Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,82 | 370.394 | 10,339 | 36,10 | 36,40 | 2,27% |
nema2puta: ” Trebao sam vani a 390 a ne u dokup na 380,ali poslije jeb….. nema kajanja.[cool] ” ovo je prvo pametno što sam pročitala u ovih skoro 1500 stranica
lako je biti general poslije bitke
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 7.779.412 9,50 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun
4. PBZ D.D. [color=blue]3.234.939 [/color]3,95 Skrb. račun -8406
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 365.618 0,45 Skrb. račun
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 363.843 0,44 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 315.269 0,38 Skrb. račun
8. PBZ D.D.[color=blue] 303.111 0,37 [/color]Skrb. račun +760
9. PBZ D.D. 227.017 0,28 Skrb. račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 219.289 0,27 Skrb. račun
Ukupno: 73,64
ja to racunam ovako .Imam 250 komada sto sam kupio prosjek 357[angry] ,ALI dividenda neka bude 25kn i po ovoj danasnjoj cijeni od 330kn ja sam na 355kn.Samo prekrizim dividendu i pribrojim dionicama i ja sam jos tu negdje a dionica je trenutno na najnizoj granici.To mi je utjeha[undecid] .imam 8 paketa sirom po familiji sa IPO-a(4 prijavljena) znaci 504 komada sto je dodatnih 50kn po dionici na onih 250 komada sto znaci da dokup vrijedi vec dosta jer se cijena popela na 405kn.Znaci u plusu sam a moze jos pasti[thumbsup]
ja to racunam ovako .Imam 250 komada sto sam kupio prosjek 357[angry] ,ALI dividenda neka bude 25kn i po ovoj danasnjoj cijeni od 330kn ja sam na 355kn.Samo prekrizim dividendu i pribrojim dionicama i ja sam jos tu negdje a dionica je trenutno na najnizoj granici.To mi je utjeha[undecid] .imam 8 paketa sirom po familiji sa IPO-a(4 prijavljena) znaci 504 komada sto je dodatnih 50kn po dionici na onih 250 komada sto znaci da dokup vrijedi vec dosta jer se cijena popela na 405kn.Znaci u plusu sam a moze jos pasti[thumbsup]
nemaš se šta tiješit ovo je najstabilnija dionica na tržištu e da su mi sve ko ova
nema2puta:
” Trebao sam vani a 390 a ne u dokup na 380,ali poslije jeb….. nema kajanja.
”
Poštovani kolega, u nekoliko riječi rekli ste sve bitno. Volio bih da niste u pravu, ali što je – tu je.
nema2puta:
” Trebao sam vani a 390 a ne u dokup na 380,ali poslije jeb….. nema kajanja.
”
Poštovani kolega, u nekoliko riječi rekli ste sve bitno. Volio bih da niste u pravu, ali što je – tu je.
Vidim da nas je puno u istoj situaciji, ko bi nas prebrojao. 🙂
Ja rabim još jednostavniju računicu da vidim di sam. Prosjek ulaza 350. Ako bi dividenda bila 20kn, moj prosjek ulaza je 350 – 20 = 330 što je gle vraga, trenutna (čini se dno) cijena. Drugim riječima, kad inkasiram dividendu, ako bi cijena na tržištu ostala ista npr. na čistoj sam nuli. Pa ako mi baš bude ćeif, mogu i prodati (lakše je prihvatiti pozitivnu nulu, nego gubitak).
Pa ipak, ne bum ja ništa prodavao još duuuugo vremena. HT je zaista moćna dionica i zato će se stvari na njoj polako razvijati, ali zgoditak je zagarantiran, pa nisu ni fondovi ludi, ovo je zlatna koka.
sada cekam dividendu, to mi je nova kuhinja, ako ponovo ne ulozim[smiley], a znam da hocu[proud]
nema2puta: ” Trebao sam vani a 390 a ne u dokup na 380,ali poslije jeb….. nema kajanja. ” Poštovani kolega, u nekoliko riječi rekli ste sve bitno. Volio bih da niste u pravu, ali što je – tu je.
Vrlo slicno je i kod mene [undecid] … jedina upitnik mi je da li je nase trziste dovoljno veliko da proguta ovu dionicu… u svakom slucaju prilicno sam siguran da vrijeme radi za nas jer je prvi covjek DT-a Rene vec prosle godine najavio da ce dividenda za ovu biti vrlo izdasna. [pray]
U početku sam kupovao i po 395, 388… kada sam kupio po 380 mislio sam da zaista imam sreće. Kupovao sam novcem od povrata, a digao sam i margin. Vjerovao sam da je sve samo pitanje dana. Nakon što je iznenada cijena pala na 350 odlučio sam se na rizičnije korake: prodao sam gotovo polovicu i za nekoliko dana opet kupio, jeftinije. Od tada gotovo redovito trgujem na valovima i donekle sam popravio svoju situaciju.
Kolega koji je vrlo dugo u ovome kaže da se na taj način najlakše gube novci, a i literatura govori slično. Ipak, koliko god stresno bilo, do daljnjega nastavljam ovako.
dok nedobiješ strelicu u petu [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Moje procjene glede crobexa – rast do kraja godine oko 20%. Izrazitiji rast možemo sigurno očekivati ulaskom Hrvatske u EU. Zaboravimo prinose 100-200% godišnje. Tko je jamio, je jamio. Što se tiče našeg HT-a, dividenda za 2007. godinu 15,00 kn po dionici. Njezi rast će biti niži od rasta crobexa, dakle neće dostići 400 kn do kraja godine. Prevelika dionica i previše dioničara koji će biti spremni prodavati neovisno o cijeni. Dugoročno perspektivna dionica, ali da citiram jednog člana našeg foruma” Dugoročno svi smo mrtvi.”