Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,10 | 142.745 | 3,954 | 36,30 | 36,50 | 0,00% |
Nikakvo rušenje se ne može desiti. Pogledajte INU i pogledajte Magmu. Pogledajte sve ostale IPO-e u razvijenim zemljama. O rušenja nema govora, dok je interes ovakav. Da ide IPO Tvornice čavala d.d., onda bismo mogli razmišljati o rušenju. Zašto? Tko prvi njegova djevojka – a gužva je strahovita
hm problem je razumjevanju pojma “znatno visim cijenama” misljenja sam da se tih 20 spomenutih otvorenih fondova nece bas takmicit da plate dionicu po znatno visim cijenama [koliko je to 30-40-50 posto] ako su na IPU dobili 0 dionica… ne kazem da nece biti kupnje ali realno moze u prvom danu biti 10-15 posto vise u odnosu na IPO… uglavnom sto je znatno vise nema definicije…
Nikakvo rušenje se ne može desiti. Pogledajte INU i pogledajte Magmu. Pogledajte sve ostale IPO-e u razvijenim zemljama. O rušenja nema govora, dok je interes ovakav. Da ide IPO Tvornice čavala d.d., onda bismo mogli razmišljati o rušenju. Zašto? Tko prvi njegova djevojka – a gužva je strahovita
Tocno tako kolega…narocito ako se puno ljudi javi na IPO….kao…fondovi ce se dogovoriti pa rusiti cijenu ovoga kolacica…ahaaaaa[smiley1]
mislim da ce do listanja biti 400 stranica na ovoj temi svakakvih razmisljana…mozda nas I ljubo cita pa pozuri s PKD-om da nas zaje..
Najveci je problem ovakvih IPO-a sto ce se sve vise ljudi javljati na njih, pa ces morati deponirati visak para da dobijes neku kolicinu i zicat okolo pravo na upis, a svi bi se upisali. S druge strane, ne bi me cudilo da, ako bude Jurcic na vlasti, da za neki slijedeci IPO (HZ ili sl) ponudi paprenu cijenu do te razine da stvarno ode cijena dole.
350KN je dosta visoka cijena u odnosu na cilj – prikupiti glasove na izborima
Nadam se da ce na kraju biti niza.
Ja sam neki dan prognozirao oko 300 kn, pa su me kolege blijedo gledali. Ne bih se čudio da bude iznad 300
Prema procjeni u Večernjem listu da 20% HT-a vrijedi cca 5 milijardi kuna, to znači fer cijenu od 305 kuna. Uz diskont od 40%, cijena na IPO bi bila 183 kune. Po toj cijeni ima oko 79.000 paketa po 38.000 kuna. Ako idemo cijenama prema gore, onda uz 30% diskonta cijena na IPO je 214 kuna što je dostatno za 92.100 paketa, 25% popusta na cijenu je 229 kuna što znači 98.684 paketa, a uz 20 popusta cijena je 244 kune, odnosno 105.263 paketa.
Uz pretpostavku da je procijenjena vrijednost 20% dionica 5 milijardi kuna, moja pretpostavka da će cijena za građane biti oko 230 kuna.
U svakom slučaju, bit će žicanja po rodbini. Žena, sestra, stričevi, strine…. I ja zadovoljan da cijena ode prvi dan 20%. Što zadovoljan, lupat ću se mjesec dana nogom u guzicu.
zaboravio si na 0.7… milijardi po 1/5 kompanije.
Dakle, 5,7*5 = 28,5 milijardi za cijelu firmu
5,7 milijardi podjeljeno s 38.000 daje 150.000 paketa.
Kljucna varijabla je broj upisanih paketa. MOzemo samo nagadati kolika ce biti ta brojka…