HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 09.11.2024. u 01:22
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
36,10
142.745
3,954
36,30
36,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nije vlada luda kad je formirala cijenu ht-a ljudi dragi, ali mi smo ludi što smo pristali na tu ponudu.[cry]

Oprosti ali ovakve nepotkrijepljene izjave nemaju sta radit na burzi! I zbog takvih i imamo vece korekcije nego sta bi trebali.

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

zagrebcan: ” Šprajc u krupnom planu dnevnika izjavio da je HT gubitnik ali da tu ima još malo zarade po paketu sutra predviđam veliki pad HT-u.” samo što nije rekao da; imaju malo zarade samo oni koji su danas prodali a oni koji će dočekati veće cijene i prodati na tim razinama će više zaraditi , tj suprotno oni koji prodaju po nižim cijenama imati će manje zarade a možda i gubitka; makar se nadam, kao i većina, da se to neće dogoditi .. a tu je i potencijal dividente .. ali mislim da 90% dioničara HT-a ne zna ni što je to dionica (po definiciji) a da ne pričam o pojmu dividende ..

nastavno na priču o dividendi:
ima jedna istina, a ta je da prihod T-HTa ne ovisi o tome je li cijena dionice 200kn ili 400kn [thumbsup]
kolika će biti dividenda ovisi isključivo o prihodu, a prihod je po svim najavama ogroman.
dakle, dividenda će biti ista, bez obzira kolika će biti cijena dionice u vrijeme isplate (očekivano 15-20kn po dionici).
znači, što je cijena dionice niža, postotak zarade na dividendi je veći (dividenda po dionici/cijena dionice).
čim taj omjer postane dovoljno atraktivan (garantirani prinos cca 6-10% po dionici), logično je da se navali na kupnju, a samim tim i cijena će ići ponovo gore.
Zaklljučak: obzirom na uspješno poslovanje i dobit, nema logike da cijena padne ispod neke razine (moje očekivanje je da dno može biti oko 280 kn) jer u tom slučaju, čim se cijena spusti dovoljno, logično je da se investira u dionicu THTa umjesto da se novac oročava u banci ili sl. Kad bi dobit bila upitna, priča bi bila sasvim drugačija, ali srećom nije tako… tako da NEMA PANIKE

nastavno na priču o dividendi: ima jedna istina, a ta je da prihod T-HTa ne ovisi o tome je li cijena dionice 200kn ili 400kn [thumbsup]

Apsolutno tocno…. i da je slom burze HT ce poslovat kako posluje i sad… izvrsno … i to je jedina svjetla tocka pored dobre dividende koja ce gotovo 99% sigurno ic.
[rolleyes]

moje očekivanje je da dno može biti oko 280 kn

to je puno preblizu pucanja mogucih certifikata na 275 [wink] a to nas ‘iscrpljene’ lako dovede na 270
pa kad smo vec na 270 oci nam postanu hipnotizirane na legendarnih 265 [lol]
… zato ja nemam nikakvih ocekivanja [yawn]

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

@Dunlop]

Što je pjesnik htio reći?
da više nikad neće imati 2,8 miljardi kuna neto dobiti i nisu opravdali povjerenje ulagaca te zato se tako cijena strmoglavila?
dubokom analizom neka baka je dosla do zakljucka da je cijena trenutno precjenjena zbog već razloga koje ste naveli te bi u razdoblju od 5-10 god. mogla stagnirati sa prihodima, povecanje troskova ce se negativno odraziti, molim vas lijepo pogledajte oko sebe[yawn]

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

-filip-: ” nastavno na priču o dividendi: ima jedna istina, a ta je da prihod T-HTa ne ovisi o tome je li cijena dionice 200kn ili 400kn [thumbsup] ” Apsolutno tocno…. i da je slom burze HT ce poslovat kako posluje i sad… izvrsno … i to je jedina svjetla tocka pored dobre dividende koja ce gotovo 99% sigurno ic. [rolleyes]

netko spomenuo 6-10%, mogla bi biti i 12% od vrijednosti dionice ak ovak nastavi[cool]

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

-filip-: ” moje očekivanje je da dno može biti oko 280 kn ” to je puno preblizu pucanja mogucih certifikata na 275 [wink] a to nas ‘iscrpljene’ lako dovede na 270 pa kad smo vec na 270 oci nam postanu hipnotizirane na legendarnih 265 [lol] … zato ja nemam nikakvih ocekivanja [yawn]

kao što sam napisao, mislim da neće tako nisko. nema smisla. ako dođe do te razine (265 – 270kn) nema ništa logičnije nego udariti po kupnji, jer u tom slučaju, kao što sam napisao, svaka dionica nosi dobit od 7-8% , a to je jako lijepa dobit svima… posebno velikima[wink]

ovo me pomalo podsjeca na Big Brotherovu najnizu aukciju, mogli bi umjesto top 10 igrat najmanju jedinstvenu cijenu???[bye]

Šprajc u krupnom planu dnevnika izjavio da je HT gubitnik ali da tu ima još malo zarade po paketu sutra predviđam veliki pad HT-u.

Kad je Šprajc i izjavio da je HT gubitnik mislio je na trgovanje HT-om proteklih dana, tjedana…ali su nevjerojatne izjave vas stručnjaka, paničara da sve ide k¨vragu. HT će iskazat velik dobitak za prošlu godinu i to svi znamo a kako reče kolega tu je dividenda, pa svi pokazatelji su na strani uspona HT, struktura imaoca ove dionice nikako joj ne ide u prilog jer je puno onih koji kao Zagrebčanin.

IMAOC SAM TRI PAKETA I NE PADA MI NAPAMET PRODAT OVU DIONICU IAKO JE IDEALNA SITUACIJA ZA KUPOVANJE…[angry] [tongue][tongue][tongue]

sad je ili idealna situacija za kupi ili za bankrotirat? ako ovo nastavi , di smo na 100 kn???

Jučer je izašao tekst da je prodalo tek 10% malih, fondovi su ovo rušili i rušili i došli smo do ove cifre gdje napokon dolaze do dionica, što zbog margin callova, što zbog panike… Dakle to su i htjeli. Reiffeisen obvezni mirovinac je prodao tisuće i tisuće komada da bi ovo urušio. Što sada, velika količina im uljeće to je sigurno, samo imaju li oni dovoljno casha da ih pokupuju? Mislim da baš i nisu nešto likvidni i da moraju i sami prodavati dionice iz portfelja da bi isplatili “male” koji bježe iz njih. Ukoliko se u ovo sve ne ukljuće mirovinci, nisam siguran da će biti dobro…

Surround all arround when it hits the ground

Što je pjesnik htio reći?

isto sto i uvjek. dionica koja sigurno moze i vise i nize (vjerovatno vrijedi vise ali to i ti i ja i velika vecina drugih mora vjerovati drugima koji imaju puno vise znanja potrebno za tako nesto kompleksno kao procjena vrijednosti neke kompanije.ti to ocito i vjerujes) ALI JOJ VRIJEME NEIDE U KORIST. po mom misljenju. ovo sta ona sad pada to nema veze s tom dugorocnoscu. to su neke druge stvari. kad vidis pad vrijednosti dobiti onda ce to znaciti ta dugorocnost o kojoj pricam. a ako do tada cijena dionice ne dosegne tvoje zeljene vrijednosti nece NIKADA.
pa evo vec i optima i metronet nude po povoljnijim cijenama i telefoniranje i internet ali grcaju zbog velike cijene najma mreze. ali to je administrativna stvar koja se moze promjeniti preko noci

New Report

Close