HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 03:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,94
101.247
2,817
36,00
36,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Početkom 11 mjeseca prvih 10 najvećih dioničara HT-a su imali ukupno 73.40% dionica. Danas imaju 73.62% dionica. Prvih 3 ne mjenjaju postotke (DT, država i Fond branitelja). Ostalih 7 kupuju i prodaju i ukupna kupovina njih 7 najvećih je veća od prodaje tih istih za pišljivih 0,22% dionica. Ako je dionica malo više od 80 miliona (81 ako sam dobro zapamtio) to je cca 180000 dionica (slovima: stoosamdeset tisuća). Pa toliko se protrguje HT-a u 3 loša dana (s malim prometom). U tih 180000 je vjerojatno i PBZ Investor ali ako i to uzmemo u obzir opet su podaci poražavajući. Dakle u 3 mjeseca najveći (uglavnom fondovi pa i mirovinski) su kupili tako mizerne količine da je to za nevjerovati. I kako onda očekivati da ako najveći ne kupuju (odnosno kupuju vrlo malo) da će dionica uskoro porasti? Jako teško.

Mozda im se ne zuri, mozda misle da ima vremena do kad ne krenu u vecu kupnju
[undecid]

halo bing:

244 405*310=75 765 550?? Ovdje nešto ne štima, kada je to bio promet od preko 70 miliona kuna? Kolega ili ste nešto krivo sračunali ili ovi na SDA ne ažuriraju baš najbolje. Sve u svemu znamo ko ruši cijenu i hvala bogu ima municije i previše.

nigdje nisam napisao da je to bilo trgovano niti na zse niti na lse, uostalom PBZ skrb sa broja 4 je čini mi se bio agent osiguranja na IPO-u, prije bih rekao da su dionice “prenesene” nego prodane

btw vidiš kakvu poveznicu između HPB i HT?

HPB je skrbnički i mogu samo nagađati o kome se radi, ovdje djeluju agenti stabilizacije o kojima je bilo govora na businessu.hr koji bi kao trebali stvarati likvidnost i paziti da dionica nema velike skokove gore ili dolje, pa su nas sad ti isti fino sredili. Na žalost ne mislim da će se ovdje nešto bitno mjenjati do travnja i to zbog ovoga:

Iako zbog nepotpunog braniteljskog registra vrijednost udjela u Fondu hrvatskih branitelja još nije točno definirana, u Erste Investu koji upravlja Fondom kažu da se ona okvirno kreće oko 300 kuna po udjelu, odnosno oko 3 kune po bodu. Svi članovi Fonda do kraja travnja ove godine dobili su potvrde o vlasništvu udjela. Zakonom je zabranjeno njihovo raspolaganje na rok od tri godine. Do isteka roka preostalo je još oko godinu i pol. Fond je službeno počeo s radom 12. travnja prošle godine kada je na skrbnički račun Fonda pri depozitnoj banci preneseno 7 posto dionica HT-a. Godine 2005. Fond je primio dividendu HT-a u ukupnom iznosu od 128,13 milijuna kuna, a u studenom je na račun Fonda preneseno 7 posto, odnosno 700.000 komada dionica Ine. Krajem siječnja ove godine primljen je i predujam dividende HT-a za 2005. godinu u iznosu od 56,9 milijuna kuna. Dobit Fonda u 2005. iznosila je 126 milijuna kuna od čega se trećina isplaćuje u Fond za stipendiranje branitelja i njihove djece te u Zakladu hrvatskih branitelja.

Tekst je pisan u listopadu 2006, znači branitelji mogu počet izlaziti iz fonda sredinim travnja ove godine, a izlazit će, e tada 4.PBZ skrbnički više neće trebat prodavat, jer će fond za isplate braniteljima namaknut lovu većinom od Ht-a i INE.

Surround all arround when it hits the ground

Je li pbz.investor samo meni smrznut?

Početkom 11 mjeseca prvih 10 najvećih dioničara HT-a su imali ukupno 73.40% dionica. Danas imaju 73.62% dionica. Prvih 3 ne mjenjaju postotke (DT, država i Fond branitelja). Ostalih 7 kupuju i prodaju i ukupna kupovina njih 7 najvećih je veća od prodaje tih istih za pišljivih 0,22% dionica. Ako je dionica malo više od 80 miliona (81 ako sam dobro zapamtio) to je cca 180000 dionica (slovima: stoosamdeset tisuća). Pa toliko se protrguje HT-a u 3 loša dana (s malim prometom). U tih 180000 je vjerojatno i PBZ Investor ali ako i to uzmemo u obzir opet su podaci poražavajući. Dakle u 3 mjeseca najveći (uglavnom fondovi pa i mirovinski) su kupili tako mizerne količine da je to za nevjerovati. I kako onda očekivati da ako najveći ne kupuju (odnosno kupuju vrlo malo) da će dionica uskoro porasti? Jako teško.

Dijelim Vaše mišljenje. Pitanje je zašto su fondovi toliko suzdržani glede ove dionice? Da li oni znaju nešto što mi ne znamo? Mišljenja sam da ne drži vodu teorija “zavjere” fondova i “striženje” malih dioničara koji prodaju na svakakvim razinama. Nešto bi tu drugo moglo biti u igri, a što – ne znam. Svi vidimo graf HT-a od IPOA. Ona špica krajem prosinca nije ništa drugo nego “dizanje” mirovniskih fondova pred kraj godine. U
ovakovoj sveukupnoj situaciji, ne vidim razloge za optimizam. Volio bih da sam u krivu.

i dalje svi racunaju sa sigurnom isplatom dividende ( u iznosu 50-100% godisnje dobiti ).
zasto ?
postoji li neki dokument koji to potvrdjuje ili samo “onako”, na bazi info-a iz ( zutog ) tiska.

rijeka: ” Početkom 11 mjeseca prvih 10 najvećih dioničara HT-a su imali ukupno 73.40% dionica. Danas imaju 73.62% dionica. Prvih 3 ne mjenjaju postotke (DT, država i Fond branitelja). Ostalih 7 kupuju i prodaju i ukupna kupovina njih 7 najvećih je veća od prodaje tih istih za pišljivih 0,22% dionica. Ako je dionica malo više od 80 miliona (81 ako sam dobro zapamtio) to je cca 180000 dionica (slovima: stoosamdeset tisuća). Pa toliko se protrguje HT-a u 3 loša dana (s malim prometom). U tih 180000 je vjerojatno i PBZ Investor ali ako i to uzmemo u obzir opet su podaci poražavajući. Dakle u 3 mjeseca najveći (uglavnom fondovi pa i mirovinski) su kupili tako mizerne količine da je to za nevjerovati. I kako onda očekivati da ako najveći ne kupuju (odnosno kupuju vrlo malo) da će dionica uskoro porasti? Jako teško.

” Dijelim Vaše mišljenje. Pitanje je zašto su fondovi toliko suzdržani glede ove dionice? Da li oni znaju nešto što mi ne znamo? Mišljenja sam da ne drži vodu teorija “zavjere” fondova i “striženje” malih dioničara koji prodaju na svakakvim razinama. Nešto bi tu drugo moglo biti u igri, a što – ne znam. Svi vidimo graf HT-a od IPOA. Ona špica krajem prosinca nije ništa drugo nego “dizanje” mirovniskih fondova pred kraj godine. U ovakovoj sveukupnoj situaciji, ne vidim razloge za optimizam. Volio bih da sam u krivu.

Više je razloga za nezainteresiranost. IPO HT-a je donio na tržište gomilu dionica koje nije lako “progutati”. Uz taj IPO došla je Veterina, Atlantic, Optima. Prije njih Magma. To je ipak za ovako plitlko tržište velika količina novih dionica u kratkom vremenu. Zatim, naši fondovi (OIF) su već odavno izvukli dobar dio novca s našeg tržišta i plasirali ga na druga, smatrajući da je na našem tržištu balon prenapuhan (što je i točno). U tijeku je drugo po redu ispuhivanje u kratkom vremenu (3 mjeseca). Zatim, u tijeku ove tekuće korekcije stranci su povukli novac odavde i time još pogoršali stanje. I zadnja stvar, ali vrlo bitna, je veliko izvlačenje novca iz OIF-ova od strane ulagača (koje se događa još uvijek) i time se također potakla prodaja dionica da bi se isplatili ulagači. Jer bi jako nepopularno odjeknulo da bilo koji OIF stopira isplatu ulagačima i da se to javno obznani. Moglo bi dovesti do stampeda na OIF-ove i urušavanja cijelog tržišta. Zato su prisiljeni prodavati dionice po bilo kojoj cijeni koju mogu dobiti u određenom trenutku. Treba li Vam još koji razlog?

ja imam jednostavan odgovor zašto fondovi čekaju. Zbog braniteljskog fonda koji postaje dostupan u 4-5mjesecu i gdje će se stvorit ogromna količina HT dionica na tržištu i gdje će opet moć kupit jeftino, ako ne i jeftinije, jer puno branitelja će bit spremno prodat i jeftinije kad im je poklonjeno…

mislim, da sam fond ja bi barem tako razmišljao, pogotovo na ovakvu situaciju kakva je danas gdje ne moraju držat cijenu nisko kad se sama drži

[cry][cry][cry] znači vaša su mišljenja da do daljnjeg slijedi samo potonuće ili držanje za slamku na ovim razinama [bye]

[color=blue][b]Čovjek uči dok je živ :) a ja sam prava mala štreberica :D[/b][/color]

dobar primjer masakra dionicen na taj način, a koja vrijedi je HTP Korčula

Situacija je vrlo jednostavna, Sanader je napravio uslugu sebi i drugome.

Znao je što slijedi, jer je imao superstručnjake pored sebe i dao cijenu koju će teško stići. Zbog T-HT-a je dobio izbore.
Ono što je još bitnije i što će se dogoditi uskoro u Srbiji koja dijeli besplatno dionice svojim građanima je to da kupac zbog ogromne ponude kupuje HT-a jako jeftino + dividenda koja slijedi i koja velikim igračima na veliku količinu djeluje jako zanimljivo.
Kad Srbi navale početkom sljedeće godine na prodaju JAT-a, NIS-a i slično, onaj koji kupuje imat će puno jeftinih dionica, a sadašnja vlast upravo i zbog tog čina dobiva izbora.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Svi zadovoljni, građani zaradili nešto, kupac kupuju jako jeftino, a sadašnja vlast tamo i tu dobiva izbore.

tzv. situacija win = win = win[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close