Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
Sjećate li se Vi malo stariji onog vica u Muji kada je sa svinjama išao na mjesec? I kažu sa zemlje prvoj svinji da se javi, ona se javi, i zemlja kaže provjeri dotok goriva i svinja roktanjem odgovori da je sve ok. Zatim se jave drugoj svinji da provjeri količinu zraka i ona se javi roktanjem da je sve ok. Zatim kažu Muji da se javi, on se javi, i kažu mu da nahrani svinje i ništa ne dira. Da se nitko nebi našao uvrijeđen Mujo je opći naziv za većinu nas ovdje (i mene naravno). Ja se osjećam kao Mujo, ništa ne diram (prodajem), samo hranim svinje (kupujem HT). I ne razmišljam. Valjda kontrola sa zemlje (fondovi, Hanfa i političari) znaju što se traži od mene da bi sretno sletio (upravo slijećemo s HT-om) na mjesec i vratio se natrag na zemlju (na 400 ili 500 kuna po dionici). Dakle, kaže zemlja: Mujo (ja) hrani svinje i ništa ne diraj (čitaj: ništa ne prodavaj, a kupuj samo HT) i sretno ćeš stići. Pozdrav svima od malog Muje!
Sjećate li se Vi malo stariji onog vica u Muji kada je sa svinjama išao na mjesec? I kažu sa zemlje prvoj svinji da se javi, ona se javi, i zemlja kaže provjeri dotok goriva i svinja roktanjem odgovori da je sve ok. Zatim se jave drugoj svinji da provjeri količinu zraka i ona se javi roktanjem da je sve ok. Zatim kažu Muji da se javi, on se javi, i kažu mu da nahrani svinje i ništa ne dira. Da se nitko nebi našao uvrijeđen Mujo je opći naziv za većinu nas ovdje (i mene naravno). Ja se osjećam kao Mujo, ništa ne diram (prodajem), samo hranim svinje (kupujem HT). I ne razmišljam. Valjda kontrola sa zemlje (fondovi, Hanfa i političari) znaju što se traži od mene da bi sretno sletio (upravo slijećemo s HT-om) na mjesec i vratio se natrag na zemlju (na 400 ili 500 kuna po dionici). Dakle, kaže zemlja: Mujo (ja) hrani svinje i ništa ne diraj (čitaj: ništa ne prodavaj, a kupuj samo HT) i sretno ćeš stići. Pozdrav svima od malog Muje!
maestralno kolega ti rijetko pišeš al si najbolji čitao sam dosta tvojih postova takvi ko ti trebaju više pisat a ovakvi ko ja manje
Izgleda da ipak nastupa smirenje. [smiley8]
Evo iz priloga je vidljivo da imamo trenutno 644 naloga na prodaji.
Koliko pratim do sada je bilo stalno 1000 nalog na prodaji.
Ja sam dokupio u petak po 346. prosjek mi je 320 kn.
[smiley4]
Bankar: ” nema tu borbe, ovo je predaja kako se trenutno čini.[smiley10] ” Ako nema borbe, kako je do sada prošlo već preko 13.000 dionica na oko 330? I tko onda stavlja ovolike količine na kupnju?? Kupnja – HT-R-A 1.860 329,04 250 329,03 691 329,02 5.108 329,00 1.000 328,57 Prodaja – HT-R-A 18 329,40 59 329,98 934 330,00 63 330,02 2.360 330,90
avax nemože je sad obranit ni bundes banka viruj mi
A sto ocekujete od mase koja je dala 30% glasova cudaku iz Minesotte koji im je prodao pricu o uspjehu.
Ljudi dolaze u SDA prodati dionice ali to nije sve.
JA cuo da ljudi dolaze u SDA provjeriti stanje na racunu, kao u banci jer one koverte nevaljaju, treba vidjeti da se ima 63 komada pa bam u prodaju dok se moze..
Ma kakva borba!
To smo već vidjeli ovdje 100 puta!
Ide ovo još dolje!
danas ak se zaustavi na 320 to je uspjeh!
pozdrav
Ja pak mislim da se odigrava velika borba. 8 mil. prometa, a cijena ista. Sutra ode gore. Načuh od malo jačih igrača. Samo se nadam da je upravu.
Kako ono rekoše u jednom filmu: Čekaj…čekaj do Neuma 🙂 Šta ste se svi uzlaprdali, čekajte da još malo padne i nadokupite. Pa onda čekajte još malo i prodajte. I to je to. Nije kornjača prestigla zeca bez razloga…
dobro je zasad al tek je pola sata trgovanja prošlo. Kad bi se danas vrtilo oko 328-330 to bi bilo ok. samo da se uspori ovaj trend po 10 kn pada dnevno.
Ali zašto? Koju razliku to tebi čini?
Ako si dionicu kupio da zaradiš, svejedno ti je hoće li završiti na 320 ili 340, ti iovako ne izlaziš prije 400 jel tako? A za to ćeš iovako ionako pričekati par mjeseci, dakle, naj se uzrujavati.
S druge strane, što niže padne to ti je kupnja sigurnija i isplativija (isto kao i fondovima).
Uživaj i naj se brinuti, sve je super, već idući tjedan sjat će sunce, a tek početkom naredne godine. [smiley2]
fond300: ” Ma kakva borba! To smo već vidjeli ovdje 100 puta! Ide ovo još dolje! danas ak se zaustavi na 320 to je uspjeh! pozdrav ”
Ja pak mislim da se odigrava velika borba. 8 mil. prometa, a cijena ista. Sutra ode gore. Načuh od malo jačih igrača. Samo se nadam da je upravu.
Ma kakva borba?! Nevera je na moru (ja sam ipak iz Rijeke pa mi je to poznato), mali misle da se brod topi (opasno se nagnuo). Namilice skaču u more, a svoj vrijedan teret ostavljaju na brodu (prodaju ga nama putnicima i kapetanu i posadi (fondovima) po bilo kojoj cijeni) sretni da su izvukli živu glavu. I kada se dočepaju obale nevera će stati, a brod nastaviti mirno ploviti sa zadovoljnim putnicima, a pogotovo posadom. I više neće ploviti na nijednom brodu (i to je dobro), ali s druge strane da nije bilo takvih putnika nebi bilo niti rasprodaje prtljage.
Uh, baš sam ponosan, trebao sam se baviti pjesništvom a ne ekonomijom.
Shodno tome i T-HT bi, posve suprotno očekivanjima većine novopečenih dioničara, baš kao i INA mogao doživjeti pravu renesansu. Valja pritom podsjetiti kako je intenziviranje pozitivnog trenda cijene dionica umalo INA-u doveo u okvire troznamenkastog rasta, što u ovom slučaju implicira cijenu višu od 500 kuna.
To se, naravno, ne mora ostvariti. No ako se ta procjena pokaže točnom, osim drastičnog pogoršanja u segmentu poslovnih rezultata, jedina stvarna prijetnja nastavku uzlaznog trenda dionica je eventualna korekcija domaćeg tržište kapitala.
Evo malo starog dobrog teksta za smirenje napetosti.