HRT će pretplatu naplaćivati i studentima koji koriste prijenosna računala?

Naslovnica Forum Komentari članaka HRT će pretplatu naplaćivati i studentima koji koriste prijenosna računala?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pa zašto to zakonski ne definirate da se plaća po nekretnini pa ne bi imali ove zavrzlame?

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi


Pa zašto to zakonski ne definirate da se plaća po nekretnini pa ne bi imali ove zavrzlame?

Lijepo od tebe što želiš olakšati uhljebima pristup do tvog novca.

Ako je pretplata zapravo porez na radio i tele signale zašto onda novac ide HRT-u?
Zašto u 2016 g imamo mastodonta od 3500 zaposlenih+ bog te pitaj još koliko sa strane?
U doba brzog interneta kad bez problema možemo gledati programe iz cijelog svijeta.
HRT ja vidim samo kao mjesto sa 200-300 zaposlenih koje će emitirati vijesti iz kulture,dnevnik i reprizirati gruntovčane i malo misto.To se bez problema može financirati iz proračuna.
Sve ostalo treba prepustiti privatnom sektoru koji živi od dobrovoljne pretplate i reklama.

Ovako mjesečno plaćamo 80 kn,HRT ima oko 1.5 milijuna pretplatnika,mjesečno je to 120 milijuna kuna X12 dolazimo do skoro milijardu i pol kn godišnje!Za što se potroši taj novac?Koliko koštaju te frekvencije?

"Only dead fish swim with the stream"

N e gledam nikakvu televiziju a narocito ne Hrvatsku…ipak placam naknadu …bas super

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Po ovom zadnjem pasusu ispada da niti trebas biti student vlasnik stana da te kace sa pretplatom. Dapace, za studente u domovima (to ce biti smijeh zivi) ispada da ne moras ni biti vlasnik mobitela ili laptopa, kaci te pretplata. Da stvari budu paradoksalnije, sada se vlasnistvom nekretnine “podrazumijeva” da imas neki od tih uredjaja. Sada cak nije ni stvar dokazati da li ga imas, sada je podrazumijevanje valjda i sasvim u redu na sudu. Ah….

Najveća sramota je da novac od pristojbe ide stranačkoj televiziji, bilo jednih ili drugih. Zar je tako teško pored gomile “niš koristi” ministarstava i agencija formirati nadležno tijelo koje će prikupljati novac, ulagati ga u razvoj interneta i TV, a ne u glupe i šuplje serije ili kupovanje licenci starih programa svih vrsta (serija, filmova, show emisija …). Ne bi li bilo pametnije da kad dođemo u Gorski Kotar ne počnemo primati slovenski signal na mobitelu ili da čim se spustimo na more možemo na radiju slušati samo prekomorsko brbljanje s talijanskih radijskih postaja.
Zašto u zemlji koja na papiru hoće postati zemljom znanja osim ukidanja đačkog prijevoza HRT uvodi i namet na redovito sredstvo za rad studenata? Zar te budale ne znaju da očevi i majke te djece već plaćaju pristojbu? Zar ne znaju da plaćaju i operaterima? Da li stvarnoi misle da na laptopima gledaju HTV? Ako to misle onda su stvarno izgubljeni u svemiru.
Svi vi lopine da bog da vam Andrija Jarak ispred kuće izvještavao.

zašto se ne organizira referendum o zabrani ovog sramotnog harača!? pa prošao bi sa 90%, a onaj tko bi to pokrenuo dobio bi velike poene i ogromne simpatije javnosti!
ne mogu vjerovati da svi kao ovce samo plaćamo ovim lopužama koje nas bezočno pljačkaju, a da ne postoji niti jedna udruga, grupacija ili stranka koje može organizirati 15-dnevno prikupljanje potpisa?!? skupilo bi se 1 milijun potpisa bez problema!
HRT neka izvoli biti komercijalan kao ostale TV kuće, a ne da svi skupa plaćamo njihove enromne plaće i tisuće zgubidana koji glumataju da rade na znam kakav program, a vrhunac programa su im prijenosi sjednica sabora!!!!

Ignore: KressoM, delux

Neka ugase taj HRT, ionako ga nitko ne gleda.

Budite sretni. Gdje bi drugdje za te novce dobili toliko reklama i stranih serija?

Budite sretni. Gdje bi drugdje za te novce dobili toliko reklama i stranih serija?

“svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik, odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa, obvezan HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu”

ovo je siva zona, lov u mutnom, nastao zbog nedorečenosti i/ili zastarijelosti zakona zbog neusklađenosti sa tehnološkim trendovima

mobiteli, prenosna ili PC računala, niti su namjenjeni, niti deklarirani niti se u tehničkom smislu ne mogu svrstati pod “drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa” iz jednostavnog razloga jer oni to nisu!

naime, mobiteli, prenosna ili PC računala ne koriste niti su konstruirani za prijem audiovizualnih signala, nego preko davatelja usluga tj. telekomunikacijskog operatera, putem žičnog ili bežičnog “telekomunikacijskog” signala, za koji svi plačamo naknadu za radijsku frekvenciju, tehnički su konstruirani za prijem podatkovnog signala isključivo u svrhu spajanja na internet a ne praćenja HRT tv ili radijskog programa

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Jedva čekam ekipu za REFERENDUM protiv TV pretplate!!!!! … dosta je !!!!!!!!!!!

New Report

Close