HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 04:31
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,94
101.247
2,817
36,00
36,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa s obzirom da je gospodin Mudrinić kupio brdo dionica po cijeni od 370 i kusur kuna, a koliko znam jos se toga nije rijesio, mogao bi barem ako ne zbog nas dionicara vec zbog sebe napucat dobru dividendu da dionica konacno pocme rasti… …. btw. dok ih on ima – imam ih i ja (valjda nebi sebe doveo u situaciju da popusi brdo para), kad ih se on rijesi onda vec nesto nije uredu (ZABA i Luković su dobar primjer)…[cool]

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Pa s obzirom da je gospodin Mudrinić kupio brdo dionica po cijeni od 370 i kusur kuna, a koliko znam jos se toga nije rijesio, mogao bi barem ako ne zbog nas dionicara vec zbog sebe napucat dobru dividendu da dionica konacno pocme rasti… …. btw. dok ih on ima – imam ih i ja (valjda nebi sebe doveo u situaciju da popusi brdo para), kad ih se on rijesi onda vec nesto nije uredu (ZABA i Luković su dobar primjer)…[cool]

G. Mudrinić zarađuje 4 miliona kuna godišnje i dividenda će biti onolika koliko kaže Oberman, a ne koliko poželi Ivica.

Ipak je on samo mali Ivica.

Jeli mi može netko odgovoriti?
Da li ZSe prati London ili je obrnuto.. Obzirom da im je cijena svaki dan jednaka u lipu a LSE ima puno manji promet??

Đubre iz Muća

Jeli mi može netko odgovoriti? Da li ZSe prati London ili je obrnuto.. Obzirom da im je cijena svaki dan jednaka u lipu a LSE ima puno manji promet??

mislim da se oni baš međusobno ne prate previše. Ozbiljni investitori zasgurno uzimaju u obzir kretanje cijene HT-a na obje burze, ali mali osobito novopečeni ulagači sigurno ne, mnogi vjerojatno ni neznaju da se tom dionicom trguje na LSE.

Ivan1902: ” Pa s obzirom da je gospodin Mudrinić kupio brdo dionica po cijeni od 370 i kusur kuna, a koliko znam jos se toga nije rijesio, mogao bi barem ako ne zbog nas dionicara vec zbog sebe napucat dobru dividendu da dionica konacno pocme rasti… …. btw. dok ih on ima – imam ih i ja (valjda nebi sebe doveo u situaciju da popusi brdo para), kad ih se on rijesi onda vec nesto nije uredu (ZABA i Luković su dobar primjer)…[cool] ” G. Mudrinić zarađuje 4 miliona kuna godišnje i dividenda će biti onolika koliko kaže Oberman, a ne koliko poželi Ivica. Ipak je on samo mali Ivica.

joj tko jos moze misliti da mudri ima neku drugu zadacu osim one da radi ustede i donese veci prihod gazdi.
mudri ce dobiti 12 000 dionica po nominalnoj na sljedecem menagerskom ugovoru ako vec sad nema zabiljezbu, kolega ivan 1902 on je samo na vrhu piramide poslusnika[yawn]

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Do konca veljače početak prodaje dionica T-HT-a zaposlenicima
Agent prodaje bit će Raiffeisen banka koja je za ovaj posao izabrana još u mandatu tehničke Vlade
Iako u Hrvatskom sindikatu telekomunikacija optužuju Vladu da namjerno oteže s početkom procesa prodaje sedam posto dionica T-HT-a bivšim i sadašnjim zaposlenicima, navodno da bi izbjegla da u predstojećoj raspodjeli dividende sudjeluje i ta nemala grupa dioničara, u Vladi se neslužbeno doznaje da će se s postupkom prodaje radničkog paketa započeti najkasnije do konca veljače. Naime, iako je tehnička Vlada još u razdoblju oko Božića donijela odluku da agent prodaje bude Raiffeisen banka čija je ponuda među pristiglima na pozivni natječaj ocijenjena najboljom, službeni početak procesa nije bilo realno očekivati prije konačnog formiranja nove Vlade i formalnog stupanja potpredsjednika i ministara na njihove dužnosti.
Procjenjuje se da će se za kupnju dionica javiti oko 25.000 sadašnjih i bivših radnika T-HT-a koji na njih imaju pravo
Procjenjuje se da će se za kupnju dionica javiti oko 25.000 sadašnjih i bivših radnika T-HT-a koji na njih imaju pravo
Razuman rok
Inače, proces prodaje radničkog paketa T-HT-a će, kao i u slučaju prodaje zaposleničkih dionica Ine, uime Vlade voditi potpredsjednik Damir Polančec. Iako su se za posao natjecali još Privredna, Zagrebačka, Erste i Hrvatska poštanska banka, u Vladi su, navodno, za rad na ovom projektu bili najskloniji ponovnoj suradnji s RBA, i to, čuje se, zbog pozitivnih iskustava koje su s ovom bankom imali u projektu IPO-a Ine. Ako ostali bankari i imaju primjedbi na ovaj Vladin izbor, dosad ih nisu iznijeli. Budući da je izborom agenta riješena ključna tehnička pretpostavka za provedbu postupka, a ako ne bude novih izvanrednih okolnosti, poput organizacije protuinflacijskih mjera koje su plijenile pažnju gospodarskog resora Vlade u prvih nekoliko tjedana mandata, konac veljače se čini kao razuman rok za početak postupka prodaje dionica zaposlenima i bivšim zaposlenima u T-HT-u. U tom slučaju, bude li tekao neometano, proces bi možda mogao biti završen do sredine travnja kada bi skupština T-HT-a trebala donijeti odluku o isplati dividende na koju pravo imaju svi koji na dan održavanja skupštine budu dioničari T-HT-a. Kompanija bi za dividendu mogla dati najmanje polovicu prošlogodišnje dobiti koja se procjenjuje na oko 2,4 milijarde kuna. Stoga je i u interesu sindikata da se bude što kooperativniji tijekom predstojećeg postupka prodaje, kako bi između 40 i 50 tisuća radnika za koje se procjenjuje da imaju pravo na kupnju dionica ove telekomunikacijske tvrtke na vrijeme ušlo u dionički registar i tako dobilo pravo na dividendu, koja bi, prema nekim procjenama, ukupno mogla iznositi oko 100 milijuna kuna.
Kopija modela Ine
Inače, prema odluci Vlade, prodaja zaposleničkih dionica T-HT-a kopija je modela prodaje Ininih radničkih dionica. Sadašnji i bivši zaposlenici T-HT-a tako će dionice kupovati po cijeni iz IPO-a – 265 kuna po dionici, uz popust od pet posto plus jedan posto na svaku godinu staža. No, prema informacijama iz HST-a, sindikati neće pristati na mogućnost da radnici u prvome krugu uz popust mogu kupiti dionice do maksimalnog iznosa od 38.000 kuna te da dionice preostale za drugi krug kupuju po 265 kuna, ali bez popusta. Također, procjenjuje se da će se za kupnju dionica javiti oko 25 tisuća sadašnjih i bivših radnika koji na njih imaju pravo.

Kada se istresu ove dionice HT-a na burzu bit će potop ove dionice.[bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

bome i ekipa iz INGR -e,

Istresla se i INA pa nije bio potop.[tongue]

Do konca veljače početak prodaje dionica T-HT-a zaposlenicima Agent prodaje bit će Raiffeisen banka koja je za ovaj posao izabrana još u mandatu tehničke Vlade Iako u Hrvatskom sindikatu telekomunikacija optužuju Vladu da namjerno oteže s početkom procesa prodaje sedam posto dionica T-HT-a bivšim i sadašnjim zaposlenicima, navodno da bi izbjegla da u predstojećoj raspodjeli dividende sudjeluje i ta nemala grupa dioničara, u Vladi se neslužbeno doznaje da će se s postupkom prodaje radničkog paketa započeti najkasnije do konca veljače. Naime, iako je tehnička Vlada još u razdoblju oko Božića donijela odluku da agent prodaje bude Raiffeisen banka čija je ponuda među pristiglima na pozivni natječaj ocijenjena najboljom, službeni početak procesa nije bilo realno očekivati prije konačnog formiranja nove Vlade i formalnog stupanja potpredsjednika i ministara na njihove dužnosti. Procjenjuje se da će se za kupnju dionica javiti oko 25.000 sadašnjih i bivših radnika T-HT-a koji na njih imaju pravo Procjenjuje se da će se za kupnju dionica javiti oko 25.000 sadašnjih i bivših radnika T-HT-a koji na njih imaju pravo Razuman rok Inače, proces prodaje radničkog paketa T-HT-a će, kao i u slučaju prodaje zaposleničkih dionica Ine, uime Vlade voditi potpredsjednik Damir Polančec. Iako su se za posao natjecali još Privredna, Zagrebačka, Erste i Hrvatska poštanska banka, u Vladi su, navodno, za rad na ovom projektu bili najskloniji ponovnoj suradnji s RBA, i to, čuje se, zbog pozitivnih iskustava koje su s ovom bankom imali u projektu IPO-a Ine. Ako ostali bankari i imaju primjedbi na ovaj Vladin izbor, dosad ih nisu iznijeli. Budući da je izborom agenta riješena ključna tehnička pretpostavka za provedbu postupka, a ako ne bude novih izvanrednih okolnosti, poput organizacije protuinflacijskih mjera koje su plijenile pažnju gospodarskog resora Vlade u prvih nekoliko tjedana mandata, konac veljače se čini kao razuman rok za početak postupka prodaje dionica zaposlenima i bivšim zaposlenima u T-HT-u. U tom slučaju, bude li tekao neometano, proces bi možda mogao biti završen do sredine travnja kada bi skupština T-HT-a trebala donijeti odluku o isplati dividende na koju pravo imaju svi koji na dan održavanja skupštine budu dioničari T-HT-a. Kompanija bi za dividendu mogla dati najmanje polovicu prošlogodišnje dobiti koja se procjenjuje na oko 2,4 milijarde kuna. Stoga je i u interesu sindikata da se bude što kooperativniji tijekom predstojećeg postupka prodaje, kako bi između 40 i 50 tisuća radnika za koje se procjenjuje da imaju pravo na kupnju dionica ove telekomunikacijske tvrtke na vrijeme ušlo u dionički registar i tako dobilo pravo na dividendu, koja bi, prema nekim procjenama, ukupno mogla iznositi oko 100 milijuna kuna. Kopija modela Ine Inače, prema odluci Vlade, prodaja zaposleničkih dionica T-HT-a kopija je modela prodaje Ininih radničkih dionica. Sadašnji i bivši zaposlenici T-HT-a tako će dionice kupovati po cijeni iz IPO-a – 265 kuna po dionici, uz popust od pet posto plus jedan posto na svaku godinu staža. No, prema informacijama iz HST-a, sindikati neće pristati na mogućnost da radnici u prvome krugu uz popust mogu kupiti dionice do maksimalnog iznosa od 38.000 kuna te da dionice preostale za drugi krug kupuju po 265 kuna, ali bez popusta. Također, procjenjuje se da će se za kupnju dionica javiti oko 25 tisuća sadašnjih i bivših radnika koji na njih imaju pravo. Kada se istresu ove dionice HT-a na burzu bit će potop ove dionice.[bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye]

slažem se s tobom i ne vjerujem da će dividenda išta ublažit … a ja pun ko šipak koštica

Mislite li da bi mogli vidjeti HT ispod 300 kn?

Mislite li da bi mogli vidjeti HT ispod 300 kn?

vrlo brzo …… nažalost a bojim se da je oporavak spor[sad]

Pa moram priznat da je ovo stvarno previše,

jučer u londonu zatvorilo na 63,5 (312,75 HRK), danas london kupnja 60 USD (295 kn) prodaja 66 USD (325kn),
Do kad ovako, malo gore a dosta dole, ovo mi sve više izgleda na navlačenje naivaca pred dividendu

link za London:
http://www.londonstockexchange.com/en-gb/pricesnews/prices/system/detailedprices.htm?sym=US4432962078USUSDIOB%20B288P82THTC

New Report

Close