HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,94
101.247
2,817
36,00
36,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

eto, da ne bi netko opet rekao kao vrijeme radi za ht, neka si malo procita izjave resornog ministra http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=36521 ne mora nista lose znaciti u sljedecih par mjeseci po dionicu ht-a, ali takve i buduce vijesti sigurno nisu dobre za psiholosku stabilnost vlasnika tih dionica..

Kao sto si rekao, ovakve vijesti ne moraju biti lose, a ako se razumijes u poslovanje tog sektora onda znas da se potezi smanjivanja cijena mogu vrlo pozitivno odraziti.

Sto se tice psiholoske stabilnosti vlasnika s tim se slazem, ali vrlo brzo ih buduci FI-evi mogu ustabiliti i smiriti.
[wink]
Pa ova kompanija svaki dan zaradjuje netto 6.5 mil. kuna, radnim danima, blagadanima pa i onda kad kisa pada.[thumbsup]

Ja i dalje stojim iza svoje tvrdnje da vrijeme radi za ovu dionicu. [smiley]

eto, da ne bi netko opet rekao kao vrijeme radi za ht, neka si malo procita izjave resornog ministra http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=36521 ne mora nista lose znaciti u sljedecih par mjeseci po dionicu ht-a, ali takve i buduce vijesti sigurno nisu dobre za psiholosku stabilnost vlasnika tih dionica..

i do sada su se smanjivale cijene ali se povečavao broj minuta razgovora i ako možda niste znali prihodi teklekomunikacijskih kompanija ne ovisi o cijeni komunikacijskig usluga već o standardu građana i prihodu po korisniku. Korisnik ostavlja 21 ili 23 € prosjecno mjesecno zato sto si to moze priustiti a razgovarao on 100 min ili 1500 na Unlimitedu potpuno je bespredmetno za raspravu samo Vi to ne kužite.
pa pogledajmo kako je i dosadašnje smanjenje cijena utjecalo na ono BITNO poslovne rezultate.
Ključni operativni podaci 2004. 2005. 2006. 1. pol 2007.
Mobilni korisnici (u tisućama) 1.534 1.902 2.158 2.222
Mobilni ARPU (u kunama) 158 152 136 130
Fiksne linije (u tisućama) 1.676 1.675 1.647 1.638
Fiksni ARPU (u kunama) 201 193 175 160
DSL linija (u tisućama) 22 101 216 277
DSL ARPU (u kunama) 190 130 125 122

Ključni financijski podaci 2004. 2005. 2006. 1. pol 2007.
Prihodi ** 8.080 8.613 8.636 4.226
EBITDA *** 3.874 4.191 4.060 1.974
EBITDA marža 48% 49% 47% 47%
Broj zaposlenika 8.862 7.738 7.498 7.004
malo se smanjila ARPU po korisniku i broj uposlenika ali
UPS PA NIJE NIMALO LOŠE U TOM PADU CIJENA OSTVARITI RAST, ŠTA CEMO SAD[proud]

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Ovo je situacija: ne želim kupit Mercedesa za 50 000 jer ga ima puno, radije ću kupit Yuga za te pare jer ga ima malo, nije mi bitno što koliko vrijedi…
tzv. situacija lud hebe zbunjenog[bye][bye][bye]pameti

Ovo je jako pametno!
Baš me zanima kako onda tumačite vrijednost zlata, dijamanata i sl.???
Zašto je zlato onda toliko vrijednije od legura čelika??
Možda ima superiorne karakteristike-nebi baš rekao!!!!
Ako dionice kupujete samo po ovome principu sretno vam bilo.

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

i do sada su se smanjivale cijene ali se povečavao broj minuta razgovora i ako možda niste znali prihodi teklekomunikacijskih kompanija ne ovisi o cijeni komunikacijskig usluga već o standardu građana i prihodu po korisniku. Korisnik ostavlja 21 ili 23 € prosjecno mjesecno zato sto si to moze priustiti a razgovarao on 100 min ili 1500 na Unlimitedu potpuno je bespredmetno za raspravu samo Vi to ne kužite.
pa pogledajmo kako je i dosadašnje smanjenje cijena utjecalo na ono BITNO poslovne rezultate.

a jelte? zato u npr. njemackoj i postoji za npr. 30-40E mjesecno internet (FLAT), tv i telefonija mobilna i fiksna i to sve FLAT (osim roaminga naravno). bio sam pred godinu dana i mislim da sam dobro zapamtio cijene. kod nas je 60kn pretplata za telefon i 219 kn internet flat. to je vec skoro ta cifra. a gdje je jos televizija i pogotovo mobilni. to je skoro pa duplo manja cijena za duplo bolji standard njemaca. a u cemu je caka kolega? gdje je sad ono da potrosac trosi kolko ima novaca? e pa caka je u tome da je konkurencija natjerala na te cijene u njemackoj bez obzira na standard njemaca i to ih je natjerala da se zadovolje sa nekom fiksnom cijenom za sve usluge jer povisiti cijenu nesmiju zbog konkurencije. i kod nas ce to doci bez brige pa nece niti bitno da trosis kolko imas nego ces jednostavno platiti 100kn i pricaj kolko hoces.

a ove brojke su ti smjesne. pa sam sebi skaces u usta. 2006 prema 2004 ima 40% vise pretplatnika a povecanje prihoda je za 6,8% [lol] ..
razloga moze biti vise. preteska je to analiza ali samo da ti skrenem paznju na neke stvari da nesto naucis

prvo (malo sa tehnoloske strane), broj korisnika nije nikakav pokazatelj. kao statistika koja je kao sto znamo gora od zenskih gaca (puno toga otkriva ali najbitnije skriva). postoji broj korisnika u HLR-u i VLR-u. dan i noc. ako cemo se hvaliti uzet cemo hlr a ako necemo uzet cemo vlr. ja osobno doma imam 2 kartice od tele2 u ladici. ali i mene ce brojati pod svojih 300 000 korisnika. isto tako njihovo povecanje korisnika je vrlo upitno a ako je i istinito vidis da nije uzrokovalo povecanje prihoda (koji je jedini relevantni pokazatelj) niti blizo kolko su povecali broj korisnika
broj korisnika u fiksnoj i internetu vec nesto i znaci jer je fiksna pretplata ali vidis i sam da se udio u fiksnoj smanjuje i smanjivati ce se i dalje i to neminovno jer dolaze nove tehnologije pored vec “stare” 2g (3G,VoIP IMS itd..)..

ali povecanje korisnika neide do besvjesti. pa nismo kinezi. a sta cemo onda?
pa i konkurencija hoce dio kolaca od 8mlr kuna.

cijena dionice ovisi o puno faktora i nitko nemoze reci da ona nece preko 400kn jer to niti nije sad neki basnoslovni rast. pogotovo jer su se i fondovi nakupovali po cijenama bliskima 400kn.

nova vijest vlada zabranila t usluge

Pa ova kompanija svaki dan zaradjuje netto 6.5 mil. kuna, radnim danima, blagadanima pa i onda kad kisa pada.[thumbsup]

a to su fenomenalne brojke samo sa stanovista dionicara ne znace previse (osim za one sta se nadaju nekoj crkavici od dividende).
i 6,4 milijuna kuna na dan je fenomenalno ali ce to ostaviti dionicu na istoj razini ili ju smanjiti. stvar je naci podcjenjenu dionicu kolega a ne pravilno ili precjenjenu.
ja vise volim firmu koja zaradjuje jedne godine 1000 kn na dan a druge godine 2000 kn na dan. ne bas dobro po firmu ali dobro za cijenu dionice.

pa gdje je jedno belje od ht-a po prihodima.nigdje. 8 puta manje. ali je cijena belja u godinu i nesto narasla 8 puta i dok se ht ne oporavi za bijednih 20tak % (ako) belje ce u slucaju migrosa skociti barem jos 100% za pocetak samo i to garantirano.

ja mislim da bi mi trebali napisati reklamaciju na taj HT zasto ne raste[lol]

http://www.reklamacije.net/

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

halo bing:

Ovo je situacija: ne želim kupit Mercedesa za 50 000 jer ga ima puno, radije ću kupit Yuga za te pare jer ga ima malo, nije mi bitno što koliko vrijedi…
tzv. situacija lud hebe zbunjenog[bye][bye][bye]pameti

Ovo je jako pametno!
Baš me zanima kako onda tumačite vrijednost zlata, dijamanata i sl.???
Zašto je zlato onda toliko vrijednije od legura čelika??
Možda ima superiorne karakteristike-nebi baš rekao!!!!
Ako dionice kupujete samo po ovome principu sretno vam bilo.

Kolega na nemjerljivom broju stranica je napisano kolika je fer vrijednost ove dionice, a minimalna je procijena bila 375 kuna, kada je ta cijena bila zadnji put? I od tada bila korekcija ili ne ova dionica polagano tone. Ako Vi smatrate da je ovo fer vrijednost to je Vaše pravo. Vi uložite u jednu perspektivnu Optimu koja će prije rasti od Ht-a 100% i ljepo zaradite. Ht je debelo potcijenjen i to me frustrira. Što se tiče plemenitih i neplemenitih metala, tu zaista nemam što komentirati jer niti me oni zanimaju nizi snjima trgujem. Ajte vi sad polako u Optimicu i dižite pare…

Surround all arround when it hits the ground

LookaBorna: ” i do sada su se smanjivale cijene ali se povečavao broj minuta razgovora i ako možda niste znali prihodi teklekomunikacijskih kompanija ne ovisi o cijeni komunikacijskig usluga već o standardu građana i prihodu po korisniku. Korisnik ostavlja 21 ili 23 € prosjecno mjesecno zato sto si to moze priustiti a razgovarao on 100 min ili 1500 na Unlimitedu potpuno je bespredmetno za raspravu samo Vi to ne kužite. pa pogledajmo kako je i dosadašnje smanjenje cijena utjecalo na ono BITNO poslovne rezultate. ” a jelte? zato u npr. njemackoj i postoji za npr. 30-40E mjesecno internet (FLAT), tv i telefonija mobilna i fiksna i to sve FLAT (osim roaminga naravno).

jel vjerujete kolega isto tako da su ono stvarno mafijasi u reklami za tele2?[smiley]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

ja mislim da bi mi trebali napisati reklamaciju na taj HT zasto ne raste[lol] http://www.reklamacije.net/

pohvaljujem inicijativu svi na reklamacije…
oni koji ne znju sta bi napisali nek pocnu sa…
stajo sam u redu, kisa je padala
rekli su da vrijedi, ja sam se zaduzio
vrijednost barem 420, erate potvrdila
prodo po 301,49, jesam li se zahebo
haiko

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

super24
jel vjerujete kolega isto tako da su ono stvarno mafijasi u reklami za tele2?
napisali u gloriji da je moguce, a oni sve znaju

@Dunlop, super24
navodno sve spekulacije o napuhanosti trzista su opravdane i sve cijene dionica idu na nominalu
radi se revizija i HT ce sa prejakom konkurencijom metonetom, optimom koja je više fer i smanjenjem cijena izgubiće na vrijednosti jer je AOL il neznam ko u nemackoj na FLAT-u mozda već nekih 4 god.
brzo na prodaju jer je svaka kuna iznad 200 poklonjena[proud]

New Report

Close