HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 09:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,93
87.644
2,439
35,80
36,40
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

knish:

S moje strane pitanje ima li netko iskustva sa IPO-om INA-e na kredit što je davao Reiffeisen? Da li je to klasičan margin ili su to posebno skrojili, te da li kao kolateral uzimaju samo kupljene dionice u tom slučaju Ine, ili se tražilo i još nešto dodatno?

Thx!

Posebno skrojen, otplata do 4 godine, jeftinija kamata nego za klasican margin (neznam kolko), moze se dignuti za 1 paket – na koji RBAima zalozno pravo dok ne otplatis kredit, ne moze se pomocu punomoci dignuti u tudje ime.
Sve u svemu super kredit… kupujes dionice s tudjom lovom…

… ali HT nije INA… INAu sam i kupio s namjerom drzanja 4-5 god, a s HT nemam takvu racunicu… ne bi volio da ju ne mogu prodati u bilo kojem trenutku jer njom raspolaze banka

Možeš prodati dionice u bilo kojem trenutku.

2005. je u HR bilo 12500 aktivnih investitora. Recimo da su Pliva, Ina, Magma… povecale taj broj 2,5 puta.

Dakle, sada bi ih bilo 27.000. Neka svaki upise 4 paketa = cca 120.000 paketa.

Plus novi investitori (Vlada ce ovaj IPO zestoko reklamirati)…

Ja bih rekao da ne mozemo racunati na manje od 170.000 upisanih paketa.

@superhero

Imaš link gdje piše nešto o tome kreditu i pdf sa svim naknadama.

http://www.rba.hr/my/bank/news/news_detail.jsp?news_id=20061113&language=HR

ne mogu. dionice su zalog za otplatu krede i moze ih prodati samo banka.
ja mogu otici u banku i reci njima da prodaju… i povesti za ruku, da im izdaju isti nalog, starce, ujake, tete, bake, zene, bracu… i sve ostale koji su uzeli kredite koje ja sada otplacujem u njihovo ime…
ili mogu skupiti cash, otplatiti kredit(e) do kraja, uzeti punomoci, otici u SDA, prenjeti dionice na svog brokera i onda ih prodati.

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

mitko:

ne mogu. dionice su zalog za otplatu krede i moze ih prodati samo banka.
ja mogu otici u banku i reci njima da prodaju… i povesti za ruku, da im izdaju isti nalog, starce, ujake, tete, bake, zene, bracu... i sve ostale koji su uzeli kredite koje ja sada otplacujem u njihovo ime…
ili mogu skupiti cash, otplatiti kredit(e) do kraja, uzeti punomoci, otici u SDA, prenjeti dionice na svog brokera i onda ih prodati.

Da, to je nezgodno.
Osobno, taj kredit još nisam uzimao ali za HT planiram pa i mene zanimaju detalji.

Ima li netko informaciju kako sve ovo funkcionira sa dječicom,imam ih četvero i za sad su mi još pod kontrolom, ili da se ne upetljavam sa Centrom za socijalnu skrb[[smiley2]

Nešto mi je palo na pamet!

Ajmo sekundu razlišljati kao što bi razmišljali da smo u Sanaderovoj koži.
Što bi nam bio cilj?

Da što veći broj pučanstva sudjeluje u ovom cirkusu i da svi što bolje zarade ne bi li Sanaderu dali svoj glas.
Kako to može postići?
Tako da ponudi svih 20 posto dionica građanima, a ako što ostane to ide fondovima.
Time ih je prisilio da oni kupuju na tržištu i ljudima plaćaju više nego što su oni dobili po povlaštenoj cijeni u IPOu.
Ako će cijena biti 350 kuna i svih 16.377.767 dionica ponudi građanima, to bi bilo dovoljno za 150.848 paketa po 38.000 kn.
Time bi on postigao maksimum.

Hoću reći da ovaj put politika radi za nas odnosno da bi u ovakvom scenariju možda bilo dovoljno dionica za sve investitore.

A fondove će upotrijebiti kao svoju financijsku polugu!

Ako to bude tako, mogu smo reći da je pravi maher u “umjeću mogućeg” odnosno politke kao najstarijeg zanata. [smiley1]

La vita e bella!

Ako će cijena biti 350 kuna i svih 16.377.767 dionica ponudi građanima, to bi bilo dovoljno za 150.848 paketa po 38.000 kn. . [smiley1]

350 kn ne dolazi u obzir, to je preskupo. Cijena će biti do 250 kn inače ništa od glavnog cilja a to je zadovoljni birači.

da biti ce veselo…da ne bude kao u Magmi…rezanje paketa a uplata visoka….[smiley8]

...:::: Next Year In This Time We Will Be Milioners ::::....

Nešto mi je palo na pamet! Ajmo sekundu razlišljati kao što bi razmišljali da smo u Sanaderovoj koži. Što bi nam bio cilj? Da što veći broj pučanstva sudjeluje u ovom cirkusu i da svi što bolje zarade ne bi li Sanaderu dali svoj glas. Kako to može postići? Tako da ponudi svih 20 posto dionica građanima, a ako što ostane to ide fondovima. Time ih je prisilio da oni kupuju na tržištu i ljudima plaćaju više nego što su oni dobili po povlaštenoj cijeni u IPOu. Ako će cijena biti 350 kuna i svih 16.377.767 dionica ponudi građanima, to bi bilo dovoljno za 150.848 paketa po 38.000 kn. Time bi on postigao maksimum. Hoću reći da ovaj put politika radi za nas odnosno da bi u ovakvom scenariju možda bilo dovoljno dionica za sve investitore. A fondove će upotrijebiti kao svoju financijsku polugu! Ako to bude tako, mogu smo reći da je pravi maher u “umjeću mogućeg” odnosno politke kao najstarijeg zanata. [smiley1]

Ti nešto ne štima. 350 kuna je previše. Onda nema zarade. Bolje da bude manje paketa, biti će veća zarada.

Ova tema će još dugo biti No. 1
Započeo je sistem rasprodaje…službeno…

evo me!

Sanader zna da postoji jako mala šansa da dobije izbore. A kad su šanse male jedini način za uspjeh je napraviti nešto neočekivano. Zato će se Sanader poigrati sa svima vama i svatko će popušiti po 100 kn po dionici. Nastat će kaos u državi i Sanader će u tom kaosu dobiti šansu.

Eto to će se desiti. Nikakvi zadovoljni birači. Zadovoljni i siti birači će glasat za Milanovića. A izludjeli, polugladni i totalno zbunjeni za Sanadera. Zna Ivo šta radi, nije on lud

New Report

Close