Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Sve do 330 je odličan ulaz ,ide dobar Fi i dividendica ,biti će to dobro.S ovim fundamentima zadnji put smo dotakli ove razine.
[thumbsup]
Ispod 330 je jos bolji ulaz!
trotter:
”
Do prije nekog vremena tjesili smo se da je sve do 370 dobar ulaz… pa je onda bilo sve do 350 odlican ulaz… Znaci uskoro slijedi: Sve do 300 je dobar ulaz… Pa je, ali…
”
upravo tak i moj 364 je ulaz bio super,sad bi ih pojeo kad moram skidat sa dokupom i patit[angry]
Najbolje bi bilo da se mi sami dogovorimo, sve pokupujemo i onda dignemo na unaprijed dogovorenu cijenu (koliko god mi hoćemo, actually :)).
Je, i ja sam ulazio i na 38x, pa na 36x, pa na 33x i sad mogu samo gaće uložit. 🙂
Ljudi može pitanje?
Kad ide isplata dividendi? da m se ne desi da prodam dan prije. Kakve sam sreće ovih dana ne bi me iznenadilo.
Unaprijed zahvaljujem.[wink]
liquid: ” Moram dodati na ove postove. Kriza (korekcija) u SAD i EZ znači izvlačenje kapitala na financijskom tržištu kapitala … Kriza (korekcija) u Hrvatskoj znači – pomodno praćenje trendova u SAD i EU. Realnost bi rekla slijedeće: KAPITAL TRAŽI MJESTO GDJE DA SE OPLODI … Ukoliko bi se 1% kapitala iz SAD i EZ slio kod nas – dok se oni crvene mi bi trebali biti ZELENI ZELENI jako jako. No MODA JE MODA, zar ne – fond manageri ? ” A misliš da to ne vade lovu stranci nego da nas zaj… ovi naši domaći? Ma to bi bilo puna šaka brade, to bi značilo da su dosad debelo u cashu i da budu potegli opako prema gore kad se odluče. Međutim ja ti ne vjerujem u taj scenarij. Znaš zašto? Zato što se crvene i frankfurtska i rumunjska i bugarska i sve burze širom svijeta. Pa sad, osim ako se nisu svi zajedno dogovorili da spuštaju, sunce im kalajisano. [smiley]
[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] NI neznas koliko si u pravu, A tek oni BALTICKI fondovi, upravo se izlazi najvise iz dionica koje su oni drzali (prema podacima njihovih portfelja. A i treba im lova!!!
halo bing:
”
Pih, nisam prodao na vrijeme na 334, pa sad opet korekcija zbog precijenjenosti…Ako ikad više dođe na 334 odmah prodajem,kužim da je to granica
”
dnevna, polugodišnja, godišnja, povjena?
“kužim da je to granica” podjelite s nama napredno kuženje i tako nas prosvjetlite
No sikiriki kolega, samo sam bio ironičan
Dionice bivšim i sadašnjim zaposlenicima ide za mjesec-dva. Nakon toga lock-up period od minimalno 6 mjeseci, pa će se krajem godine znatan broj jeftinih dionica izliti se na burzu, ali do onda bi cijena morala biti znatno veća od ovih 330 kn. Druga je stvar što će zaposlenici upisivati (sa svim popustima) dionice u rasponu od 170-240 kn, a njima bi i ova postojeća cijena bila dobro, tako da će vjerovatno biti velike prodaje čim prođe lock-up period.
trotter: ” Do prije nekog vremena tjesili smo se da je sve do 370 dobar ulaz… pa je onda bilo sve do 350 odlican ulaz… Znaci uskoro slijedi: Sve do 300 je dobar ulaz… Pa je, ali…” pa zašto ne reci 200, onak realinije je jer ide ponuda radnicima, u pravu ste nije važno koliko vrijedi, koga to još zanima.
Za danas sam uvjeren da idemo gore. Nekako mi to ovaj hammer na grafikonima oblika svijeće koji se jučer pojavio ulijeva nadu. Samo da taj rast bude uz veliki promet i opet smo up. Naravno preko 340 kn.
U Hrvatskoj će se za nekoliko mjeseci održati prve godišnje skupine dioničara, a posebno će biti zanimljive odluke o dividendama u tvrtkama koje su u lanjskim inicijalnim javnim ponudama stekle puno malih dioničara. Nova vlasnička struktura T-HT-a, u kojoj dominira jedan većinski i mnogo manjih vlasnika, mogla bi utjecati na promjenu politike dividendi, koje se dosad uglavnom isplaćivalo u stopostotnom iznosu. T-HT će neslužbeno isplatiti 20-ak kuna dividendi po dionici, što znači da će svaki vlasnik maksimalnog paketa dionica iz IPO dobiti oko 1.260 kuna.