Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,29 | 57.455 | 1,583 | 36,40 | 36,60 | 0,55% |
Očekujem cijenu HTod 500,00 kuna već do kraja ožujka 2008. godine. Znam da predviđanja ovakve vrste zvuče kao laicizam. (Ali, sjetite se samo predviđanja za ovu dionicu za 20.11.2007. od strane svih brokera objavljenih u Globusu prije mjesec dana). Međutim, ako se stvari počnu odvijati prema pozitivnom scenariju, te se izgubi (negativni) utjecaj predizborne kampanje, vidjet će te, kako će HT dionica napokon ostvariti svoj potencijal. … …
[smiley3][smiley4][smiley9][smiley8][smiley10][smiley11]
Smatram da jedino HT od svih dionica neće baš puno gore, ako HDZ dobije izbore. Razlog je vrlo jednostavan – to je jedina dionica na kojoj su fondovi sigurni da postoji puno malih dioničara željnih brze prodaje, a vrijeme je na njihovoj strani. Trik je procijeniti kad će se većina malih pretvoriti u manjinu, odnosno kad će fondovi biti zadovoljni ulovom.
Ne shvačate skroz tržište….mislite da bi druge dionice (mislim na one likvidne, kao ozbiljnog investitora druge me i ne zanimaju) koje su već sad jako precijenjene i nemaju nikakovo pokriće u fundamentima rasti?!
, i fondovi će biti oprezni glede dodatnih napuhavanja cijene istih, sada imaju Ht koji mogu podosta podići.. kroz neko vrijeme doći će to na 600-700 kn. Na godišnjem odmoru sam pa sam imao vremena pratiti trgovinu posljednjih dana, paketića sa ipoa na ovim razinama gotovo da i nema.
mislim da nece biti drzavnih ipo-a sljedece godine
zakaj to misliš
super24: ” …dividenda od preko 10% + 10% nagradnih dionica + dividenda od 10% sljedece godine na sve jest jako dobro sidro u portfelju.. ako cijena bude preko 500 ja prodati jedan paket i prije, ali cisto sumnjam da ce se to desiti.. ” otkuda ti to? mislim da neće biti veća od 5% na trenutnu tržišnu vrijednost
I ja tako mislim cca 30 kn dividende na 600 kn je 5%. Da ne mislim tako već bih je odavno prodao[smiley2]
mislim da nece biti drzavnih ipo-a sljedece godine
Ako se oformi fond-HIF,i ide na IPO,bit če to največi državni IPO.A mislim da če se sigurno oformiti.
P.s.HIF-Hrvatski investicijski fond.[smiley2]
Dogodine mislim da baš i nece biti državnih ipo-a jer nece biti predizborne kampanje!
Vrlo začuđen kako “ivo” nije na razne moguće načine utjecao da ht prije izbora uhvati 400-450!
Ne shvačate skroz tržište….mislite da bi druge dionice (mislim na one likvidne, kao ozbiljnog investitora druge me i ne zanimaju) koje su već sad jako precijenjene i nemaju nikakovo pokriće u fundamentima rasti?! , i fondovi će biti oprezni glede dodatnih napuhavanja cijene istih, sada imaju Ht koji mogu podosta podići.. kroz neko vrijeme doći će to na 600-700 kn. Na godišnjem odmoru sam pa sam imao vremena pratiti trgovinu posljednjih dana, paketića sa ipoa na ovim razinama gotovo da i nema.
Mislim da će rasti i druge, po Vama precijenjene dionice iz prostog razloga što sve bolje posluju, recimo velika većina 3q izvješća koje sam gledao su pokazala znatan napredak. Mislite li da se to neće vidjeti na godišnjem izvješću? Sukladno boljim rezultatima dolaze veća očekivanja, a to generira daljnji rast cijene.
Nemojte HT miješati s drugim dionica, njega gledam skroz zasebno jer je to dionica koja je imala 3xx xxx dionačara. Ne sumnjam u njezin potencijal, ali dok ima ljudi spremnih prodavati za manje, zašto platiti više. Poanta mog posta je bila da na ovoj dionici nije upitan potencijal, već je ključno vrijeme kada će ona prema njemu zaista i krenuti.
Avax je dobro rekao, broj paketića u prodaji se drastično smanjio u odnosu na početak trgovanja. No pretpostavimo (optimistično) da će polovica ljudi dugoročno zadržati dionice- imamo 50 000, i da od te polovice koja namjerava prodati polovica je već prodala- 75 000, opet ostaje 75 000 ljudi koji baš i ne razumiju trgovanje na burzi, a vide da im vrijednost dionica pada. Ovo je banalna procjena i čisto primjera radi.
rocky: ” by Vilim (mojnovac.com) Kupili ste HT 05.10. po 265kn.Pričekajte godinu dana,dobit ćete te još 6 komada na paket i cijena će biti preko 500kn.To ti je preko 100% PRINOSA u godini dana.Što će ti više???? Ako vam to nije dovoljno onda je svaka daljna priča suvišna! ” Da se nebi desilo isto ka sa INOM onaj koje prodao na vrijeme napravio je pravi posao, a ovi što su čekali nagradne dionice pušiona, nemislim da su izgubili ali mogli su puno bolje proći da su prije prodali.
Pohlepa malih investitora na ovakvom tržištu nema granica. Al sampras moglo se i bolje napraviti s inom, lombardni kredit dok je bila na 3400, dobiješ 70% vrijednosti za trgovat dalje s time da ako si napravio da dionice ostanu na tvoje ime dobivaš i dodatne- koje ti pokrivaju kamate i u najgorem slučaju nekakav manji gubitak. Al što zaradiš s tom lovom, ide u džep. I ovce i novce (minus trošak kamate). Ovo je naravno pod uvjetom da osoba koja uzima takav kredit zna rukovat s novcem[smiley2]
danijel1: ” Ne shvačate skroz tržište….mislite da bi druge dionice (mislim na one likvidne, kao ozbiljnog investitora druge me i ne zanimaju) koje su već sad jako precijenjene i nemaju nikakovo pokriće u fundamentima rasti?! , i fondovi će biti oprezni glede dodatnih napuhavanja cijene istih, sada imaju Ht koji mogu podosta podići.. kroz neko vrijeme doći će to na 600-700 kn. Na godišnjem odmoru sam pa sam imao vremena pratiti trgovinu posljednjih dana, paketića sa ipoa na ovim razinama gotovo da i nema. ” Mislim da će rasti i druge, po Vama precijenjene dionice iz prostog razloga što sve bolje posluju, recimo velika većina 3q izvješća koje sam gledao su pokazala znatan napredak. Mislite li da se to neće vidjeti na godišnjem izvješću? Sukladno boljim rezultatima dolaze veća očekivanja, a to generira daljnji rast cijene. Nemojte HT miješati s drugim dionica, njega gledam skroz zasebno jer je to dionica koja je imala 3xx xxx dionačara. Ne sumnjam u njezin potencijal, ali dok ima ljudi spremnih prodavati za manje, zašto platiti više. Poanta mog posta je bila da na ovoj dionici nije upitan potencijal, već je ključno vrijeme kada će ona prema njemu zaista i krenuti. Avax je dobro rekao, broj paketića u prodaji se drastično smanjio u odnosu na početak trgovanja. No pretpostavimo (optimistično) da će polovica ljudi dugoročno zadržati dionice- imamo 50 000, i da od te polovice koja namjerava prodati polovica je već prodala- 75 000, opet ostaje 75 000 ljudi koji baš i ne razumiju trgovanje na burzi, a vide da im vrijednost dionica pada. Ovo je banalna procjena i čisto primjera radi.
Svaka čast kolega da ste zamjetili kako naše kompanije dobro posluju. Ali naše dobre dionice skočile su unazad 3 godine i do deset puta, dok je godišnji porast dobiti iznosio npr. 30%.O čemu mi govorimo kolega?
Uvjeren sam da je svega cca 50 000 novih burzovnih igrača na ht-u, od kojih je većina već i prodala. Ostalo drže stari burzovni lisci i njihova rodbina, koji ovo nedaju badava, a to se vidi i iz zadnjih dana trgovine, gdje trguju samo veliki.
Svaka čast kolega da ste zamjetili kako naše kompanije dobro posluju. Ali naše dobre dionice skočile su unazad 3 godine i do deset puta, dok je godišnji porast dobiti iznosio npr. 30%.O čemu mi govorimo kolega? Uvjeren sam da je svega cca 50 000 novih burzovnih igrača na ht-u, od kojih je većina već i prodala. Ostalo drže stari burzovni lisci i njihova rodbina, koji ovo nedaju badava, a to se vidi i iz zadnjih dana trgovine, gdje trguju samo veliki.
Nije dobit jedini faktor koji generira cijenu. On je recimo temelj, po meni su iznimno važni planovi i očekivanja.
Kod ht-a dobit nije upitna, firma je zdrava, ima planove, ajmo reć više manje sve štima i sukladno tome cijena bi trebala bit veća. Isto razmišljamo po pitanju investicije, samo o vremenu kapitalizacije iste imamo različita stajališta.
Ja sam naglasio da ovdje imamo element grubo rečeno “mase” koja će utjecat na cijenu, neke plaši porez, neki žele kapitalizirat dobit, nekima treba novac, neki preferiraju štednju…te da će to fondovi oblino koristiti, koji sada posve kontroliraju cijenu. Po meni je samo pitanje vremena kad će se fondovi prestat igrat s nama i počet jedni s drugima.
O čemu govorimo, pa jesmo li rastuće tržište ili ne? Mislim da do ulaska u eu nema brige, iako ćemo možda morat smanjiti očekivanja (umjesto 100% prinosa recimo 50% će biti sjajan rezultat). Al to je druga tema…
u zadnjih par dana su primjetne velike oscilacije oscilacije u prometima i istina je da je sve manje paketića na prodaji, u nedostatku cash-a a u slučaju neke “prilike” ova dionica je vjerujem prva na listi velikim igračima za prodaju
npr današ prodaš jer je nešto pojeftinilo 10%, sutra se vratiš i izgubiš 2-3%?
kao svojedobno ADRS-P?
nešto kao kad neznaš što bi kupio kupi HT, kad neznaš što bi prodao prodaj HT?
isto tako ova dionica bi trebala biti dobar pokazatelj trenutnog općeg stanja tržišta, zadnja u korekciju (sa najmanjim padom), zadnja iz korekcije (sa najmanjim rastom)
[smiley11]