Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,10 | 142.745 | 3,954 | 36,30 | 36,50 | 0,00% |
Danas je došlo do pucanja dva certifikata na HT na cijeni od 300 kuna i to nije dobro jer se onda javlja velika navala na prodaji jer banka želi unovčiti certifikat da ne bi izgubila.
Mislim da nas od prve vijesti u dnevnicima za sad spasava samo havarija kod Pule [bye][bye][bye]
Tako je i bilo, druga smo vijest… Sad će Zoranov prilog…
Kad je ddjh s patriom potpisao ugovor to je Đurica tako razglasio da je odmah sutradan cijena skočila za sličan postotak kao i taj dan kad je bio dnevnik (nekih 15%). Pošto je vodio zadnja 2 dnevnika možda je danas slobodan, daj Bože da netko drugi danas ispriča o padu ht-a, jer Đurica će nam sa svojim stilom izazvati krah burze…[lol] [lol]
šprajc nastupa, aon je voje rekao na svom blogu [thumbsup]
Nije vlada luda kad je formirala cijenu ht-a ljudi dragi, ali mi smo ludi što smo pristali na tu ponudu.[cry]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=430b98ae-5c83-4000-8135-8b95dcfdfd72
šta bi se dogodilo da se listala?
mene taj IPO kad ga Ivica-Seny zbog krpanja proracuna proda u IPO-u zadnje godine mandata bude zaobisla…
tko doma ime vece racune struje od zbirnih obiteljskih telekomuniacijskih troskova?
Šprajc u krupnom planu dnevnika izjavio da je HT gubitnik ali da tu ima još malo zarade po paketu sutra predviđam veliki pad HT-u.[bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye]
Nije vlada luda kad je formirala cijenu ht-a ljudi dragi, ali mi smo ludi što smo pristali na tu ponudu.[cry]
Nije kriva Vlada nego dijoničari sa ovakvom ulagačkom filozofijom![cry][cry]
Šprajc u krupnom planu dnevnika izjavio da je HT gubitnik ali da tu ima još malo zarade po paketu sutra predviđam veliki pad HT-u.
samo što nije rekao da; imaju malo zarade samo oni koji su danas prodali a oni koji će dočekati veće cijene i prodati na tim razinama će više zaraditi , tj suprotno oni koji prodaju po nižim cijenama imati će manje zarade a možda i gubitka; makar se nadam, kao i većina, da se to neće dogoditi .. a tu je i potencijal dividente .. ali mislim da 90% dioničara HT-a ne zna ni što je to dionica (po definiciji) a da ne pričam o pojmu dividende ..
pa uprava savrseno radi za dionicare, ima povecanje prihoda, pridobiva nove korisnike tamo gdje postoji mogućnost, favorizira ustede na svakom koraku, cak ima i ciljeve tvrtke a svi uposlenici sudjeluju u ustedama i sta bi po vama još uprava trebala napraviti za djonicare?
plakati nad Vama sta niste zaradili kolko ste ocekivali a sram ih moze biti?
što bi rekli da ste uposlenih HT-grupe a placa Vam je na razinama iz 2001 godine a sve cjene osle u nebese kvadrat stana sa 2000 maraka na 2000€ a kod vas u firmi prihodi savrseni, dobit raste prihod po uposleniku izvrstan a Vi otplacujete neki mali auto na 5 god. i nemožete dobiti niti jedan kredit jer Vam je placa jednostavno malena.
tako je kolega. ti sve dobro navedes ali onda kada treba poentirati, ti se ukakas.
sve su nategnuli zbog maksimalnih usteda kako bi profit bio sto veci. i prilicno su na maksimumu. ima jos prostora u internet tehnologijama gdje su istina otisli najdalje ali evo ti danas jos jedna vijest u dnevniku kako ce drzavne firme (hep i ostali) morati iznajmljivati dio svoje neiskoristene opreme za potrebe broadband interneta. uz pomoc 100 kineza u vidu Huawei-a koji radi za smjesno male cijene (i velika je opasnost i za siemens i ericsson) i mislim da je vec radio za optimu, nije daleko dan kada ce se javiti jos par firmi koje ce moci prilicno dobro konkurirati. evo ti tele2. smjesna firma da nemoze bit smjesnija. uopce ne ulazu u svoju opremu. sigurno najlosija oprema i briga za vlastitu mrezu od konkurencije (vipa i tmobile). jos su daleko od podizanja svih baznih, dosli su na trziste sto godina nakon vipa i tmobajla koji su imali i mrezu i lobije i opet im uzmu tisuce korisnika sta se ljepo i vidjelo iz tvog prikaza gdje se pokazalo kao povecanje broja korisnika od 40% (ali je to vrlo upitno) moze znaciti samo 6% povecanja prihoda.
tako da, ne bih se ja previse bojao za konkurenciju kolko za ht.
pa mislim, dionica je procjenjena na 430 kuna. pa gdje pise da mora biti na tolko .koja je to dionica tocno na cijeni koju su joj procjenili. i zato se to zove procjena jer jedino je mjerilo trziste.
vrlo vrlo slicna (vjerovatno i gora) situacija kao sa eriksonom. odlicni rezultati ali sta vise vrijeme ide jako tesko ponovljivi a kinezi ne da pusu za vrat nego su vec ispred. prije su kupci bili kod njih zadovoljni samo sa cijenom a sad vec i sa suportom. u rusiji preuzimaju projekte ericssonu a rade ne za smjesne novce nego skoro besplatno.
zagrebcan: ” Šprajc u krupnom planu dnevnika izjavio da je HT gubitnik ali da tu ima još malo zarade po paketu sutra predviđam veliki pad HT-u.” samo što nije rekao da; imaju malo zarade samo oni koji su danas prodali a oni koji će dočekati veće cijene i prodati na tim razinama će više zaraditi , tj suprotno oni koji prodaju po nižim cijenama imati će manje zarade a možda i gubitka; makar se nadam, kao i većina, da se to neće dogoditi .. a tu je i potencijal dividente .. ali mislim da 90% dioničara HT-a ne zna ni što je to dionica (po definiciji) a da ne pričam o pojmu dividende ..
nastavno na priču o dividendi:
ima jedna istina, a ta je da prihod T-HTa ne ovisi o tome je li cijena dionice 200kn ili 400kn [thumbsup]