HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,92
141.150
3,627
39,00
39,10
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

HT se zeleni [cool]

Ovo se ne viđa svaki dan.

Kakova podrška na kupnji preko 10 000 komada na iznad 290 kn.

htio bi se malo osvrnuti na temu da mali šire paniku i prodaju budzašto. Osobno znam dosta ljudi koji su kupili dionice HTa ali stvarno neznam nikoga tko je prodao.Neznam kakva su vaša iskustva no meni se čini da većina ljudi ipak drži svoje dionice i odlućilo ih je ne prodavat. Kad već pišem reći ću vam i za teoriju urote koju sam čuo u vezi cjelokupnog lošeg stanja na burzi, a to je da velike banke i njima bratski fondovi na ovaj način žele posijati paniku među malim i neiskusnim ulagačima da bi ovi vratili novac u banke i oročili ih. Raja je skužila da se puno više zarađuje na burzi i u fondovima ali ovo s bankama im je ipak “ziher” i nebudu spušili lovu.. molim komentar

strpljen..spašen Time is on my side

ovo mi lici na onu staru” tuku nasi, ali tuku i partizani”. Sad definitvno gasim trading monitor i zaboravljam da imam dionice pa nek kupuje i prodaje tko hoce, ja svoje ne dam po ovoj cijeni, radje cu praviti avione od svojih vrijednosnih papira, nego da mi se netko smije kako sam ih bud zasto dao…

…, a to je da velike banke i njima bratski fondovi na ovaj način žele posijati paniku među malim i neiskusnim ulagačima da bi ovi vratili novac u banke i oročili ih. Raja je skužila da se puno više zarađuje na burzi i u fondovima ali ovo s bankama im je ipak “ziher” i nebudu spušili lovu.. molim komentar

Da, ta mogućnost mene ždere već duže vrijeme. Naime “masovnim” otkrićem burze kao mjesta “brze i lake” zarade ( uz ova dva-tri IPO-a) presušio je izvor jeftinog kapitala za banke (2-3% godišnje kamata na oročenje), a na burzu su došle “drhtave ručice” što nije dobro ni za banke ni za tržište kapitala. Čini mi se da se ovim zadnjim potezima rješavaju oba problema! Ako i griješim, pa nije mi prvi put.

Vrijeme ne stvara mudrace nego starce!

Neko je namjerno srušio cijenu sve do 286…fuj

Ali je netko namjerno i digao u zadnjim sekundama trgovine, razlika između K/P je 8 kn

a šta sad kad danas izađe vijest na dnevniku da je ht išao gore? svi će ko maniti kupovat da ne pobjegne vlak, moš mislit. Al ajde ipak pozitivan pomak

a šta sad kad danas izađe vijest na dnevniku da je ht išao gore? svi će ko maniti kupovat da ne pobjegne vlak, moš mislit. Al ajde ipak pozitivan pomak

mislim da novinari igraju protiv nas, do sad uvijek i samo uvijek u vijestima, novinama, teletekstu objavljuju pad vrijednosti ht-a, do sada niti jednom nisu objavili vijest o dobrom FI, rastu dionice ili podjeli dividende što je jako nekorektno i neprofesionalno jer te “kvazi” vjesti utječu na pad ili rast vrijednosti dionice

Neko je namjerno srušio cijenu sve do 286…fuj

ma ne sve je to slucajnost, kad se sutra probudite cijena ce biti na realnoj vrijednosti 444,44

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

11.2.2008
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 7.779.412 9,50 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 2.980.449 3,64 Skrb. račun -810
5. HPB D.D. 416.556 0,51 Skrb. račun +1198

6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 371.618 0,45 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 363.843 0,44 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 333.445 0,41 Skrb. račun +155
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 307.266 0,38 Skrb. račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 219.289 0,27 Skrb. račun
Ukupno: 73,60

Heaven or Las Vegas

Doista je zanimljivo s vremena na vrijeme baciti pogled na Hrv. medijski prostor. Do prije nekoliko godina većina Hrvata nije ni znala što je burza, a kamoli kako funkcionira. Onda se s dizanjem hrv. tržišta kapitala o tome poćelo nešto malo više pisati i govoriti. Kulminacija su bili IPO-i INA-e i HT-a. No u središnjem Dnevniku Hrta se o kretanju cijene određenih dionica do velike korekcije našeg tržišta vrijenosnih papira nikada nije pričalo. A sada u svakim vijestima, dnevniku, teletekstu, web portalima pompozni naslovi izjave o “još jednom danu na burzi obojanom u crveno”. I svi o tome pričaju kao o elementarnoj nepogodi. Bilo bi im bolje da pročitaju 192. stranicu knjige “Inteligentni investitor”. Pad CROBEX-a za neke je stvarno propast, za druge je odlična prilika za ulaganje ovisno o tome dali smo preplatili dionicu dok je CROBEX rastao ili kupujemo danas kada neke dionice idu u bescjenje, pa tako i HT. Iako je danas vidljiva obrana cijene HT-a, do objave financijskog izvješća po mom mišljenju još možemo očekivati koji lagani pad cijene bliže cijeni iz IPO.a i onda konačno oporavak cijene.

New Report

Close