Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
ako se nevaram po Grahamovoj formuli ovo izgleda jako dobro.
P/E x P/B mora biti manji od 22.5
Ovdje je jedna stara analiza erste investa, koji su računali tržišnu kapitalizaciju kad je euro u odnosu na kunu bio mnogo jači (tj. negdje oko 7,4). Pa sam izračunao da su njihovi pokazatelji računati uz odokativnu PPS od 215kn. S tim da im je procjena malo podcijenila dobit u 2006…
Po ovome ispada da HT ima najbolje pokazatelje u Europi.
Šteta da mi to sve financiramo i to već generacijama[smiley2]
Ja sam izračunao na brzinu iz GFI’06.:
Hm, trbali bi onda na IPO-u ponudit izmedju 245-280 kn. Vise od 280 kn mi polako gubi privlacnost.
strategos:
”
Ja sam izračunao na brzinu iz GFI’06.:
”
Hm, trbali bi onda na IPO-u ponudit izmedju 245-280 kn. Vise od 280 kn mi polako gubi privlacnost.
Hm, teški je reći. Ali sasvim sam siguran da će paketi koje ću (ako ću) upisati biti između 25k i 27,5k. Bio bih jako sretan sa 100 dionica po paketu.
Mislim da preko 25.000 ne treba uspisivati.
Ko ima viška love neka upisuje na druge ili neka višak uloži u neke druge dionice.
Već danas se nekolicina dionica nudi sa popustom preko 20% a korekcija još traje.
dee: ” Zeko zna: ” Bit će veselo na ovome IPO-u. Iskusniji će zaraditi na državnom popustu i na neiskustvu većine sudionika, a novopečeni investitori će se morati zadovoljiti samo zaradom na državnom popustu. ”
moze pojasnjenje?
” Vjerojatno je kolega mislio na to da su oni iskusniji presli u cash ili osigurali lovu za HT na vrijeme, pa ce sad uz ocekivanu zaradu na HT-a trzit i ostale dionice sa diskontom…
Upravo sam to i mislio.
Mislim da preko 25.000 ne treba uspisivati.
Ko ima viška love neka upisuje na druge ili neka višak uloži u neke druge dionice.
Već danas se nekolicina dionica nudi sa popustom preko 20% a korekcija još traje.
Slažem se kolega s Vama jer zasigurno će biti i drugih dionica a ipak se ne valja kladiti samo na jednog konja!! Pitanje je kada će ići Atlantic jer mi se čini da će biti dobra prilika!
Vidim da se rasprava na ovoj temi nastavlja u revijalnom tonu. Ekipa je već raspravila sve detalje; raspon cijene, limite, već znaju i koliko će zaraditi. Jest da prospekt još nije izašao, ali ko to još čita. Sami insajderi na ovoj temi[smiley2]