Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
Jel to ipak krenulo u suprotnome smjeru?
Koja je knjigovodstvena vrijednost ht-a
200 kuna
Prizma10:
”
Koja je knjigovodstvena vrijednost ht-a
”
200 kuna
samo napomenuti da HT vec goodinama amortizira milijarde i milijarde..
Daj malo pojasni značenje ovoga za nas koji nismo vični knjigovodstvu. Što si s time htio reći?
super24:
”
”
Daj malo pojasni značenje ovoga za nas koji nismo vični knjigovodstvu. Što si s time htio reći?
nisam ni ja vican knjigovodstvu, no to ti znaci da ti se vremenom smanjuje vrijednost i movine i to ti se priznaje kao rashod.. znaci imas recimo 5 kuna prihoda i 3 kune rashoda iz poslovanja.. i onda jos kazes da ti je imovina izgubila na vrijednosti 1 kunu pa platis porez na dobit na 1 kunu iako u principu u dzepu imas 2..
rooster:
”
super24:
”
”
”
nisam ni ja vican knjigovodstvu, no to ti znaci da ti se vremenom smanjuje vrijednost i movine i to ti se priznaje kao rashod.. znaci imas recimo 5 kuna prihoda i 3 kune rashoda iz poslovanja.. i onda jos kazes da ti je imovina izgubila na vrijednosti 1 kunu pa platis porez na dobit na 1 kunu iako u principu u dzepu imas 2..
Aha, da sad pročitam između redaka, htio si reć da u neku ruku oni posluju još bolje, odn. toliko dobro da su se sakrili iza amortizacije i prikazali nešto lošije rezultate nego što stvarno jesu. 🙂
Čuješ, tko se sjeća, prvo su poduplali cijenu impulsa, onda su ga skratili na pola, onda su ga poduplali, onda su izjednačili cijenu međugradskih i unutargradskih razgovora itd… itbl… realno bi bilo očekivati da nakon svega toga zaista uzimaju pristojnu lovu od nas, čak i u toj nesretnoj fiksnoj koja kakti gubi prihode. Red je da se dio vrati kroz dividendu. Jel pošteno? [smiley2]
Dat ću mišljenje kao laik – ovi još veći laici od mene nek se ne
“hvataju” za njega: Mislim da cijenu trenutno dižu pojednici tj. malo
veći igrači od nas “malih”. Fondovi će ipak pričekati da …
Slažem se. Mi stalno spominjemo fondovi kupuju, pa sad prodaju, pa…
Kao da među nama nema investitora koji povremeno jako velikim nalozima ne rade sličnu igru. Iliti glume fondove, a mi ‘naivno’: evo fondovi krenuli…
Opet ću ja: velika je ovo dinoca po svemu i nezahvalno je prosuđivati tko i kada prodaje.
A o tome kad ćemo na 400-420 kn da i ne govorim. Mislim da ća nam do NG rast biti spor, sporiji od rasta drugih dionica i to je ono, priznajem, što me najviše smeta, iako mi je baš takva stabilnost draža od brze zarade.
Na Business investoru proradile i transakcije po HT-R-A [smiley2]
http://investor.business.hr/stock_details.html?stock_id=HT-R-A&lang=hrv
Na Business investoru proradile i transakcije po HT-R-A [smiley2] http://investor.business.hr/stock_details.html?stock_id=HT-R-A&lang=hrv
Odlično! Da i mi “slijepci” progledamo! Još da malo sunca ugledamo…