Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,49 | 80.093 | 2,081 | 38,50 | 38,80 | 0,26% |
DA fondovi to znaju pa se ovako poigravaju na kupnji ponovno su poklopili nalog na 330 kuna od 12xx komada da spuste cijenu i skupe još što se da skupiti.[angry]
U Hrvatskoj će se za nekoliko mjeseci održati prve godišnje skupine dioničara, a posebno će biti zanimljive odluke o dividendama u tvrtkama koje su u lanjskim inicijalnim javnim ponudama stekle puno malih dioničara. Nova vlasnička struktura T-HT-a, u kojoj dominira jedan većinski i mnogo manjih vlasnika, mogla bi utjecati na promjenu politike dividendi, koje se dosad uglavnom isplaćivalo u stopostotnom iznosu. T-HT će neslužbeno isplatiti 20-ak kuna dividendi po dionici, što znači da će svaki vlasnik maksimalnog paketa dionica iz IPO dobiti oko 1.260 kuna.
Bas me zanima kako ce ljudi reagirati kada dobiju prve dividende u zivotu?
Mislim da ce se nekima itekako svidjeti taj novi oblik prihoda…onako obitelj ima 2 paketica pa x1200kn i evo ti za neku zgodnu sitnicu svake godine…a uvijek ih mozes i nabrzinu zaloziti za lombardni kredit bez puno papirologije i troškova
nema niti prodaje na ovim razimnama a kupnje skoro nikako[thumbsup]
Nije moguće da je završola rasprodaja “malih”.Napokon[pray][pray][pray]
Da li je stvarno HT podcijenjen?
Iako sam i ja manje – više bio uvjerenja da će HT vrlo brzo do granice 400 kuna, bojim se da sam debelo pogriješio i da je pitanje da li je HT uopće podcijenjen i na ovoj razini. Sve ove priče da HT vrijedi barem 400 kuna pomažu fondovima koji trguju GDR ovima u Londonu da u Zagrebu prodaju dionice 5-10 kuna skuplje i na taj način zarađuju prepredajući malim investitorima koji ne mogu ne iskoristiti poklon da kupe HT po 360 pa po 350 i tako sve do 330 kuna. U zadnje vrijeme nisam primijetio da mirovinci uopće kupuju HT već je Raiffasen OMF čak i prodavao. Čini mi se da većinu kupnje rade mali investitori nadajući se da će HT ubrzo gore.
Niti jedna dobra vijest ne pomiče HT prema gore, odlični poslovni rezultati, veliki financijski problemi konkurencije, dogovor sa gradovima vezano za vlasništvo nad DTK….
Nadam se samo da ove najave oko dividende od 20 kuna po dionici isto nisu samo još jedan mamac za kupnju HT-a.
P/E ce na ovoj cijeni biti oko 9.. mogucnost rasta? ja mislim da je veca nego sto mnogi misle.. mostarski telekom ima jos mnogo prostora za rast.. a ht pravo prvokupa..
jos samo da dodam da sam primjetio da kod nas uopce nije bitno jeldionica podcijenjena ili ne[lol]
Iako sam i ja manje – više bio uvjerenja da će HT vrlo brzo do granice 400 kuna, bojim se da sam debelo pogriješio i da je pitanje da li je HT uopće podcijenjen i na ovoj razini. Sve ove priče da HT vrijedi barem 400 kuna pomažu fondovima koji trguju GDR ovima u Londonu da u Zagrebu prodaju dionice 5-10 kuna skuplje i na taj način zarađuju prepredajući malim investitorima koji ne mogu ne iskoristiti poklon da kupe HT po 360 pa po 350 i tako sve do 330 kuna. U zadnje vrijeme nisam primijetio da mirovinci uopće kupuju HT već je Raiffasen OMF čak i prodavao. Čini mi se da većinu kupnje rade mali investitori nadajući se da će HT ubrzo gore.
Niti jedna dobra vijest ne pomiče HT prema gore, odlični poslovni rezultati, veliki financijski problemi konkurencije, dogovor sa gradovima vezano za vlasništvo nad DTK….
Nadam se samo da ove najave oko dividende od 20 kuna po dionici isto nisu samo još jedan mamac za kupnju HT-a.
Ako ti ja kažem da će dobit HT-a u 2007. biti oko 35kn po dionici, da li ti 20kn još uvijek izgleda nedostižno?
Molim te reci mi di si to pročitao ?
Ako ti ja kažem da će dobit HT-a u 2007. biti oko 35kn po dionici, da li ti 20kn još uvijek izgleda nedostižno?
ma znam ja to dobro, ali tko kaže da će se držati onoga iz prospekta.
Samo, moj post je imao jednu drugu svrhu.
Kupnja Cijena
24 330,01
87 330,00
149 329,07
15 329,06
185 329,05
Cijena Prodaja
331,00 436 -ovakvi nalozi se stalno pojavljuju po malo i čine mi se kao fondovski, friško kupljeni u Londonu
332,00 63
332,99 41
333,00 55
333,23 63
od koga od sebe samih? koji su to ‘strani investitori’ koji su dobili dionice po 265 i sad rasprodaju?