Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,49 | 82.517 | 2,144 | 38,40 | 38,80 | 0,00% |
PERFECT SETUP
Eto, moj prilog ovoj temi, koji će uveliko povečati prosjek kvalitete postova na ovoj temi. Žao mi je samo što se sve manje vračam na ove stranice, pošto vrijednost ovog foruma pada kao DOW JONES zadnje dane. Nadam se, da će moderatori ipak postaviti neka pravila, koja če se morati poštovati i koja će ove stranice napraviti poželjnijima.
Prema mojoj TA analizi stvorio se “PERFECT SETUP” na grafu HT-a. U graf sam nacrtao simetričan trokut koji se je stvorio od pocetka trgovanja ovom dionicom. Cijena se je približila vrhu trokuta i sad ga mora probiti. Kod takvog trokuta postoji vjerovatnost, da cijena probije u oba smjera, a u koji če probiti pojasnit ću nadalje.
Ako se fokusiramo i na sviječe u grafu, vidimo, da se tri sviječe nazad stvorio “inverted hamer – obrnuti čekič”, koji također govori o promjeni trenda i odmah dobija potvrdu sa dvije bijele sviječe.
Dakle, svi pokazatelji koje sam naveo govore o tome, da se putanja cijene okreče na gore. Pošto je probijanje trokuta obično snažno, i također se stvaraju jaki momenti, kod prelaženja vrijednosti 50 na RSI i nulte linije na MACD mislim, da je ukrcaj na ovim razinama za dulje doba gotov. U naredna dva trgovalna dana cijena če sa velikom sigurnošču priječi vrijednost 360, ako se to neče dogoditi več u ponedeljak. Zadnja dva trgovalna dana cijena se kretala u rasponu 4,5 Kn i ako se to ponovi i u ponedeljak dotaknut če se gornja stranica trokuta, ali tako neče završiti, nego če je probiti.
Hvala na pažnji i sretno trgovanje.
Iznio sam skraćeni tekst kolege Adlera i nadam se da se neće ljutit ali ono šta je napisa na početku posta o pisanju na forumu mislim da ovaj koji je on napisa nije baš neko poboljšanje… [wink]
Bok svima…hipotetski…imam odredjeni kvantum HTa…kupim jos npr. 20.1. a 21.1. se odluci isplata dividende…isplacuje li mi se za sve ili samo za one kupljene do odredjenog perioda…
ako je skupština 21.04.2008. i ako na njoj odluče da oni koji su na taj dan upisani u knjigu dioničara imaju pravo na dividendu…onda dionice moraš kupiti četiri dana prije toga datuma…tak da te stignu upisat u knjigu dioničara do tog dana…ak recimo kupiš 19.04 na te dionice nećeš imati pravo dividende…jer još nećeš biti u knjizi dioničara…
al recimo možeš prodati dionice 19.04….i imat ćeš pravo dividende na njih…[thumbsup]
Prošle godine su utvrdili popis za isplatu dividende 4 dana nakon održavanja skupštine.
12.4. je bila skupština, a 16.4. utvrđivanje popisa.
28.02. rezultati za 2007…opa, nisam očekivao tako brzo, a i skupština je samo 2. mjesca iza toga…ubrzo će biti kruha i za nas[thumbsup]
skupština navodno 23. travnja pa budmo vidli cija majka crnu vunu prede
promet je sve manji i manji?
Pa naravno, tko još prodaje HT po ovim cijenema osim građana koji HT-om krpaju minuse na tekućim računima ili pokrivaju troškove skijanja i sl. Danas je trgovano s 19.063 dionica HT-a u 423 transakcije, odnosno prosječno samo 45 komada po transakciji. Jasno je tko prodaje. [cool]
Nakon danasnjeg dana samuvjeren kako smo u roku 7 dana na cca 390 kn… A onda izvjesce, skupstina, dividenda, bonus dionica… [proud]
Nakon danasnjeg dana samuvjeren kako smo u roku 7 dana na cca 390 kn… A onda izvjesce, skupstina, dividenda, bonus dionica… [proud]
zašto baš nakon današnjeg dana?
pa ne znam bas, vec sam puno puta to procitao na ovoj temi
easytrader: ” Bok svima…hipotetski…imam odredjeni kvantum HTa…kupim jos npr. 20.1. a 21.1. se odluci isplata dividende…isplacuje li mi se za sve ili samo za one kupljene do odredjenog perioda… ” ako je skupština 21.04.2008. i ako na njoj odluče da oni koji su na taj dan upisani u knjigu dioničara imaju pravo na dividendu…onda dionice moraš kupiti četiri dana prije toga datuma…tak da te stignu upisat u knjigu dioničara do tog dana…ak recimo kupiš 19.04 na te dionice nećeš imati pravo dividende…jer još nećeš biti u knjizi dioničara… al recimo možeš prodati dionice 19.04….i imat ćeš pravo dividende na njih…[thumbsup]
A može i da odrede zatvaranje dioničarske knjige na dan sazivanja skupštine, bumo videli.
skupština navodno 23. travnja pa budmo vidli cija majka crnu vunu prede
Objava rezultata za cijelu 2007. godinu
28. veljače 2008.
Glavna skupština Društva
21. travnja 2008.
Objava rezultata za prvi kvartal 2008.
8. svibnja 2008.
Objava rezultata za prvih šest mjeseci 2008.
7. kolovoza 2008.
Objava rezultata za prvih devet mjeseci 2008.
6. studenog 2008