Neznam baš da je koja dionica kao zlato porasla u ovoj godini +25 % ?
Jedino znam da je mnogo dionica u par godina opalo za -99 % , što investicijsko zlato neće nikada.
Dionica je moguće natiskati bez pokrića koliko god hoćeš a zlato ne.
Zna se koliko zlata ima na Zemlji i zna se da ga je nemoguće iz ničega stvoriti.
[/quote]
Kad me baš povlačiš za jezik , reci mi šta je investicijsko zlato , stvarno ili samo opcija ? Zato ne lupetaj bez veze!
Nedaj Bože da te povlačim za jezik.
Ja govorim o onom zlatu , onim zlatnim pločicama koje sam kupio početkom godine i stavio ih u čarapu , a danas im je vrijednost + 25 %.
A što se tiće dionica , moj disperzinirani portfelj od 25 raznih tvrtki uglavnom je za posrati.
Molim poslovni da makne članak sa portala jer vrijeđa štediše, kada mi ovakvo nešto napišemo ne želite objaviti.
Za cijene dionica ne moramo se sekirati. Sad će uskoro financijski izvještaji o poslovanju
za prvih 9 mjeseci- pa će sve biti jasno, da osim turističkih dionica, i nekih zbog velikog zaduženja većine tvrtki, nemamo se čemu lijepom veseliti……još neko vrijeme.
Druga stvar koja slijedi, je obračun POREZA na kapitalnu dobit, ako se tu radi samo o
porezu dividende, super, a ako će se , kako bi trebalo -po nekim odlukama vlade, oporezivati razlika PRINOSA, po dionicama,
koje su prodane a ostvaren je prihod , i za pravne osobe i za građane, mislim da će uskoro
i to biti razjašnjeno…..i da u tom slučaju neće biti previše motivirajuće ……..?
Dizanje donica u nebesa, neće riješiti / nadonaditi / taj porez, a štoviše, dovest će u zabludu mlade
investitore o fer vrijednosti dionica………….i kupnji , papira u koje je uračunato SVE buduće , za 3 godine
unaprijed….. No, imaju li brokeri izbora …???
znači, da rezimiramo: većina nas ipak smatra da je ovaj tekst čista navlakuša, a to opet govori da se ekipa koja je financirala publiciranje ovog članka želi riješiti određenih ili većine dionica uslijed skorašnjeg podizanja kamatnih stopa u SAD a potom i u EU, što će srušiti svjetske burze, a onda će se to vjerojatno preliti na našu močvaru, jer ovo se ne može nazvati burzom.
Ušteđevina građana zasigurno nije ništa u što se gospodarstvo i politika trebaju uplitati. Nipošto. Ili će im se dogoditi novi val onog, što je se dogodilo kad je Milanović uveo nove poreze i kasnije uveo porez na kamate, a to je to da su ljudi ili iselili iz zemlje ili su premjestili sav novac van države, makar dobili manje kamate i imali manje pogodnosti, ali novac onda više nije u RH – a to je velika šteta za RH. Politika neka smanji poreze pravnim i fizičkim osobama, a poduzetnici neka smanje cijene na svoje proizvode i usluge pa će sve biti bolje. A država tu ima još važnih zadataka. Ne dijeliti novac šakom i kapom okolo svima i obećavati novac i Bog znna što nizašto zauzvrat (bacanje novca u vjetar), većinom novac koji sama nema, prestati subvencionirati lopove i gubitaše, iskorijeniti gospodarski kriminal i korpuciju, osposobiti pravosuđe, silno poboljšati domaće obrazovanje (besplatni udžbenici i prijevoz uz lošte obrazovanje), civilizirati društvo koje je nepismenije i zaostalije nego prije 30 godina i štošta više. Ako budete gnjavili i opterećivali ljude, sve ćete manje ljudi imati u zemlji, što ćete moći pratiti po popisu stanovništva svakih 10 godina. Vidi samo razliku od 2001. do 2011. – skoro pola milijuna manje građana u zemlji, a trend se ubrzano nastavlja. A vi samo dalje pričajte prazne i ne radite ništa korisno.
Cijena zlata je od 01.01.2016. do danas porasla za + 25 % bezporezno !
Bezporezno , ne plaća se porez ni na kupnju a niti na ostvarenu dobit!
Ušteđevina građana zasigurno nije ništa u što se gospodarstvo i politika trebaju uplitati. Nipošto. Ili će im se dogoditi novi val onog, što je se dogodilo kad je Milanović uveo nove poreze i kasnije uveo porez na kamate, a to je to da su ljudi ili iselili iz zemlje ili su premjestili sav novac van države, makar dobili manje kamate i imali manje pogodnosti, ali novac onda više nije u RH – a to je velika šteta za RH. Politika neka smanji poreze pravnim i fizičkim osobama, a poduzetnici neka smanje cijene na svoje proizvode i usluge pa će sve biti bolje. A država tu ima još važnih zadataka. Ne dijeliti novac šakom i kapom okolo svima i obećavati novac i Bog znna što nizašto zauzvrat (bacanje novca u vjetar), većinom novac koji sama nema, prestati subvencionirati lopove i gubitaše, iskorijeniti gospodarski kriminal i korpuciju, osposobiti pravosuđe, silno poboljšati domaće obrazovanje (besplatni udžbenici i prijevoz uz lošte obrazovanje), civilizirati društvo koje je nepismenije i zaostalije nego prije 30 godina i štošta više. Ako budete gnjavili i opterećivali ljude, sve ćete manje ljudi imati u zemlji, što ćete moći pratiti po popisu stanovništva svakih 10 godina. Vidi samo razliku od 2001. do 2011. – skoro pola milijuna manje građana u zemlji, a trend se ubrzano nastavlja. A vi samo dalje pričajte prazne i ne radite ništa korisno.
čim netko krene o školstvu i pravosuđu, ja znam da taj mlati praznu slamu i ne zna o čemu govori. pa tako i ti. kod nas je sve ok, osim razmaženog naroda kojeg je socijalizam navikao na nerad. sve ostalo je savim u redu, ma što god plaćeni novinari pisali.
Nedaj Bože da te povlačim za jezik.
Ja govorim o onom zlatu , onim zlatnim pločicama koje sam kupio početkom godine i stavio ih u čarapu , a danas im je vrijednost + 25 %.
A što se tiće dionica , moj disperzinirani portfelj od 25 raznih tvrtki uglavnom je za posrati.
[/quote].
Znači , kupio si zlatne pločice i stavio ih u čarapu 😀😅 , ovo me podsjeća na priče za malu djecu. A taj dierzificirani portfelj od 25 dionica , koji je kako kažeš , za p..rat , pa koje si to dionice.kupovao !?!
znači, da rezimiramo: većina nas ipak smatra da je ovaj tekst čista navlakuša, a to opet govori da se ekipa koja je financirala publiciranje ovog članka želi riješiti određenih ili većine dionica uslijed skorašnjeg podizanja kamatnih stopa u SAD a potom i u EU, što će srušiti svjetske burze, a onda će se to vjerojatno preliti na našu močvaru, jer ovo se ne može nazvati burzom.
Kao prvo , većina uopće ne smatra da je članak navlakuša , a kao drugo , kamatne stpoe u USA su već jednom nedavno podignute pa se ništa nije desilo, naprotiv tržište je procijenilo kako gospodarstvo jača i da je podizanje kamatnih stopa samo potvrda toga!
Molim poslovni da makne članak sa portala jer vrijeđa štediše, kada mi ovakvo nešto napišemo ne želite objaviti.
Vidim da vam je članak prouzročio veliku dduševnu bol .
Neznam baš da je koja dionica kao zlato porasla u ovoj godini +25 % ?
Daj se Pero uozbilji: HIMR, HUPZ, ILRA,…sve ih imam….da ne spominjem Peveca
Ili si prestao pratiti dionice?