Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,07 | 176.037 | 4,881 | 36,00 | 36,40 | -0,28% |
Moje procjene glede crobexa – rast do kraja godine oko 20%. Izrazitiji rast možemo sigurno očekivati ulaskom Hrvatske u EU. Zaboravimo prinose 100-200% godišnje. Tko je jamio, je jamio. Što se tiče našeg HT-a, dividenda za 2007. godinu 15,00 kn po dionici. Njezi rast će biti niži od rasta crobexa, dakle neće dostići 400 kn do kraja godine. Prevelika dionica i previše dioničara koji će biti spremni prodavati neovisno o cijeni. Dugoročno perspektivna dionica, ali da citiram jednog člana našeg foruma” Dugoročno svi smo mrtvi.”
Možda ste u pravu kolega ali da nemislim da će do kraja godine preko 400 ne bi ni dana duže proveo u ovoj dionici bez obzira na dividendu. nakon skupštine će biti sve jasnije.[thumbsup]
[center]Poštovani kolege,
na čemu bazirate procjenu dividende 20-ak kn po dionici nakon skupštine u travnju?
ok, znam da je to procjena sa obzirom na dobit, a u prospeku piše da će za dividendu isplatit 50 do 100 posto dobit…ali čini mi se da svi zaboravljate da je ht u 2007. dva puta isplačivao dobit (drugi put neposredno prije IPO-a , tj. bila je izvanredna isplata dobiti) te je ukupno zbog toga isplatio 32 kn dividende po dionici u 2007..
Nadam se da shvaćate da je izvanredna isplata dobiti bila isplaćena od dijela dobiti iz 2007. god..
Stoga mi nije jasno na čemu temeljite dividendu od 20-ak kn?Da se razumijemo i ja mislim da je HT dobra dionica i trenutno podcijenjena
[/center][thumbsup]
[center]Poštovani kolege,
na čemu bazirate procjenu dividende 20-ak kn po dionici nakon skupštine u travnju?
ok, znam da je to procjena sa obzirom na dobit, a u prospeku piše da će za dividendu isplatit 50 do 100 posto dobit…ali čini mi se da svi zaboravljate da je ht u 2007. dva puta isplačivao dobit (drugi put neposredno prije IPO-a , tj. bila je izvanredna isplata dobiti) te je ukupno zbog toga isplatio 32 kn dividende po dionici u 2007..
Nadam se da shvaćate da je izvanredna isplata dobiti bila isplaćena od dijela dobiti iz 2007. god..
Stoga mi nije jasno na čemu temeljite dividendu od 20-ak kn?Da se razumijemo i ja mislim da je HT dobra dionica i trenutno podcijenjena
[/center][thumbsup]
Otkud tebi informacija da je isplata od dijela dobiti iz 2007-e?
pa ovako mislim da je logički, ali se ograđujem…
znaci u 04/2007 je bila isplata redovne dobiti(tj. dobiti iz poslovanja od 2006.) a onda pred IPO je bila isplata izvanredne dobiti, zar ne. I sad, šta su to oni isplacivali u 10/2007, pa po meni dobit od prvih 6.mjeseci u 2007.god., naravno državi je trebalo što više para…znači mi možemo očekivati dobit od drugih 6.mjeseci, zar ne …ili?
znaci u 04/2007 je bila isplata redovne dobiti(tj. dobiti iz poslovanja od 2006.) a onda pred IPO je bila isplata izvanredne dobiti, zar ne. I sad, šta su to oni isplacivali u 10/2007, pa po meni dobit od prvih 6.mjeseci u 2007.god., naravno državi je trebalo što više para…znači mi možemo očekivati dobit od drugih 6.mjeseci, zar ne …ili?
U prospektu piše da je izvanredna isplata išla iz zadržane dobiti, što meni govori da je to dobit iz prethodnih godina koja nije bila isplaćena (popis svih isplaćenih dividendi se također može naći u prospektu).
Ako je tako onda je HT imao 5 milijardi preostale zadržane dobiti i neka je zaradio jedno 2.5 milijarde u 2007.-oj, do isplate dividende bi trebali imati barem 8 milijardi na računu. 20kn po dionici je kikiriki prema toj ovećoj hrpi casha. Iz tog razloga sam i ja optimisitičan, HT nema neke velike projekte trenutno koje bi trebao financirati i najpametnije bi mu bilo obradovati nas male dioničare izdašnom dividendom. [cool]
Ja mislim da nisi u pravu ali nisam ni ja siguran, mislim da se dividenda ne može isplaćivati u po godine već jedino na kraju.
Neka me netko ispravi ako griješim.
pa ovako mislim da je logički, ali se ograđujem… znaci u 04/2007 je bila isplata redovne dobiti(tj. dobiti iz poslovanja od 2006.) a onda pred IPO je bila isplata izvanredne dobiti, zar ne. I sad, šta su to oni isplacivali u 10/2007, pa po meni dobit od prvih 6.mjeseci u 2007.god., naravno državi je trebalo što više para…znači mi možemo očekivati dobit od drugih 6.mjeseci, zar ne …ili?
Kolega jeste culi za pojam zadrzana dobit ?
Ja mislim da nisi u pravu ali nisam ni ja siguran, mislim da se dividenda ne može isplaćivati u po godine već jedino na kraju. Neka me netko ispravi ako griješim.
Evo, ispravka. U tekućoj godini moguća je isplata dobiti u toku godine kao akontacija dobiti za tu godinu. Po izradi završnog računa ta se akontacija i konačno obračuna kod rasporeda dobiti. Međutim, ako u prospektu navode pojam zadržane dobiti, razvidno je da je isplaćena dobit bila iz prethodnih godina.
stvarno se svakakve gluposti mogu pročitati na ovoj temi…ako netko nije siguran u nekim stvarima, bolje mu je da pita nego da lupa gluposti…to se odnosi na dividendu i dobit za 2007. god…svaka čast kolegi roosteru i njemu sličnima…inače izvanredna dividenda od 2.410 miljuna kuna isplaćena je iz zadržane dobiti, a ne djelom iz dobiti 1. i 2. q 2007…svašta…pa imali su u tome trenutku oročenih novaca ko pljeve…NHF
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=HT-R-A
mislim da nekih 5 miljardi u novcanim sredstvima ipak neka lova, mislim nije kao dobit belja ali zato je i cjena puno skromnija[proud]
uzmite prospekt, pa pročitajte…
u novom broju lidera ima tema o dividendama…kupite…pročitajte…sve piše…HT ove godine daje minimalno 20 kn dividende po dionici…