Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Cini mi se da ce do 400 doci dosta brzo,ali nas tamo čeka masovni iskrcaj.
Dosta njih je već odavno mislilo van ali ih je korekcija malo zadržala.
Osobno virujen da ht može još puno vše i spreman sam ga pričekat.
Do 400 kn ima između 400 i 500 tisuća dionica na prodaji. To su samo oni nalozi koji su već postavljeni i čekaju. Ako cijena bude rasla, vjerojatno će pristizati i drugi ljudi, tako da je teško reći koliko će dionica ukupno biti na prodaji do 400 kn.
Uputio bih pitanje iskusnijim kolegama kojih, nažalost, sve manje vidim ovdje. Naime, meni osobno odgovara kretanje cijene u ovim okvirima jer uspijevam nešto zaraditi trgujući. Vrlo je stresno prodati dionice nadajući se da će cijena ići dolje i da će ih biti opet moguće otkupiti na nižoj razini, osobito ako je čovjek svjestan da je među daytraderima najveći postotak gubitnika.
Zanima me dakle, što iskusniji kolege misle, hoće li kraj godine i početak nove donijeti kakve promjene u kretanju cijene? Vjerujete li da će fondovskim menedžerima odgovarati da ht poraste radi njihovog osobnog rezultata i stizanja planova već na početku godine? Meni se tako nešto čini vjerojatnim jer poznajem taj način razmišljanja, ali ne poznajem dovoljno kretanja na burzi. Zato me mišljenje onih koji se duže bave ovime uistinu zanima.
Hvala
Moje mišljenje je da će bar još jednom napraviti veću oscilaciju u sljedećih mjesec dana kako bi iskoristili euforiju koju donosi “novi početak”, odnosno nova godina ,kod ulagača. [yawn]
Tih 400 odnosno 500 tisuća dionica nije neki problem ako stvarno zagrizu. Sjetimo se da je prvi dan trgovanja ovom dionicom protrgovano više od 600 000 dionica što mislim da se ovdje neće baš dogoditi jer su mirovinci ipak drastično smanjili svoje kupovine, a ima još dionica koje mogu imaju prostora za rast i koje će se tražiti, no ipak HT je po meni najbolja prilika za ulaganje kod nas.
Narasla je do 360 jer je na 345 pao promet. Kad promet padne na 355-360, ide na 370, mislim da je as simple as that. Pa vi ekipa prodajite. HT nije imao takve oscilacije za je potrebno zalit za izgubljenom dobiti jer niste prodavali pa opet kupovali, kao neke druge dionice. Ne preporucam trejdanje ht-a, tu nema zarade, ako vam se do toga prodajte i kupujte neke druge dionice.
Narasla je do 360 jer je na 345 pao promet. Kad promet padne na 355-360, ide na 370, mislim da je as simple as that. Pa vi ekipa prodajite. HT nije imao takve oscilacije za je potrebno zalit za izgubljenom dobiti jer niste prodavali pa opet kupovali, kao neke druge dionice. Ne preporucam trejdanje ht-a, tu nema zarade, ako vam se do toga prodajte i kupujte neke druge dionice.
Nebi se složio sa kolegom jer imam upravo suprotno mišljenje(nemora biti day može week) jer ako si topavao sa malo većom sumicom mogao si itekako biti zadovoljan a oscilacija će biti još (po mom mišljenju) što i nije loše jer se da uz malo sreće pravilno ući a ako nisi zadovoljan sa trenutnom cjenom (pošto je dionica itekako potentna)
Ha poslao sam bez kraja koji glasi”…..uvijek možeš postati dugoročni investitor.”
poštovani Zmrklić, apsolutno se slažem sa tvojim mišljenjem. dionica HT-a i za mene jest dugoročna investicija.[thumbsup]
možda ga i dokupim slijedeći tjedan.
Narasla je do 360 jer je na 345 pao promet. Kad promet padne na 355-360, ide na 370, mislim da je as simple as that.
S ovim se slažem u potpunosti.
Ipak treba malo vremena proći do razine od 400 kn. A doći će, fondovi još uvijek imaju vrlo malu količinu HT-a.
Izgleda da su mnogi zaboravili da je tržište kapitala bilo da rubu velikih problema, i da im činjenica da je držanje dionice HT-a minimalan rizik ne znači puno. Također misle i da su fond menađeri zaboravili u kakvim su problemima bili, pa da će ponovo u prvom dijelu 2008. napucavati prinose fondova 50%. E ja se ne bi kladio u to, ali vidjet ćemo. Očekujem prinos na ht-u 20-30 % do 5-tog mjeseca i s time sam zadovoljan. A mislim i da prinosi fondova neće biti veći od 20-tak posto do ljeta.
HT se mora kupovati od strane fondova.. barem do 400.. dividenda ce biti barem 20ak kuna a to je mnogo friskog kesa za one koji imaju puno dijonica hateja (citaj fondovi i ja [cool]).. zato ja drzim do poziva na skupstinu a dalje cemo vdijeti..