ma o kakvom uvozu-izvozu se tu trabunja…pa da li shvaćate da smo mi u jedinstvenom eu tržištu !?
skoro sav repromaterijal se dobavlja izvan granica hr a konkurentnost postiže slabom kunom tako da se manje plate radnici, tj trošak rada …e .beš to!
kada kuna jača, raste i kupovna moć i da je pravde, kuna bi trebala vrijediti oko 5 kn za 1 eur a gospodarstvo bi trebalo tražiti uštede kroz smanjenje fiskalne represije umjesto da se love na tečaj
Misljenja sam da je jako velika greska drzati Kunu tako jakom i to toliko puno godina
Svedjani kad su zapali u probleme su devalvirali Krunu, slovenci ciljano devalvirai tolar a poljaci krizu nisu niti imali.
Sve te drzave su povecale svoj BDP zadnjih deset godina. Osim nas. Mi smo najpametniji. Imamo BDP od tipa navuceno 13000 USD ali mi znamo najbolje o svemu.
Misljenja sam da je jako velika greska drzati Kunu tako jakom i to toliko puno godina
Svedjani kad su zapali u probleme su devalvirali Krunu, slovenci ciljano devalvirai tolar a poljaci krizu nisu niti imali.
***Šveđani su 1993 godine bankrotirali… to rijetki ljudi ovdje znaju…švedska je bila druga država, ajmo reč civiliziranog svijeta nakon juge koja je baš bankrot, totalka, default…onda su se povezali sa sotonjarama, ozakonili pederluk, pedofiliju i migrante pod imenom izbjeglice pa su ih moćnici zatrpali lovom…oni nisu nikakvo mjerilo tečaja…usput rečeno, kuna bi trebala vrijediti oko 4 kune za euro, a vi s komunističkom školom kakajte i dalje o devalvaciji
zašto ne pitate nekog tko zna? lijepo, pristojno… i ne zaboravite pitati koliko traži za stručno mišljenje.. stručnjaka koji razumije ekonomiju.. bolje od Greenspana..
koji zna čitati sumnjiva izvješća poput onog od vira..
Poljaci su u kurcu
Slovenija tak tak (ne da mi se uopće to promatrati)
zbogom
Netko je pitao koji su ciljevi središnje banke.
https://www.hnb.hr/temeljne-funkcije/monetarna-politika/ciljevi
Meni nije jasno da HNB govori da se trebamo zaduživati u kunama a onda kada je 50 % Hrvata uzeo kunske kredite maksimalno jača kunu.
Zašto je ne drži između 7,5 i 8 kuna?
Bar bi znali na koji tečaj možemo računati kad su već nesposobni koristiti kunu kao razvojnu polugu.