kuna.
U većem fokusu ulagača su i dionice brodara. Atlantskom plovidbom ostvareno je 7,3 milijuna kuna, a cijena joj je porasla 1,12 posto, na 2.680 kuna. Ojačale su i dionice Uljanik Plovidbe, za 3,9 posto te Jadroplova, 3,7 posto.
Znatnije se trguje i građevinskim dionicama. Pritom je najviše protrgovano dionicom Dalekovoda, u visini od 7,8 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 3,5 posto, na 1.250 kuna.
Dionica Tehnike ojačala je za više od sedam posto, Đuro Đaković Holdinga šest posto, Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH) 4,2 posto, te Ingre 1,5 posto.
Cijena dionice T-HT-a ponovno je iznad 300 kuna. Trenutno se njome trguje po 302,5 kuna, što je 1,7 posto više nego jučer. Dionica Ine stoji 2.300 kuna, 1,22 posto više.
Značajniji rast bilježe i financijske dionice. Pritom je dionica Privredne banke Zagreb na dobitku 5,6 posto, a Zagrebačke banke 2,34 posto.
Ipak, analitičari savjetuju oprez jer zasad još nije moguće reći da je došlo do promjene negativnog trenda.
“Treba biti oprezan jer su svi problemi zbog kojih je tržište padalo ove godine i nadalje prisutni, a njihov ishod je i dalje neizvjestan”, kaže Korunić.
Kako ističe, za nedjelju je najavljeno proglašenje nezavisnosti Kosova, a i nadalje je otvoreno pitanje recesije u SAD-u, kao i domaćih problema – od primjene ZERP-a, korištenja predpristupnih EU fondova, roka priključivanja Hrvatske Europskoj uniji, do pitanja mogućeg Agrokorovog preuzimanja turskog maloprodajnog lanca Migrosa.
“Nakon velikog pada cijena uvijek nastupi faza laganog oporavka, no promjena trenda još nije nastupila jer su sva navedena pitanja i nadalje otvorena. Tržište je ove godine kao ljuljačka – cijene iz jednog ekstrema padaju u drugi, a realna cijena je negdje u sredini”, zaključuje Korunić.
(Hina)
Kad smo kod dividendi, ne bi bilo loše ovoriti poseban (pod)forum sa tim nazivom, gdje bi se malo više i detaljnije na jednom mjestu moglo o tome. Što kažete ????[tongue][tongue][tongue][tongue][tongue]
Evo linka:
Vlasnik računa Stanje [%] Promjena
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 7.779.412 9,5
3. Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7
4. Skrb.: PBZ D.D. 2.962.048 3,62 -18401
5. Skrb.: HPB D.D. 415.942 0,51 -614
6. Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 371.618 0,45
7. Skrb.: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 363.843 0,44
8. Skrb.: PBZ D.D. 333.783 0,41 +338
9. Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 307.266 0,38
10. Skrb.: ZAGREBAČKA BANKA D.D. 219.289 0,27
Ukupno: 73,57
8. Skrb.: PBZ D.D. 333.783 0,41 +338
ovo je moja transakcija