Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,70 | 11.353 | 318 | 35,70 | 36,00 | -0,83% |
ilijaivka: ” Dokupio po 330kn…[proud] ” kolega bolji ste – 330,01 [lol] [lol] [lol] [lol]
istini za volju : 330,04kn…
ipak ste bolji kolega…[cry]
Hrvoje2002:
”
Moze pitanje ? Ako je skupština 21.04.2008. Koliko dana prije skupštine bi trebalo kupit dionice i koliko dana poslje skupštine se mogu prodat dionice da dobijemo dividendu ? Jel to tako jednostavno ? 🙂
”
Jel može netko baciti kakav odgovor na ranije postaljeno pitanje. hvala [rolleyes]
to se sa sigurnošću nemože znat! barem ne još[cool]
Mene samo zanima dali gubim pravo na dividendu ako registriram dionice kod brokera. Znam da gubim pravo na dodatne besplatne dionice.
Mene samo zanima dali gubim pravo na dividendu ako registriram dionice kod brokera. Znam da gubim pravo na dodatne besplatne dionice.
…ne gubis pravo na dividendu registracijom…
izgleda Optima kupila HT ….. oni u plusu a mi u minusu……[tongue]
nebi ce cudija da novcima iz ipoa kupuju dionice hta[lol]
Zapravo gubiš …dionice kupljene na IPO-u nesmiju mrdati iz SDA …
gdi to piše?ako ih registriraš kod brokera gubi se pravo na bonus donice…al ne na dividendu…
hmihajlo:
”
”
kolega konane Vama izgleda nešto nije jasno ili?
mihajlo na 99 stranici imate diskusiju kad se gubi pravo na povlastenu dionicu a dividenda ce biti na skrbnickom racunu …
a mi se pitamo i analiziramo tko prodaje i zasto bi cjena trebala biti najmanje 450, cemu kad mihajlici prodaju kolko ko da, pare vžep dok ne palo ispod 265[cool]
Kolega LookaBorna
mihajlici jos nisu nista prodali a niti nece(barem ne na ovim razinama). Iako sam se dugo razmišljao isplati li se čekati. Ali vidim da nisam pogriješio jer ostale dionice klize kao niz tobogan. Pogriješio sam jedino što sam ih odmah registrirao. Imam svoj target i ispod toga ne dam. Još sam dokupljivao da se zna i još bih da imam perja ali nazalost nemam više. I mislim da je apsurd prodavati ispod 420 kuna.
e,samo me interesira koliko vas je kupilo dionice HT-a preko PBZ Investora?
jer, ne znam da li znate te dionice su registrirane na skrbnički račun PBZ-a…naravno, to se odnosi i na one koji su registrirali dionice na PBZ Investor kupljene na IPO-u…
ima li se na te dionice pravo dividende i pravo sudjelovanja u dokapitalizaciji?
ili je dionice potrebno prije odregistrirati?
baš mi to nije jasno…
jer sam načuo da se nema pravo glasa na te dionice,kao ni na dividendu ili na sudjelovanje u dokapitalizaciji…pa je sad to i mene zbunilo..
tim više jer imam otvoren račun i u jednoj drugoj brokerskoj kući…i s vremena na vrijeme dolazi mi na kućnu adresu obavijest iz SDA o stanju na računu…i tamo su mi prikazane sve dionice koje imam registrirane kod te brokerske kuće…a ove koje sam kupovao preko PBZ investora…njih nema…jasno…jer su na skrbničkom računu od PBZ-a…pa sad mi to nije jasno…jel dividenda ide PBZ-u…pošto je to njihov skrbnički…pa onda oni to dalje raspoređuju nama dioničarima…ili mi uopće nemamo pravo na tu dividendu?
postavit ću ovo pitanje i na temu PBZ Investor…