Iz clanka , banke matice ce povuc novac koje njihove banke drze u HNB-u..
Ako se ne varam HPB ima nekih 1.5 milrd kuna kod HNB-a i to se od 01.01.23.vraca HPB-u.?!
Pozdrav
Hoce li i kod nas netko krenut ovim putem !?!..Pogotovo sto se ovdje navodi samo energetske kompanije ?
“U rujnu je šefica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila plan za hitne slučajeve za velike naftne, plinske i rudarske kompanije da plate “krizni doprinos” na njihovu povećanu dobit 2022.
Pozdrav
Novinarka je svasta tu nadrobila ..110 drzvanih firmi ??11..Tesko bi nabrojao 20 .
Pozdrav
Puno vas pita , sto na ovom sto na drugom forumu pa da odgovorim.
Prodaje Generali Fond Jugozhodna Europa i po mojim brojevima jos ima oko cca 1000 (
Kupuju:
PBZ OMF kat A (trenutno 11 na listi ) sad ima nekih 11 000 dionica ( imao 7800 )
OTP Indexni ( trenutno 13 na listi ) kupio nekih 400 dionica
Promjena ima I kod privatnih ulagaca ali nista znacajno
Neznam sta se Generali “srami” stavit sve dionice na prodaju pa to rijesi u dan /dva a ne ovako maltretira trziste.
Pozdrav
Po mojoj “gruboj” racunici Generali bi s ovim bio gotov ..ako i nije evo mu 350 dionica na bidu do 113 pa ako jos ima neka se rijesi brige
Pozdrav
Uz Generali fondove lako moguce da se i Generali osiguranje d.d. odlucilo izac ( 1666 dionica ) a njega nisam uzeo u obzir !
Uz Allianz i Raifaisen koji su svoje poprodavali i vise nemaju ni jednu manje vise doslo je do prebacivanja 10..11 tisuca u PBZ i OTP fondove . Nesto su poprodavali/pokupovali i privatni ulagaci bude ti i po 250/300 u komadu .
Obrana je bila poprilicno cvrsta !
Pozdrav
Traje borba . Jedni nedaju da cijena ode gore , drugi pak drze da ne padne.
Jucer cijeli dan solidna kupnja na 118 da bi u zadnjim minutama s jednom dionicom srusilo na 117. ?!?
Generali sad opet kupuje..OTP pak prodaje !??..Blago njima kad tudje novce “okercu”
Pozdrav
Zanimljiv 4 q i fi za 2023 .
Povecana zadrzana dobit sa 534 mil kuna na 550 mil kuna i povecan kap sa 3.33 mlrd na 3.42 mlrd.
Novi b/v 225 e
Pozdrav
Propala potpora iz vaseg prethodnog posta…..i to u jednom potezu sve nas pokupilo.
Ja kupio po 114.
Valjda nece bit da sam pretplatio.
Propala potpora iz vaseg prethodnog posta…..i to u jednom potezu sve nas pokupilo.
Ja kupio po 114.
Valjda nece bit da sam pretplatio.
Bome je propala. Dam joj “benefit of the doubt” još do 113, moguća je metamorfoza u drugačiji trokut, tu mi je stop loss, nešto kao na grafu u prilogu. U protivnom priznajem poraz i povlačim se iz igre.