Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,48 | 74.377 | 1,933 | 38,50 | 38,70 | 0,00% |
OK možda ti imaš uvid u sve transakcije. Ja nemam, ali kad podjelim broj danas trgovanih dionica sa brojem transakcija dobijem prosječnu veličinu transakcije. Ovih 64 koje dobijem govori mi da su mali danas prodavali. Svaki puta kad je cijena stvarno išla gore prosječna transakcija je bila preko 100 komada. I dok opet tako ne bude nema gore tj. dok veliki dečki ne budu papali sve što se nađe na putu a ne da čekaju ono što im upada u usta.
Pih, nisam prodao na vrijeme na 334, pa sad opet korekcija zbog precijenjenosti…Ako ikad više dođe na 334 odmah prodajem,kužim da je to granica
dnevna, polugodišnja, godišnja, povjena?
“kužim da je to granica” podjelite s nama napredno kuženje i tako nas prosvjetlite
Moram dodati na ove postove.
Kriza (korekcija) u SAD i EZ znači izvlačenje kapitala na financijskom tržištu kapitala …
Kriza (korekcija) u Hrvatskoj znači – pomodno praćenje trendova u SAD i EU.
Realnost bi rekla slijedeće:
KAPITAL TRAŽI MJESTO GDJE DA SE OPLODI …
Ukoliko bi se 1% kapitala iz SAD i EZ slio kod nas – dok se oni crvene mi bi trebali biti ZELENI ZELENI jako jako.
No MODA JE MODA, zar ne – fond manageri ?
Moram dodati na ove postove.
Kriza (korekcija) u SAD i EZ znači izvlačenje kapitala na financijskom tržištu kapitala …
Kriza (korekcija) u Hrvatskoj znači – pomodno praćenje trendova u SAD i EU.
Realnost bi rekla slijedeće:
KAPITAL TRAŽI MJESTO GDJE DA SE OPLODI …
Ukoliko bi se 1% kapitala iz SAD i EZ slio kod nas – dok se oni crvene mi bi trebali biti ZELENI ZELENI jako jako.
No MODA JE MODA, zar ne – fond manageri ?
A misliš da to ne vade lovu stranci nego da nas zaj… ovi naši domaći? Ma to bi bilo puna šaka brade, to bi značilo da su dosad debelo u cashu i da budu potegli opako prema gore kad se odluče.
Međutim ja ti ne vjerujem u taj scenarij. Znaš zašto? Zato što se crvene i frankfurtska i rumunjska i bugarska i sve burze širom svijeta. Pa sad, osim ako se nisu svi zajedno dogovorili da spuštaju, sunce im kalajisano. [smiley]
Seljo: ” ma daj rooster molim te, Ameri povukli pare s naseg trzista a kad su ih stavili na nase trziste uopce? ili sam ja nesto propustio ” Zadnji put kad sam to proučavao, zaključak je bio da oko pola kapitalizacije ZSE-a čine strani ulagači. Zašto misliš da nema stranaca? Dakako, kad sam rekao Ameri, nisam mislio samo na njih nego i ostale. Ali oni su prvi zakuvali sa svojim hipotekarnim tržištem, pa njih najviše krivim. [angry]
imas strance kao sto sam ja, Hrvat sa adresom u inozemstvu
nema bas nekih posebnih ulaganja iz inozemstva na hrvatsko trziste kapitala, posebno ne iz USA
rooster:
”
Seljo: ” ma daj rooster molim te, Ameri povukli pare s naseg trzista a kad su ih stavili na nase trziste uopce? ili sam ja nesto propustio ” Zadnji put kad sam to proučavao, zaključak je bio da oko pola kapitalizacije ZSE-a čine strani ulagači. Zašto misliš da nema stranaca? Dakako, kad sam rekao Ameri, nisam mislio samo na njih nego i ostale. Ali oni su prvi zakuvali sa svojim hipotekarnim tržištem, pa njih najviše krivim. [angry]
”
imas strance kao sto sam ja, Hrvat sa adresom u inozemstvu
nema bas nekih posebnih ulaganja iz inozemstva na hrvatsko trziste kapitala, posebno ne iz USA
Ali nisam mislio na fizičke ulagače, nego one njihove fondove, kako ih zovu ’emerging markets’ i ta sranja. Tamo di tutnu malo posto para na mjesta gdje su burze u bržem rastu, pa ako je sve u redu zarade i po 50% što je nemoguće na razvijenijim tržištima, a ako i sve pogube nije im jako bitno. Jedini je problem što kad useru gaće, kao što sad jesu, onda povlače sve po redu i u čarapu. I onda kažu da su oni razvijeni zapad, jesu klinac, gori su od nas.
Neka, neka, vraćaće oni to sve kad vide kako mi prosperiramo dok njima inflacija pojede ono što su zgrnuli. [wink]
Sve do 330 je odličan ulaz ,ide dobar Fi i dividendica ,biti će to dobro.S ovim fundamentima zadnji put smo dotakli ove razine.
[thumbsup]
Do prije nekog vremena tjesili smo se da je sve do 370 dobar ulaz… pa je onda bilo sve do 350 odlican ulaz… Znaci uskoro slijedi: Sve do 300 je dobar ulaz… Pa je, ali…
Do prije nekog vremena tjesili smo se da je sve do 370 dobar ulaz… pa je onda bilo sve do 350 odlican ulaz… Znaci uskoro slijedi: Sve do 300 je dobar ulaz… Pa je, ali…
pa zašto ne reci 200, onak realinije je jer ide ponuda radnicima, u pravu ste nije važno koliko vrijedi, koga to još zanima.
ajde, ajde
aaaa kako se režu paketi [lol]
upravo tak i moj 364 je ulaz bio super,sad bi ih pojeo kad moram skidat sa dokupom i patit[angry]