HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 11:40
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,94
92.391
2,571
35,90
36,10
-0,56%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

dali se mogu strani drzavljani upisati ta dionice T-HT

Ja imam zasad 7. A jel ga licitiramo. Da li nudite neki prinos na upise koji nisu rodbina. 70% 30% 90% 10%?? Ajmo, sta je posteno za ponuditi..

Nekoliko puta posudba određene količine novaca bez kamata, posao preko ljeta za djecu studente (30 kuna po satu), sve vrste pomoći kada je trebalo, ali upisujem samo na rodbinu u koju imam povjerenja, a koja sigurno ne bi upisala dionice. To je bio moj zalog. U obrnutoj situaciji ni ja ne bi tražio nikakvu naknadu.
Uostalom, rodbina na koju ću upisati ne bi kupovali dionice, a i manja im je potreba za zaradom nego meni.
Mislim da je 10-15% sasvim pristojan za onoga tko nema novaca za upisati dionice. Za koji sat čekanja u redu zaraditi cca 100-150€ je više nego korektno.

Zanima me, kako je bilo na INA-i, da li je zaposlenik mogao kupiti paket po 1690 kn pa onda još uzeti paket po povlaštenoj cijeni za zaposlene? Ili jedno isključuje drugo? Ima li iskustva ili saznanja?

Ako ste zaposlenik HT-a imate pravo kupiti dionice na IPO i onda još kupiti paket po povlaštenim uvjetima.
Jedino, ako skupite više od 5% HT-ovih dionica kupovinom na burzi, onda nemate pravo na povlašteni paket.

Ne treba se zavaravati. Bit će cca. 500.000 onih koji će željeti kupiti T-HT na burzi. To je strašno. Oko mene samo bruje o tome. Jedina pozitivna stvar je ta što će mnoge dionice naglo pojeftiniti (barem prema cijenama koje su dostigle na ATH).
Ako netko misli da neće biti korekcije koja je već nastupila neka izračuna koliko novaca treba za upis:

nek bude po vašem 200.000 * 38.000 = 7.600.000.000 kuna + fondovi

dečki pa to tržište može srušiti jako, ja to ne želim, ali i tu opciju treba uzeti u obzir

Ako se javi 3x više fizičkih osoba nego kod Ine to je oko 130000 ljudi, što IPO može progutati. Od toga broja, nemoguće je da će svi upisati max iznos od 38000kn. Barem 30% ljudi upisat će manje što ostavlja lufta za još. Stoga vjerujem da će biti dosta za sve, ne bojte se. I nemaju svi tolko keša, da ne ispadne da u Hrvatskoj žive samo milijunaši.

Knjige i kava

Ne treba se zavaravati. Bit će cca. 500.000 onih koji će željeti kupiti T-HT na burzi.

Jedno su želje, a drugo mogućnosti

nek bude po vašem 200.000 * 38.000 = 7.600.000.000 kuna + fondovi dečki pa to tržište može srušiti jako, ja to ne želim, ali i tu opciju treba uzeti u obzir

Ako bude 200.000 zainteresiranih, neće paket biti 38.000 kuna. I upisi će biti vjerojatno zbog velikog broja zainteresiranih vjerojatno na manje iznose.

Evo kolege vijesti o otpuštanju radnika

[color=blue]T-HT otpušta 390 radnika[/color]

Telekomunikacijska tvrtka T-HT-u ove će godine u sklopu nastavka procesa restrukturiranja otpustiti 390 radnika koji su proglašeni viškom zaposlenih.

Osim otpremnina za njihovo je zbrinjavanje izrađen i posebni program koji je početkom kolovoza odobrio Hrvatski zavod za zapošljavanje, doznaje se iz T-HT-a. Višak radnika utvrđen je, ističu u T-HT-u, isključivo iz poslovnih razloga te zbog potrebe za održanjem pozicije na tržištu i podizanjem razine efikasnosti poslovanja.

T-HT još uvijek zaostaje za europskim parametrima s obzirom na broj linija po zaposleniku, jer uspješni europski telekomi imaju 500 linija po zaposleniku, dok je u T-HT-u 270 linija po zaposleniku. Možda bi bilo dobro pokušati popraviti prosjek povećanjem broja linija a ne smanjivanjem broja zaposlenika.

O Programu zbrinjavanja viška zaposlenih provest će savjetovanje s Radničkim vijećem, no to ne odgađa njegovu provedbu. Od 390 radnika koji će dobiti otkaze 70 posto ih je do 50 godina starosti. Oko 50 posto ih je u Zagrebu i u sjevernoj Hrvatskoj, 25 posto ih je iz Dalmacije, 15 posto iz Slavonije, a 10 posto iz Istre.

Svi će navedeni radnici dobiti iznimno visoke otpremnine, ističe T-HT, koje će u prosjeku iznositi oko 320.000 kuna bruto po zaposleniku, što je među najvišim otpremninama u regiji. T-HT je početkom godine pokrenuo program “Podrška plus” za pomoć otpuštenim radnicima, u sklopu kojeg se za radnike osim savjetovanja organiziraju i radionice za stjecanje novih znanja i vještina.

Ako bude 200.000 zainteresiranih, neće paket biti 38.000 kuna. I upisi će biti vjerojatno zbog velikog broja zainteresiranih vjerojatno na manje iznose.

Istina, ali to će se tek znati kasnije. Govorimo o turbulencijama na tržištu. Uzmimo da svatko želi upisati za sada najveći mogući iznos + fondovi. Govorimo o milijardama koje itekako mogu uzdrmati tržište.

Ako se javi 3x više fizičkih osoba nego kod Ine to je oko 130000 ljudi, što IPO može progutati. Od toga broja, nemoguće je da će svi upisati max iznos od 38000kn. Barem 30% ljudi upisat će manje što ostavlja lufta za još. Stoga vjerujem da će biti dosta za sve, ne bojte se. I nemaju svi tolko keša, da ne ispadne da u Hrvatskoj žive samo milijunaši.

Ja isto tako mislim ……nemaju ljudi toliko keša usput nisu svi izluđeni dionicama…..

na 4300 sve prodajem...

A možemo i ovako razmišljati!

Aktivnih ulagača na našoj burzi je oko 15.000 ljudi

Neka svatko od njih upiše 4 paketa. To je 15.000*4 = 60.000

A gdje su svi ostali????

Kumice, taksisti, betežni….
Zaboravili ste zaraćene, napaćene, izgužvane, otuđene i ostale blamaže s naše lijepe plaže…. [smiley1][smiley1]

Ima nas ko pljeve….

La vita e bella!

Bit će veselo ovih dana. Živio IPO HT-a! Da vidimo ko sad kako pliva…

S moje strane pitanje ima li netko iskustva sa IPO-om INA-e na kredit što je davao Reiffeisen? Da li je to klasičan margin ili su to posebno skrojili, te da li kao kolateral uzimaju samo kupljene dionice u tom slučaju Ine, ili se tražilo i još nešto dodatno?

Thx!

Posebno skrojen, otplata do 4 godine, jeftinija kamata nego za klasican margin (neznam kolko), moze se dignuti za 1 paket – na koji RBAima zalozno pravo dok ne otplatis kredit, ne moze se pomocu punomoci dignuti u tudje ime.
Sve u svemu super kredit… kupujes dionice s tudjom lovom…

… ali HT nije INA… INAu sam i kupio s namjerom drzanja 4-5 god, a s HT nemam takvu racunicu… ne bi volio da ju ne mogu prodati u bilo kojem trenutku jer njom raspolaze banka

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

New Report

Close