Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,00 | 9.504 | 264 | 36,00 | 36,10 | 0,28% |
Kupnja – HT-R-A
15 337,00
30 335,59
432 335,58
172 335,30
27 335,11
Prodaja – HT-R-A
1.341 337,96
722 337,97
109 338,00
63 338,46
864 338,50
točno, ne ako hoće, već možda ako hoće
BTW 0,01% indeks
Kupnja – HT-R-A
21 335,60
30 335,59
64 335,58
368 335,38
172 335,30
Prodaja – HT-R-A
18 337,00
722 337,85
1.170 337,89
117 338,00
63 338,46
-0,18% indeks
danijel1: ” Fondovi su kupili od strašljivaca koje je zahvatila panika (koju su stvorili fondovi)po 32x sad nama prodaju po 33x. ljepa zarada ” ne bi se složio s time… to rade daytraderi…ne fondovi…fondovi su igrači na duge staze… može postojati jedino pretakanje između fondova…ali to je druga stvar…
Da daytraderi su kupli jutros po 345 sad prodaju po 337?????? Nemojte se zavaravati
Evo drage kolege, upravo sam se ukrcao, stigao sam na vrijeme. I ukrcavat ću se još sutra, bez brige. A i dalje ako treba. I informacija za kolegu Valentina: nisam prodao još niti jednu dionicu HT-a i nisam dailytrader – preopasno je a i zarada nije adekvatna uloženom trudu i potrošenim živcima.
Očito je da je na ovom forumu uz ovoliku količinu znalaca potpuno bespotrebno sudjelovanje jednog “neznalice” kao što sam ja. Što će vam uopće netko tko uz ovako učene znalce piše o nekakvom Muji i svinjama ili o brodu, putnicima i posadi, nekakav neznalica koji vas je jučer pokušao smiriti (kada je voda ulazila u uši) ili danas pokušao upozoriti na ovo što će se dogoditi (odnosno sada se i dogodilo – kada je nastupila euforija)? Što ja ovdje uopće radim pitam se i sam? Valjda bi želio pomoći onoliko koliko moje “neznanje ” omogućuje. Ali to nema svrhe, ja vam nisam potreban. Žao mi je onih “neznalica” (kakav sam i sam), ali s dobrom voljom što im neću moći dati pokoji savjet (poslušali ga ili ne). Ako pak netko od “neznalica”, znalcima to naravno ne treba, želi nešto naučiti neka pažljivo pročita moje postove od jučer i danas (nema ih puno – dvadesetak) pogotovo s gledišta što panika i euforija rade na burzi. Neka ih usporedi s drugim postovima pisanim u isto vrijeme pa neka procijeni zna li što ova “neznalica”. To će mi biti najveća satisfakcija za vrijeme provedeno ovdje. Evo upravo je za danas završeno trgovanje i vidim da je zadnja protrgovana cijena 334. S tom cijenom sve vas pozdravljam i želim puno uspjeha u budućnosti u životu i na burzi.
Rijeka,
upravo govoris ono sto sam ja par puta pokusao napisati ali sam svaki put bio moderiran.
Ne pokusavajuci generalizirati, ali ima podosta onih sa troznamenkastim/cetveroznamenkastim brojem postova, od kojih ih neki generiraju uglavnom copy/paste kupnje i prodaje ili c/p raznih clanaka by the way, te koji se smatraju samim time nekakvi strucnjaci a svi drugi koji nemaju obicaj puno pisati ili tzv. novi igraci su obicni looseri i neznalice.
Osobno sebe ne smatram niti strucnjakom a niti pocetnikom; bavim se ovim cca 3 godine i ne zanemarujem niti jedno misljenje, cak ideklariranih pocetnika, a pogotovo se ne usudjujem soliti pamet drugima, jer burza je uglavnom nepredvidiva igracka s nepoznatim ishodima, otherwise svi bi vec bili miloneri kao Delboy.
Evo drage kolege, upravo sam se ukrcao, stigao sam na vrijeme. I ukrcavat ću se još sutra, bez brige. A i dalje ako treba. I informacija za kolegu Valentina: nisam prodao još niti jednu dionicu HT-a i nisam dailytrader – preopasno je a i zarada nije adekvatna uloženom trudu i potrošenim živcima.
Očito je da je na ovom forumu uz ovoliku količinu znalaca potpuno bespotrebno sudjelovanje jednog “neznalice” kao što sam ja. Što će vam uopće netko tko uz ovako učene znalce piše o nekakvom Muji i svinjama ili o brodu, putnicima i posadi, nekakav neznalica koji vas je jučer pokušao smiriti (kada je voda ulazila u uši) ili danas pokušao upozoriti na ovo što će se dogoditi (odnosno sada se i dogodilo – kada je nastupila euforija)? Što ja ovdje uopće radim pitam se i sam? Valjda bi želio pomoći onoliko koliko moje “neznanje ” omogućuje. Ali to nema svrhe, ja vam nisam potreban. Žao mi je onih “neznalica” (kakav sam i sam), ali s dobrom voljom što im neću moći dati pokoji savjet (poslušali ga ili ne). Ako pak netko od “neznalica”, znalcima to naravno ne treba, želi nešto naučiti neka pažljivo pročita moje postove od jučer i danas (nema ih puno – dvadesetak) pogotovo s gledišta što panika i euforija rade na burzi. Neka ih usporedi s drugim postovima pisanim u isto vrijeme pa neka procijeni zna li što ova “neznalica”. To će mi biti najveća satisfakcija za vrijeme provedeno ovdje. Evo upravo je za danas završeno trgovanje i vidim da je zadnja protrgovana cijena 334. S tom cijenom sve vas pozdravljam i želim puno uspjeha u budućnosti u životu i na burzi.
Kolega, razumijem Vas, meni je ovo isto tako zadnji post, apsolutno mi je jasan rasplet ht-a, skočio on u petak na 400 ili pao na 320 (što znam da neće) moje vrijeme je kraj zime ili rano proljeće 2008. kada prodajem po cijeni između 450 i 500 kuna, a ako se to slučajno ne dogodi kupim dodatne dionice. To je indirektno povezano sa sljedećim pobjednikom na izborima i potfeljem fondova. Sretno kolege !
” danijel1: ” Fondovi su kupili od strašljivaca koje je zahvatila panika (koju su stvorili fondovi)po 32x sad nama prodaju po 33x. ljepa zarada ” ne bi se složio s time… to rade daytraderi…ne fondovi…fondovi su igrači na duge staze… može postojati jedino pretakanje između fondova…ali to je druga stvar… ” Da daytraderi su kupli jutros po 345 sad prodaju po 337?????? Nemojte se zavaravati
ajme..danijele…cijeli dan nas nekoliko tupi ovdje da se fondovi prekrcavaju!!!šta tu nije jasno?
a ono šta ste vi napisali da fondovi kupuju po 320…pa sada nama prodaju na 330-340 su teze koje ne piju vodu…ja sam rekao da na taj način funkcioniraju daytrejderi…kojih na ht-ovoj dionici sigurno ima….ovi sa po 200-300 komada…( kupili po 325 danas prodavali po 340-345 kuna….ima i takvih)
jučer smo gledali panično istresanje malih…a danas prekrcavanja između fondova…
ajme..danijele…cijeli dan nas nekoliko tupi ovdje da se fondovi prekrcavaju!!!šta tu nije jasno?
a ono šta ste vi napisali da fondovi kupuju po 320…pa sada nama prodaju na 330-340 su teze koje ne piju vodu…ja sam rekao da na taj način funkcioniraju daytrejderi…kojih na ht-ovoj dionici sigurno ima….ovi sa po 200-300 komada…( kupili po 325 danas prodavali po 340-345 kuna….ima i takvih)
jučer smo gledali panično istresanje malih…a danas prekrcavanja između fondova…
Možeš molim te malo pojasnit to prekrcavanje fondova, koja je svrha toga?
Dragi kolega Rijeka…
Drago nam je da niste prodavali svoje dionice ht-a i da ste ih danas nadokupljivali i da ćete to činiti sutra…
Nazivate se “neznalicom”…ostale “znalcima”…i osjećate se ogorčeno zbog nekih postova…
Kolega Valentin je stekao dojam da ste prodali svoje dionice ht-a pa se malo našalio…a vi odma nos do poda i najvljujete da nećete više pisati na ovoj temi…
Uzrok u ovim nesporazumima na ovoj temi leži u tome da su neki prodali svoje dionice ht-a recimo po 390 kuna…drugi po 360 kuna…oni misle da su učinili pravu stvar i sad promatraju šta se dešava na ht-u i drago im je da nisu ostali u dionici…ima onih koji su prodali s namjerom da se ponovno u nju vrate na “isplativijim” razinama…pitanje koje su to razine…to je relativan pojam…u svakom slučaju smatram da ovi koji su prodavali po 350-360 kuna su puno izgubili kako god se to njima činilo da su zaradili…u prvom redu izgubili su bonus dionice…za godinu dana cijena ht-a neće sigurno biti 350 kuna…nego puno više…
Danas se pokazalo da cijena vrlo lako može porasti…kada fondovi to dozvole…sudeći prema svemu dobar dio malih u panici je prodalo svoje paketiće…ovi koji su izdržali jučerašnji dan neće prodavat tako skoro….možda se nađe još tu i tamo koji zalutali paketić,ali ih više neće biti u tolikoj mjeri…
dakle,kad završe ova prekrcavanja između fondova slijedi nam rast…ovo je idealna dionica za držat u portfelju godinu-dvije dana…a ne prodavat,kupovat…gubit živce hoće rast, neće rast…hoću uspijet zadat nalog, neću uspjet zadat nalog…
vi ste tu upozoravali na nekakve opreze…pa šta onda ako je netko danas kupio po 350…neće sutra prodavat valjda…to 10 kuna gore dole ništa ne znači ako se gleda dugoročno….moglo je danas na 360 završit…pa bi se po 350 činilo dobrim…jel tako?
sve je ovdje već rečeno…nekoliko puta…meni ide isto na živce kad se k/p stavlja svakih 5 min…kao da će se nešto značajno dogoditi…tu nalozi dolaze i odlaze svakih par sekundi…kad se metne na forum k/p stanje je ustvari već drukčije….
ja se veselim jučerašnjem i današnjem prometu…i skidanju sa aska…i nema više na prodaji onih silnih naloga od 63 komada…ovo šta fondovi stvaljaju na prodaju…to fondovi i pokupe…
eto…pošto više nitko od vas neće pisati na ovoj temi…neću ni ja…sve je rečeno…drž’te dionicu…dokupljujte dok još možete…ali nemojmo na ovoj temi otkrivat toplu vodu…
…ima onih koji su prodali s namjerom da se ponovno u nju vrate na “isplativijim” razinama…pitanje koje su to razine…to je relativan pojam…
Da bili ste u pravu, promašio sam, nisam uspio zadati nalog, odvijalo mi se pred očima nisam moga reagirati iz tehničkih razloga.
Trebao sam pročitati očito temu PBZ investor, pa bi znao da brokeri i dalje ručno unose naloge….
Tako nešto mi nije bilo ni na kraj pameti, ali eto sve je moguće izgleda.
Ispričavam se ovim putem svim “iskusnima “, ako sam kojeg naživcirao, lekcija je bila bolno poučna.
G. Rijeka, ja vas štujem kao i ostale, ali malo pošalice dobro dođe, zato vratite se na forum.
pozdrav
Uzrok u ovim nesporazumima na ovoj temi leži u tome da su neki prodali svoje dionice ht-a recimo po 390 kuna…drugi po 360 kuna…oni misle da su učinili pravu stvar i sad promatraju šta se dešava na ht-u i drago im je da nisu ostali u dionici…
Da, i što je tu čudno?
ima onih koji su prodali s namjerom da se ponovno u nju vrate na “isplativijim” razinama…pitanje koje su to razine…to je relativan pojam…u svakom slučaju smatram da ovi koji su prodavali po 350-360 kuna su puno izgubili kako god se to njima činilo da su zaradili…u prvom redu izgubili su bonus dionice…za godinu dana cijena ht-a neće sigurno biti 350 kuna…nego puno više…
A meni se čini da su napravili stvarno dobar posao, pogotovo ako imaju kredite i htjeli su nabrzinu zaraditi. Ili oni koji su digli zaradu na HT-u i ulažu u bolje i kvalitetnije dionice, po njima, koje su sada na rasprodaji?
Otkud ti znaš da će biti 350kn ili puno više po dionice HT-R-A? Ti si vidovnjak? Pa toliko glupost valjda ni HR političar ne bi izvalio (dobro bi..) Jel’ ti pratiš možda svjetske burze i kako “savršene” firme takodje mogu potonuti bez problema. Malo lakše s epitetima “sigurno”, “vjeruj mi”, “znam”.
Danas se pokazalo da cijena vrlo lako može porasti…kada fondovi to dozvole…sudeći prema svemu dobar dio malih u panici je prodalo svoje paketiće…ovi koji su izdržali jučerašnji dan neće prodavat tako skoro….možda se nađe još tu i tamo koji zalutali paketić,ali ih više neće biti u tolikoj mjeri…
Bože, ti si tako pametan, mogu li se družiti s tobom. Očito burzu nisi mirisao prije HT-a. Svašta se može dogoditi, malih ima još na tone, formiranje vlade je upitno, k tome izbori, dolazi Boži, Nova godina i skijanje. Molim te ne podcjenjuj ljude koji prodaju (ili kupuju) samo zato što ti “znaš”. Nasreću ili nažalost, ti ne znaš ništa, skup sa mnom da bi mogao tako nešto sa sigurnošću tvrditi.
dakle,kad završe ova prekrcavanja između fondova slijedi nam rast…ovo je idealna dionica za držat u portfelju godinu-dvije dana…a ne prodavat,kupovat…gubit živce hoće rast, neće rast…hoću uspijet zadat nalog, neću uspjet zadat nalog…
Opet, “slijedi nam rast”. A što ako izbije rat na Kosovu? Što ako slijedeće izvješće HT-a pokazuje smanjivanje prihoda ili dobiti? Što ako pokazuje veću zaduženost, a neadekvatan rast? A da možda nije idealna dionica za držiti dva-tri tjedna? Govoriti nešto sa sigurnošću je stvarno bespotrebno.
vi ste tu upozoravali na nekakve opreze…pa šta onda ako je netko danas kupio po 350…neće sutra prodavat valjda…to 10 kuna gore dole ništa ne znači ako se gleda dugoročno….moglo je danas na 360 završit…pa bi se po 350 činilo dobrim…jel tako?
Moglo je biti svašta, mogao je izbiti požar na burzi, moglo je HT-u pasti cjelokupni tel. sustav. A tvrditi da 10 kuna ne znači ništa, onda mi lijepo dajte 10 kuna po svakoj dionici koju imate pa cu povjerovati da 10 kuna ne znači ništa. “…ako se gleda dugoročno” – da, a ako se gleda kratkoročno, ili na srednji rok?
ja se veselim jučerašnjem i današnjem prometu…i skidanju sa aska…i nema više na prodaji onih silnih naloga od 63 komada…ovo šta fondovi stvaljaju na prodaju…to fondovi i pokupe…
I to fondovi bez problema srokaju ispod 300kn. To ti nažalost nije palo napamet.
eto…pošto više nitko od vas neće pisati na ovoj temi…neću ni ja…sve je rečeno…drž’te dionicu…dokupljujte dok još možete…ali nemojmo na ovoj temi otkrivat toplu vodu…
Po meni, za dokupljivanje još nije vrijeme. Možda poslije Nove godine. Hrabri, samo naprijed!