HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lucijan, 06.11.2024. u 09:49

Evo i potvrde mojeg prijasnjeg posta. U petak cemo saznat koliko ce iznosit ( 20 + ) prijedlog za dividendu 🙂

Obavijesti izdavatelja – EHO

Pozdrav

Očekiva se dakle peihvaćanje prijedloga vlade o isplati 20+ eurića? Hm, nakon toga bi onda moglo se prebaciti granicu od 300 nakon dugo vremena? Zanimljivo, pratim…

Dakle ide u dva navrata isplata dividendice

Kupnjom dionice dobijes 23 e dividende i gotovo sigurno iduce godine jos barem 20

Znaci cca 43 eura . Na sadasnjoj cijeni 15 %  godisnja dobiti samo na dividendi !!!

I jos im je ova cijena skupa :))

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Napravio sam kalkulaciju dobiti za 2025tu…ECB kamatna stop na stednju ce sredinom 2025 se spustiti na 2,25%. HPB treba srezati kamatu na stednju oko 1%. I prema mojoj kalkulaciji HPB ce zadrzati dobit od 80-85M Eura….A ako raste imovina 6-7% sveukupno dobit bi mogla i porasti iznad 80-85M eura.
Kupnja na 300E od isplacene dividende je vrlo povoljno za mene.

Na sadasnjoj cijeni od 290/300 eura dividenda vam je 24 eura ili 8 % ..Nakon 23.12 cijena ce kratkotrajno past na 270 i tada kupnjom dionica sa novcima od dividende ostvarite pravo na dividendu od 2025 koja ce vrlo vjerojatno isto bit oko 22 eura tako da ne vidim previse matematike u prodaji prije dividend daya..ali oko..svatko ima svoje motive i razloge !

Pozdrav

svi smo mi Crobex

ja zivim u kC pa na ovih 23.9 po dionici moram platiti porez 12 posto pa mi izadje neto po dionici 21.04 eura tj negdje oko 7posto za ovu godinu na cijenu od 294 eura sto je po meni jako ljepi prinos

Kupnjom po ovoj cijeni imate dividendu od cca 45 eura (racunajte na dobit  i za 24 i za 25 g )

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Moram ispravit sam sebe :).

Tocno je da racunate na dobit iz 23 i dobit iz 24 !

Za 23 cu vec znamo da ce se isplatit 23.9 eura a za 24 je realno ocekivat nesto izmedju 20-24 .

Tako da kupnjom do 23.12. ostvarujete pravo i za jednu i za drugu !

Citam po drugim portalima komenater o cijeni dionice !

Uspredbe radi..iako nisu ista bransa ali im je siti vlasnik , ACI danas objavi poziv na skupstinu gdje navodi da ce isplatit dividendu od 16.10 eura , dobit po dionici je 27 eura .

HPB isplacuje 23.9 eura dividendu, dobit po dionici 39 eura.

Cijena dionice ACI-ja , 850 eura , cijena dionice HPB-a 330 eura !

ACI mozda ne vrijedi 850 eura ali HPB sigurno nije skup na 330 eura.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

znam samo to je bruto neto iznos je -12 posto poreza drzavi na dividendu

Naravno , ni 40 e nije z abacit 🙂

Inace koliko vidim Vlada donosi sve vise OECD zakona. Ocito su pozurili da se sve odradi u roku tj tokom 2025. Izmedju ostalog prva zadaca su i tvrtke u vecinskom vlasnistvu RH-a. Sta mislite da ce bit sa HPB ovim vlasnistvom prije ulaska u “odabrane” ?

Navodno je HNB vec poceo sa dubinskom analizom ? Ne rade to sami od sebe..dali po uputi minfin..AP-a..?..po cijoj god da je..neka je !

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Po danasnjoj knjizi dionicara i usporedbom od prije dva mjeseca , Fond za financiranje razgradnje i CO su umanjili za 1000/1033 ali i stali sa prodajom , Agram life osiguranje prodao svojih 1200 i drugih znacajnijih prodavatelja nema.

Kupci PBZ CO OMF ( 11 na listi), OTP Indexni i Intercapital Crobex 10 od fondova .

Bistra d.o.o ( Krešimir Habijanec , Bistra , HDZ ) i Pivac od tvrtki .

Pozdrav

svi smo mi Crobex

ECB spusta kamatnu stopu za 0.25 %

Monetary policy decisions

Nakon te vjesti ( ocekivane ) , vecina dionica talijanskih banaka u “zelenom”

34,730.00 bIT40 34,733.33 – baha.com

Americki fond povecao udio u Novoj Ljubljanskoj banci u kojoj drzava Slovenia ima 25 % + 1 dionicu ( uvjet OECD-a )

Američki fond povećao udjel u NLB banci | SEEbiz.eu

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close