Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
NEZAKONJE Budući sam završio matematički fakultet logoika mi je i jako dobra zaklčjučujem da ovo što se radi sa HT rade banke i možda fondovi. Ruše cijenu sutra dignu pa prodaju i tako svaki dan ovo je legalni kriminal i smtram da se ovak nešto sigurno ne radi na stranim burzama i mislim da bi ovdje imalo što reći i pravosuđe.
strašno…[shocked]
Baš me zanima kad se stigne do 300 kuna kako će se ovi mali ponašati tj. dali će biti opet tih 63 na prodaji i koliko.
Kada HT opet skoći na 355, ja prodajem i čekam jedan ovakav pad. Valjda će i dalje fondovi spuštat i dizat cijenu za tih 5-10 posto!
Gledaj na to kao na zakon ponude i potražnje…
Takva su pravila pa tko ima živaca i novaca..[lol]
Strašno
ne strašno je to kako vi predviđate cijene napamet možda da otvore kladionicu za burzu heheh, možda bi nešto zaradili pročitaj moj tekst prije.
@ Newin…
Strašni su ovi tvoji postovi…ne znam tko te odmoderirao da melješ takve gluposti s 31 postom na forumu…
Hrvatski manageri nisu spremni za Europu…pa pogledaj šta se dešava na cijelom tržištu kapitala…pa zar misliš da to ima veze s našim managerima…ili da cijena dionice HT-a ovisi trenutno o njima?…pogledaj malo kako stoje indeksi u Americi, Aziji i Europi…pa ćeš vidjeti da to nema nikakve veze s našim managerima…
Al tvoja logika me oduševljava…da banke i fondovi diktriaju cijenu…sigurno si u rekordnom roku završio faks s takvom logikom…igra se zove TRŽIŠTE KAPITALA…
a vidim da se kužiš i u pravosuđe…
a najbolji biseri su mi kako ti očekuješ rast u 4-5 mjesecu…jer je tako raslo protekle dvije godine…
dakle, analitičari Erstea i dr. ništa ne znaju…al tebe ćemo slušat…ti znaš da će u 5. mjesecu HT bit na 450 kuna…al zaboravljaš da protekle dvije godine nije bila takva kriza u svijetu, te da je malo drugačija situacija…
bolje ti je da prodaš tih par komada HT-a sad…dok nije palo na 300…nego da se mučiš…a i nas sa svojim postovima….
..a fondovi se samo krcaju i krcaju i drže cijenu nisko nisko..nisko.
Hm nije bila kriza prošle godine (hahhahhhah)
1.rast cijena nafte
2-rat u iraku tek počeo 2006
3. velika nezaposlenot u evropi 2006-2007
4. velik kriza u Aziji 2006-2007
PRI SVEMU OVOME DIONICE U HRVATSKOJ SU IŠLE ITEKAKO GORE
2008
najveća zaposlenost u njemačkoj
porast standrada u evropi u svim zemljama
slovencima plaće idu gore
jedini problem srbija a i to je riješno
i opet ponavljam ZAR NISTE SVI REKLI DA ĆE POSLIJE IZBORA CIJENA DIONICA BTI 400 -450 KUNA ZNAČI NEMATE POJMA.
U NACIONALU IZLAZI U 10 MJESECU 20 HRVATSKIH BROKERA PREDVIĐA RAST DIONICA HT NA 450 KUNA U 11 MJESECU 2007 GODINE PROČITAJ, I ZATO JA KAŽEM DA JE HRVATSKI EKONOMSKI FAKULTET RAVAN ONOME NA HRELIĆU, A I TI SU I BOLJI OD OVIH DANAS.
Kao u 2008. godini nema rasta cijena…kolko je bila cijena barela nafte prošle godine u ovo vrijeme,a kolika je danas?pogledaj malo kako cijena prehrambenih proizvoda leti u nebesa…
Naslov u businessu danas…pročitaj…Europski indeksi potonuli na samom otvaranju trgovine…
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=2a9b4106-1490-4cae-907f-5fd345d90276&open=sec
kad si budeš čitao na businessu ovaj prethodni članak…možeš pročitati i ovo…
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=c5c64bf5-4359-4138-a10a-185d4e0b3e5e&open=sec
evo…jedan dio članka kaže…
Ulagače prošloga tjedna nije baš impresionirao plan Bijele kuće za spašavanje gospodarstva. Golemi gubici najveće američke banke Citigroup, pa Merrill Lyncha, najveće svjetske brokerske kuće, i makroekonomski podaci koji kazuju da je gospodarstvo na rubu recesije izazvali su snažan pad cijena dionica.
Od početka ove godine Standard & Poor’s 500 indeks strmoglavio se 9,7 posto, po čemu je ova godina najgora u povijesti NYSE-a. Potone li S&P i ovoga tjedna 5,5 posto kao prošloga, cijene dionica bit će u području medvjeda – 20 posto ispod njihovog vrhunca u listopadu lani.
Dow Jones indeks potonuo je pak prošloga tjedna 4,02 posto, a tehnološki Nasdaq indeks 4,10 posto. Oba indeksa nalaze se na najnižim razinama u 10 mjeseci.
prema tebi…ovi manageri u Americi su isto studirali na našem ekonomskom fakultetu…slabo im se indeksi drže…
[lol]
ajde,sinko…ne brukaj se ovdje na forumu…i ne samo sebe, nego i svoj faks…
rađe uzmi koju knjigu pa pročitaj o tržištu kapitala, FA, TA…
pa dođi na forum…
EOD
slovencima plaće idu gore
ne znam kakve bi to veze što Slovencima rastu plaće trebalo imati s tržištem kapitala….ako neko kuži, nek mi objasni kako bi to trebalo utjecati na kretanje burzovnih indeksa i globalno gospodarstvo?!?[lol] [lol] [lol]
Ja ponavljam ovo a siguran sam da su američki stručnjaci znali za situaciju koja njih čeka ali opet ja ponavljam:
1. U Njemačkoj najveća zaposlenost bez obzira an tvoju Ameriku
2.) U Sloveniji plaće rastu bez obzira Ameriku
U Nacionalu piše 20 hrvatskih brokera predivđa da će poslije 25.11 2007 HT BITI 400 -450 KUNA a nije što vidimo svi.
Bet obzira na sve padove 2006-2007 dionice u hrvatskoj su rasle po 30% u prosjeku jer smo mi mirko tržište skroz neoviso o svjetskom tržištu moglo bi se tako reći jer većinom su to firme export import bez proizvodnje
A što se tiče nafte pa zar ti nisi ti svjestan da nafta ide zajedno sa cijenama reciprično:
i još nešto kakve veze HT Hrvatske koji je kupio Iskon a vidim da to ovdje malo njih i zna ima veze sa naftom pa to su telekomunikacije koje su ove godine u hrvatskoj zaradile za božić i novu godinu milijarde.
a ovo što se radi kod nas sa ht ma daj to je kriminal.-